Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Cuketové lasagne, zapečené zemiaky s lososom, tvarohový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: archív)

Zapečené zemiaky s lososom

Potrebujeme: nové zemiaky, mrazený hrášok, konzervovaného lososa vo vlastnej šťave, kyslú pochúťkovú smotanu, zrelý syr typu čedar, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, prekrojíme napríklad na štvrtinky, zalejeme slanou vodou a povaríme asi 10 minút do polomäkka.

Krátko pred koncom varenia k nim prisypeme mrazený hrášok a spoločne všetko dovaríme.

Potom zemiaky s hráškom scedíme, necháme ich odkvapkať a potom ich presypeme do zapekacej misky, ktorú sme predtým potreli olejom.

Skryť Vypnúť reklamu

Osolíme ich, okoreníme a rovnomerne ich urovnáme.

Potom pridáme kúsky konzervovaného lososa bež šťavy a na všetko lyžicou natrieme kyslú smotanu.

Posypeme syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Cuketové lasagne

Potrebujeme: plátky sušených lasagní, trochu slnečnicového oleja, 1 cibuľu, niekoľko mladých cukiet, 2 strúčiky cesnaku, balenie syra ricotta, nastrúhaný čedar, konzervu drvených paradajok, soľ, korenie

Postup: Do hrnca dáme variť osolenú vodu a na päť minút do nej dáme lasagne, aby zmäkli. Prepláchneme ich vodou a pokvapkáme olejom aby sa nezlepili.

Zatiaľ si v panvici zohrejem trochu oleja a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme na kúsky nakrájané cukety a pretlačíme cesnak.

Chvíľku ich necháme dusiť aby zmäkli a potom primiešame asi dve tretiny ricotty a asi polovicu množstva čedaru.

Skryť Vypnúť reklamu

Podľa chuti osolíme a okoreníme.

V kastróle zohrejeme drvené paradajky a ak chceme, dochutíme ich

Do zapekacej misky rozložíme lasagne, na to navrstvíme cuketovú zmes, potom paradajkovú omáčku a opäť lasagne. Takto všetko vrstvíme, pokým máme suroviny. Vrchnú vrstvu bude tvoriť zvyšok ricotty a strúhaného čedaru.

Upečieme vo vyhriatej rúre.

Sezónny tvarohový zákusok

Potrebujeme: 500 g tvarohu, 100 g cukru, 100 g masla, 3 vajíčka, 3 PL polohrubej múky, balíček vanilínového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, drobné sezónne ovocie - ríbezle, maliny, čučoriedky, tuk a strúhanka na vysypanie formy

Postup: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Vymiešajte zmäknuté maslo s cukrom a so žĺtkami. Postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov. Polovicu pripraveného cesta vlejte do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy, posypte celú plochu ovocím a vlejte druhú polovicu cesta. Na vrch opäť naukladajte ovocie.

Skryť Vypnúť reklamu

Dajte piecť do rúry pri teplote 180 stupňov približne na 40 minút alebo kým okraje nezozlatnú.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  3. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií
  4. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  5. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  6. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší
  8. Najrýchlejší dopravný prostriedok je bicykel
  9. Novým prezidentom FSOK sa stal Miroslav Kot
  10. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave
  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko
  3. Štart sezóny F1 je za dverami
  4. Predajne Terno a KRAJ znižujú ceny desiatok produktov
  5. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie
  6. Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac
  7. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  8. Hrdinovia bez potlesku
  9. Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
  10. Herec a dabér Pavel Soukup: můj test autokamery Mio MiVue 798
  1. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 22 467
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 16 380
  3. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 15 954
  4. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 13 657
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 12 254
  6. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie – vyhnite sa im 10 960
  7. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 305
  8. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 909
  9. Južný Cyprus: skvelá dovolenka až do skorej jesene 9 541
  10. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 8 992
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Osamelí rodičia sa musia vysporiadať s dlhodobým výpadkom druhého príjmu v rodine, ktoré výživné nenahradí.
Norberta Bödöra privádzajú v putách na súd.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Fico asi vie, prečo sa dištancuje od Bödöra

Azda sa to čoskoro dozvieme aj my.

Peter Tkačenko
Píše Harold James - Fórum

Spojené štáty sa podobajú na brežnevovské ZSSR

Rozpad východného bloku nás naučil veriť aj nepravdepodobným scenárom.

Americký prezident Donald Trump.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop