Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Bravčové kúsky v sezamovej soli, pečené broskyne, mladý pak choi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Mladý pak choi s cesnakom a zázvorom

Potrebujeme: 5 malých šalátov pak choi, 2 PL najemno nakrájaného cesnaku, 1 PL olivového oleja, 1 ČL najemno nakrájaného alebo nastrúhaného zázvoru, 3 PL vody, 2 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sezamového oleja, sezamové semiačka na vrch

Postup: Šalát si dobre premyjeme, dáme si záležať najmä na priestor medzi listami, kde môže byť zanesená nečistota. Na tvrdej doske opatrne odkrojíme prečnievajúci koreň na spodnej strane šalátu. Dávame však pozor, aby sme neodrezali až príliš, potom by listy nedržali pohromade. Šalát prekrojíme pozdĺžne na polovice a v prípade potreby ešte raz premyjeme.

Na panvici zahrejeme olivový olej a rozlejeme ho po celom dne. Pridáme zázvor a cesnak a zmiešame ich s olejom. Za stáleho miešania ich zahrievame, kým nezačnú na panvici prskať. Vtedy priložíme prekrojený pak choi reznou stranou dole. Podlejeme ho vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 3 minúty, alebo kým listy šalátu nezmäknú. Potom ich pokvapkáme sójovou omáčkou, odstavíme z ohňa a preložíme na servírovací tanier.

Zvyšnú omáčku z panvice dáme do malej misky, zmiešame so sezamovým olejom a zmesou polejeme udusený pak choi. Vrch posypeme ešte sezamovými semiačkami a podávame ako prílohu.

Bravčové kúsky v sezamovej soli

Potrebujeme: 2 PL sezamových semienok, bravčové pliecko nakrájané na tenké prúžky, 2 jarné cibuľky, citrónovú kôru, rybiu omáčku, lyžičku cukru, lyžicu medu, mleté čierne korenie, 3 PL rastlinného oleja, soľ

Postup: Sezam osolíme a premiešame. Všetky ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme k nim nakrájané mäso, premiešame a necháme marinovať.

Mäso napichneme na špajdle, ugrilujeme z každej strany a horúce posypeme sezamovou soľou.

Broskyne s medom a jogurtom

Potrebujeme: zrelé broskyne alebo nektárinky, biely jogurt, med, 50 ml čaju, nasekané pistácie alebo iné oriešky, maslo

Postup: Broskyne umyjeme a rozpolíme. Zbavíme sa kôstok a ovocie uložíme reznou plochou na gril alebo panvicu, na ktorú ešte predtým dáme roztopiť kúsok masla.

Pečieme asi 5 minút, potom ich otočíme a z druhej strany pečieme ešte 1 minútu. Zmiešame zatiaľ med a čaj a zmes zohrejeme.

Do pečených broskýň dáme jogurt, prelejeme ich medovým sirupom a ozdobíme nasekanými orieškami.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  4. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 759
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 077
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 028
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 922
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 891
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 420
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 780
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 610

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop