Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Bravčové kúsky v sezamovej soli, pečené broskyne, mladý pak choi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Mladý pak choi s cesnakom a zázvorom

Potrebujeme: 5 malých šalátov pak choi, 2 PL najemno nakrájaného cesnaku, 1 PL olivového oleja, 1 ČL najemno nakrájaného alebo nastrúhaného zázvoru, 3 PL vody, 2 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sezamového oleja, sezamové semiačka na vrch

Postup: Šalát si dobre premyjeme, dáme si záležať najmä na priestor medzi listami, kde môže byť zanesená nečistota. Na tvrdej doske opatrne odkrojíme prečnievajúci koreň na spodnej strane šalátu. Dávame však pozor, aby sme neodrezali až príliš, potom by listy nedržali pohromade. Šalát prekrojíme pozdĺžne na polovice a v prípade potreby ešte raz premyjeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Na panvici zahrejeme olivový olej a rozlejeme ho po celom dne. Pridáme zázvor a cesnak a zmiešame ich s olejom. Za stáleho miešania ich zahrievame, kým nezačnú na panvici prskať. Vtedy priložíme prekrojený pak choi reznou stranou dole. Podlejeme ho vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 3 minúty, alebo kým listy šalátu nezmäknú. Potom ich pokvapkáme sójovou omáčkou, odstavíme z ohňa a preložíme na servírovací tanier.

Zvyšnú omáčku z panvice dáme do malej misky, zmiešame so sezamovým olejom a zmesou polejeme udusený pak choi. Vrch posypeme ešte sezamovými semiačkami a podávame ako prílohu.

Bravčové kúsky v sezamovej soli

Potrebujeme: 2 PL sezamových semienok, bravčové pliecko nakrájané na tenké prúžky, 2 jarné cibuľky, citrónovú kôru, rybiu omáčku, lyžičku cukru, lyžicu medu, mleté čierne korenie, 3 PL rastlinného oleja, soľ

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Sezam osolíme a premiešame. Všetky ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme k nim nakrájané mäso, premiešame a necháme marinovať.

Mäso napichneme na špajdle, ugrilujeme z každej strany a horúce posypeme sezamovou soľou.

Broskyne s medom a jogurtom

Potrebujeme: zrelé broskyne alebo nektárinky, biely jogurt, med, 50 ml čaju, nasekané pistácie alebo iné oriešky, maslo

Postup: Broskyne umyjeme a rozpolíme. Zbavíme sa kôstok a ovocie uložíme reznou plochou na gril alebo panvicu, na ktorú ešte predtým dáme roztopiť kúsok masla.

Pečieme asi 5 minút, potom ich otočíme a z druhej strany pečieme ešte 1 minútu. Zmiešame zatiaľ med a čaj a zmes zohrejeme.

Do pečených broskýň dáme jogurt, prelejeme ich medovým sirupom a ozdobíme nasekanými orieškami.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  3. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  4. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  6. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší
  8. Novým prezidentom FSOK sa stal Miroslav Kot
  9. Najrýchlejší dopravný prostriedok je bicykel
  10. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave
  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko
  3. Štart sezóny F1 je za dverami
  4. Predajne Terno a KRAJ znižujú ceny desiatok produktov
  5. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie
  6. Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac
  7. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  8. Hrdinovia bez potlesku
  9. Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
  10. Herec a dabér Pavel Soukup: můj test autokamery Mio MiVue 798
  1. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 22 576
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 16 503
  3. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 16 036
  4. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 13 594
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 12 360
  6. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie – vyhnite sa im 10 961
  7. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 355
  8. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 951
  9. Južný Cyprus: skvelá dovolenka až do skorej jesene 9 577
  10. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 048
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Osamelí rodičia sa musia vysporiadať s dlhodobým výpadkom druhého príjmu v rodine, ktoré výživné nenahradí.
Norberta Bödöra privádzajú v putách na súd.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Fico asi vie, prečo sa dištancuje od Bödöra

Azda sa to čoskoro dozvieme aj my.

Peter Tkačenko
Alkohol zlepšuje náladu iba dočasne, po vytriezvení nasleduje úzkosť.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop