Korzár logo Korzár
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cuketové lasagne, zapečené zemiaky s lososom, tvarohový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: archív)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapečené zemiaky s lososom

Potrebujeme: nové zemiaky, mrazený hrášok, konzervovaného lososa vo vlastnej šťave, kyslú pochúťkovú smotanu, zrelý syr typu čedar, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, prekrojíme napríklad na štvrtinky, zalejeme slanou vodou a povaríme asi 10 minút do polomäkka.

Krátko pred koncom varenia k nim prisypeme mrazený hrášok a spoločne všetko dovaríme.

Potom zemiaky s hráškom scedíme, necháme ich odkvapkať a potom ich presypeme do zapekacej misky, ktorú sme predtým potreli olejom.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme ich, okoreníme a rovnomerne ich urovnáme.

Potom pridáme kúsky konzervovaného lososa bež šťavy a na všetko lyžicou natrieme kyslú smotanu.

Posypeme syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Cuketové lasagne

Potrebujeme: plátky sušených lasagní, trochu slnečnicového oleja, 1 cibuľu, niekoľko mladých cukiet, 2 strúčiky cesnaku, balenie syra ricotta, nastrúhaný čedar, konzervu drvených paradajok, soľ, korenie

Postup: Do hrnca dáme variť osolenú vodu a na päť minút do nej dáme lasagne, aby zmäkli. Prepláchneme ich vodou a pokvapkáme olejom aby sa nezlepili.

Zatiaľ si v panvici zohrejem trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na kúsky nakrájané cukety a pretlačíme cesnak.

Chvíľku ich necháme dusiť aby zmäkli a potom primiešame asi dve tretiny ricotty a asi polovicu množstva čedaru.

Skryť Vypnúť reklamu

Podľa chuti osolíme a okoreníme.

V kastróle zohrejeme drvené paradajky a ak chceme, dochutíme ich

Do zapekacej misky rozložíme lasagne, na to navrstvíme cuketovú zmes, potom paradajkovú omáčku a opäť lasagne. Takto všetko vrstvíme, pokým máme suroviny. Vrchnú vrstvu bude tvoriť zvyšok ricotty a strúhaného čedaru.

Upečieme vo vyhriatej rúre.

Sezónny tvarohový zákusok

Potrebujeme: 500 g tvarohu, 100 g cukru, 100 g masla, 3 vajíčka, 3 PL polohrubej múky, balíček vanilínového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, drobné sezónne ovocie - ríbezle, maliny, čučoriedky, tuk a strúhanka na vysypanie formy

Postup: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom a so žĺtkami. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov. Polovicu pripraveného cesta vlejte do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy, posypte celú plochu ovocím a vlejte druhú polovicu cesta. Na vrch opäť naukladajte ovocie.

Skryť Vypnúť reklamu

Dajte piecť do rúry pri teplote 180 stupňov približne na 40 minút alebo kým okraje nezozlatnú.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  8. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  4. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  8. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  9. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  10. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 9 894
  2. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 8 848
  3. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 508
  4. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 218
  5. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 7 701
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 673
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 662
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 7 311
  9. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 177
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 954
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Francis Fukuyama.

Hlavná myšlienka konca dejín platí dodnes, hovorí americký politológ.


10. jún
Matúš Krčmárik.

Kazateľ konca dejín si za ideou stojí.


10. jún
Christian Eriksen.

Zápas EURO 2020 prerušili, po dohode oboch tímov sa zápas dohral.


Sportnet 6 h

Takýto drastický záver školského roka sme si mohli odpustiť.


11. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop