Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jedlá so zelenou fazuľkou: Šalát so slaninou, cestoviny s lososom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Fazuľkový šalát

Potrebujeme: 300 g zelených fazuliek, 100 g cherry paradajok, 100 g anglickej slaniny, 1 šalotku, maslo, 2 PL oleja, 2 PL medu, 1 PL horčice, 2 PL vinného octu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľkové struky zbavíme koncov a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Hneď, ako ich scedíme, prelejeme ich ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Na troche oleja opečieme kúsky anglickej slaniny, potom k nim pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a spolu ich orestujeme.

Potom k slanine pridáme cherry paradajky a prehrejeme ich so slaninou a cibuľou.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ich na chvíľu na teplé miesto a do výpeku pridáme trochu masla.

Potom k nemu dodáme med, horčicu, ocot a soľ. Chvíľku povaríme, potom pridáme do panvice slaninu s paradajkami, fazuľky a všetko spolu prehrejeme aby sa obalilo omáčkou. Šalát chutí teplý aj studený.

Kuracie prsia na fazuľkovom hniezde

Potrebujeme: 300 g zelenej fazuľky, olej, soľ, mletú údenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, parmezán, kuracie prsia, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Fazuľkové struky zbavíme oboch koncov, umyjeme ich a osušíme. Dáme ich do misky a pridáme pretlačený cesnak, údenú papriku, soľ aj korenie, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.

Takto pripravené struky rozprestrieme na plech s papierom na pečenie.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a tiež ich posypeme údenou paprikou. Kým sa fazuľky pečú ugrilujeme ich, alebo opečieme na panvici.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečené fazuľky posypeme strúhaným parmezánom a podávame s grilovaným kuracím mäsom.

Lososové cestoviny s fazuľkami

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, 150 g zelených strukov, filety lososa bez kože, niekoľko cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 šalotku, maslo, olivový olej, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rozmarín

Postup: Cestoviny uvaríme klasicky v osolenej vode. Lososa očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme ho trochou olivového oleja a opečieme na panvici s maslom a olejom. Stačí, nech sa zatiahne, aby sme ho veľmi nevysušili. Vyberieme ho a držíme v teple.

Do výpeku pridáme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú šalotku. Pridáme zelené fazuľky, rozmarín a asi 2-3 PL kyslej smotany. Potom priamo k nim vyberieme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame, aby sa obalili omáčkou. Upečeného lososa nakrájame, pridáme k cestovinám a pred podávaním ešte jedlo osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  3. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  4. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  6. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší
  8. Najrýchlejší dopravný prostriedok je bicykel
  9. Novým prezidentom FSOK sa stal Miroslav Kot
  10. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave
  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko
  3. Štart sezóny F1 je za dverami
  4. Predajne Terno a KRAJ znižujú ceny desiatok produktov
  5. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie
  6. Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac
  7. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  8. Hrdinovia bez potlesku
  9. Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
  10. Herec a dabér Pavel Soukup: můj test autokamery Mio MiVue 798
  1. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 22 368
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 16 256
  3. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 15 871
  4. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 13 726
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 12 144
  6. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie – vyhnite sa im 10 957
  7. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 247
  8. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 867
  9. Južný Cyprus: skvelá dovolenka až do skorej jesene 9 508
  10. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 8 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ako žijú osamelí rodičia a čo by im pomohlo

Päť príbehov slovenských jednorodičov.

Osamelí rodičia sa musia vysporiadať s dlhodobým výpadkom druhého príjmu v rodine, ktoré výživné nenahradí.
Norberta Bödöra privádzajú v putách na súd.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Fico asi vie, prečo sa dištancuje od Bödöra

Azda sa to čoskoro dozvieme aj my.

Peter Tkačenko
Píše Harold James - Fórum

Spojené štáty sa podobajú na brežnevovské ZSSR

Rozpad východného bloku nás naučil veriť aj nepravdepodobným scenárom.

Americký prezident Donald Trump.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop