Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Cuketové lodičky, smotanový karfiolový nákyp, ríbezľová zmrzlina

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Smotanový karfiolový nákyp

Potrebujeme: 1 karfiol, 5-6 zemiakov, 200 g sušenej šunky typu prosciutto, 2 strúčiky cesnaku, maslo, 150 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, 100 g syra gouda

Postup: Karfiol rozoberieme a uvaríme v osolenej vode len do polomäkka. Zemiaky tiež uvaríme, prípadne môžeme využiť varené zemiaky z predchádzajúceho dňa.

Z uvareného karfiolu odoberieme asi polovicu ružičiek, dáme do misky a vidličkou ich trochu popučíme. Pridáme k nim zemiaky a nakrájanú šunku.

Vajíčka trochu vyšľaháme vidličkou a zmiešame ich so smotanou. Zmes vylejeme ku karfiolu.

Všetko dobre premiešame, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a pridať môžeme aj rôzne bylinky.

Zmes vylejeme do zapekacej misky, ktorú sme predtým vymastili maslom. Na vrch poukladáme celé ružičky karfiolu, ktoré sme nepopučili a všetko dáme do rúry zapiecť. Pred koncom pečenia posypeme syrom a podávame.

Cuketovo-kuracie lodičky

Potrebujeme: stredne veľké cukety, olivový olej, 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 300 g mletého kuracieho mäsa, plechovku lúpaných paradajok, čerstvú bazalku, parmezán

Postup: Cukety rozkrojíme na polovicu a lyžičkou ich vydlabeme. Dužinu pokrájame a odložíme.

Polovice cukiet dáme na dve-tri minúty do vriacej vody, potom ich necháme odkvapkať a poukladáme na plech.

Na panvice si na zohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme kúsky papriky a cuketovú dužinu. Napokon pridáme kuracie mäso, ktoré najskôr sprudka osmažíme a potom teplotu znížime. Pridáme paradajky a všetko ochutíme. Naložíme do pripravených cuketových lodičiek, posypeme syrom a vo vyhriatej rúre upečieme.

Krémová zmrzlina s čiernymi ríbezľami

Potrebujeme: 1 šálku šľahačkovej smotany, 1,5 šálky smotanového jogurtu, 3 šálky čiernych ríbezlí, 1 šálku kryštálového cukru, trochu citrónovej šťavy

Postup: Ríbezle a cukor dáme variť do hrnca na mierny plameň. Pridáme asi lyžicu citrónovej šťavy a ríbezle popučíme, aby pustili šťavu. Keď sa cukor roztopí hrniec odstavíme a necháme vychladnúť.

Komu prekážajú kúsky ovocia a kôstky v zmrzline, musí si kašu rozmixovať dohladka, prípadne prepasírovať, inak je ale zmrzlina chutná aj s kúskami ríbezlí.

Pridáme k nim jogurt a smotanu a dobre všetko vymiešame.

Potom dáme zmrzlinu do nádoby a na niekoľko hodín dáme mraziť.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 739
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 080
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 032
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 937
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 833
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 784
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 602

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop