Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jedlá so zelenou fazuľkou: Šalát so slaninou, cestoviny s lososom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Fazuľkový šalát

Potrebujeme: 300 g zelených fazuliek, 100 g cherry paradajok, 100 g anglickej slaniny, 1 šalotku, maslo, 2 PL oleja, 2 PL medu, 1 PL horčice, 2 PL vinného octu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľkové struky zbavíme koncov a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Hneď, ako ich scedíme, prelejeme ich ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Na troche oleja opečieme kúsky anglickej slaniny, potom k nim pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a spolu ich orestujeme.

Potom k slanine pridáme cherry paradajky a prehrejeme ich so slaninou a cibuľou.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ich na chvíľu na teplé miesto a do výpeku pridáme trochu masla.

Potom k nemu dodáme med, horčicu, ocot a soľ. Chvíľku povaríme, potom pridáme do panvice slaninu s paradajkami, fazuľky a všetko spolu prehrejeme aby sa obalilo omáčkou. Šalát chutí teplý aj studený.

Kuracie prsia na fazuľkovom hniezde

Potrebujeme: 300 g zelenej fazuľky, olej, soľ, mletú údenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, parmezán, kuracie prsia, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Fazuľkové struky zbavíme oboch koncov, umyjeme ich a osušíme. Dáme ich do misky a pridáme pretlačený cesnak, údenú papriku, soľ aj korenie, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.

Takto pripravené struky rozprestrieme na plech s papierom na pečenie.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a tiež ich posypeme údenou paprikou. Kým sa fazuľky pečú ugrilujeme ich, alebo opečieme na panvici.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečené fazuľky posypeme strúhaným parmezánom a podávame s grilovaným kuracím mäsom.

Lososové cestoviny s fazuľkami

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, 150 g zelených strukov, filety lososa bez kože, niekoľko cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 šalotku, maslo, olivový olej, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rozmarín

Postup: Cestoviny uvaríme klasicky v osolenej vode. Lososa očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme ho trochou olivového oleja a opečieme na panvici s maslom a olejom. Stačí, nech sa zatiahne, aby sme ho veľmi nevysušili. Vyberieme ho a držíme v teple.

Do výpeku pridáme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú šalotku. Pridáme zelené fazuľky, rozmarín a asi 2-3 PL kyslej smotany. Potom priamo k nim vyberieme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame, aby sa obalili omáčkou. Upečeného lososa nakrájame, pridáme k cestovinám a pred podávaním ešte jedlo osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 217
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 17 987
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 309
  4. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 13 203
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 608
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 149
  7. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 527
  8. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 401
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 172
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 119
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop