Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom jedlá so zelenou fazuľkou: Šalát so slaninou, cestoviny s lososom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Fazuľkový šalát

Potrebujeme: 300 g zelených fazuliek, 100 g cherry paradajok, 100 g anglickej slaniny, 1 šalotku, maslo, 2 PL oleja, 2 PL medu, 1 PL horčice, 2 PL vinného octu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľkové struky zbavíme koncov a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Hneď, ako ich scedíme, prelejeme ich ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Na troche oleja opečieme kúsky anglickej slaniny, potom k nim pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a spolu ich orestujeme.

Potom k slanine pridáme cherry paradajky a prehrejeme ich so slaninou a cibuľou.

Dáme ich na chvíľu na teplé miesto a do výpeku pridáme trochu masla.

Potom k nemu dodáme med, horčicu, ocot a soľ. Chvíľku povaríme, potom pridáme do panvice slaninu s paradajkami, fazuľky a všetko spolu prehrejeme aby sa obalilo omáčkou. Šalát chutí teplý aj studený.

Kuracie prsia na fazuľkovom hniezde

Potrebujeme: 300 g zelenej fazuľky, olej, soľ, mletú údenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, parmezán, kuracie prsia, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Fazuľkové struky zbavíme oboch koncov, umyjeme ich a osušíme. Dáme ich do misky a pridáme pretlačený cesnak, údenú papriku, soľ aj korenie, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.

Takto pripravené struky rozprestrieme na plech s papierom na pečenie.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a tiež ich posypeme údenou paprikou. Kým sa fazuľky pečú ugrilujeme ich, alebo opečieme na panvici.

Upečené fazuľky posypeme strúhaným parmezánom a podávame s grilovaným kuracím mäsom.

Lososové cestoviny s fazuľkami

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, 150 g zelených strukov, filety lososa bez kože, niekoľko cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 šalotku, maslo, olivový olej, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rozmarín

Postup: Cestoviny uvaríme klasicky v osolenej vode. Lososa očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme ho trochou olivového oleja a opečieme na panvici s maslom a olejom. Stačí, nech sa zatiahne, aby sme ho veľmi nevysušili. Vyberieme ho a držíme v teple.

Do výpeku pridáme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú šalotku. Pridáme zelené fazuľky, rozmarín a asi 2-3 PL kyslej smotany. Potom priamo k nim vyberieme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame, aby sa obalili omáčkou. Upečeného lososa nakrájame, pridáme k cestovinám a pred podávaním ešte jedlo osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 739
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 080
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 032
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 937
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 833
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 591
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 784
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 602

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop