Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cuketové lasagne, zapečené zemiaky s lososom, tvarohový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: archív)
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapečené zemiaky s lososom

Potrebujeme: nové zemiaky, mrazený hrášok, konzervovaného lososa vo vlastnej šťave, kyslú pochúťkovú smotanu, zrelý syr typu čedar, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, prekrojíme napríklad na štvrtinky, zalejeme slanou vodou a povaríme asi 10 minút do polomäkka.

Krátko pred koncom varenia k nim prisypeme mrazený hrášok a spoločne všetko dovaríme.

Potom zemiaky s hráškom scedíme, necháme ich odkvapkať a potom ich presypeme do zapekacej misky, ktorú sme predtým potreli olejom.

Osolíme ich, okoreníme a rovnomerne ich urovnáme.

Potom pridáme kúsky konzervovaného lososa bež šťavy a na všetko lyžicou natrieme kyslú smotanu.

Posypeme syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Cuketové lasagne

Potrebujeme: plátky sušených lasagní, trochu slnečnicového oleja, 1 cibuľu, niekoľko mladých cukiet, 2 strúčiky cesnaku, balenie syra ricotta, nastrúhaný čedar, konzervu drvených paradajok, soľ, korenie

Postup: Do hrnca dáme variť osolenú vodu a na päť minút do nej dáme lasagne, aby zmäkli. Prepláchneme ich vodou a pokvapkáme olejom aby sa nezlepili.

Zatiaľ si v panvici zohrejem trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na kúsky nakrájané cukety a pretlačíme cesnak.

Chvíľku ich necháme dusiť aby zmäkli a potom primiešame asi dve tretiny ricotty a asi polovicu množstva čedaru.

Podľa chuti osolíme a okoreníme.

V kastróle zohrejeme drvené paradajky a ak chceme, dochutíme ich

Do zapekacej misky rozložíme lasagne, na to navrstvíme cuketovú zmes, potom paradajkovú omáčku a opäť lasagne. Takto všetko vrstvíme, pokým máme suroviny. Vrchnú vrstvu bude tvoriť zvyšok ricotty a strúhaného čedaru.

Upečieme vo vyhriatej rúre.

Sezónny tvarohový zákusok

Potrebujeme: 500 g tvarohu, 100 g cukru, 100 g masla, 3 vajíčka, 3 PL polohrubej múky, balíček vanilínového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, drobné sezónne ovocie - ríbezle, maliny, čučoriedky, tuk a strúhanka na vysypanie formy

Postup: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom a so žĺtkami. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov. Polovicu pripraveného cesta vlejte do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy, posypte celú plochu ovocím a vlejte druhú polovicu cesta. Na vrch opäť naukladajte ovocie.

Dajte piecť do rúry pri teplote 180 stupňov približne na 40 minút alebo kým okraje nezozlatnú.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 739
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 080
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 032
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 937
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 833
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 784
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 602

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop