Korzár logo Korzár
Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jedlá so zelenou fazuľkou: Šalát so slaninou, cestoviny s lososom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fazuľkový šalát

Potrebujeme: 300 g zelených fazuliek, 100 g cherry paradajok, 100 g anglickej slaniny, 1 šalotku, maslo, 2 PL oleja, 2 PL medu, 1 PL horčice, 2 PL vinného octu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Fazuľkové struky zbavíme koncov a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Hneď, ako ich scedíme, prelejeme ich ľadovou vodou a necháme odkvapkať.

Na troche oleja opečieme kúsky anglickej slaniny, potom k nim pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a spolu ich orestujeme.

Potom k slanine pridáme cherry paradajky a prehrejeme ich so slaninou a cibuľou.

Skryť Vypnúť reklamu

Dáme ich na chvíľu na teplé miesto a do výpeku pridáme trochu masla.

Potom k nemu dodáme med, horčicu, ocot a soľ. Chvíľku povaríme, potom pridáme do panvice slaninu s paradajkami, fazuľky a všetko spolu prehrejeme aby sa obalilo omáčkou. Šalát chutí teplý aj studený.

Kuracie prsia na fazuľkovom hniezde

Potrebujeme: 300 g zelenej fazuľky, olej, soľ, mletú údenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, parmezán, kuracie prsia, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Fazuľkové struky zbavíme oboch koncov, umyjeme ich a osušíme. Dáme ich do misky a pridáme pretlačený cesnak, údenú papriku, soľ aj korenie, pokvapkáme olejom a dobre premiešame.

Takto pripravené struky rozprestrieme na plech s papierom na pečenie.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a tiež ich posypeme údenou paprikou. Kým sa fazuľky pečú ugrilujeme ich, alebo opečieme na panvici.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečené fazuľky posypeme strúhaným parmezánom a podávame s grilovaným kuracím mäsom.

Lososové cestoviny s fazuľkami

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, 150 g zelených strukov, filety lososa bez kože, niekoľko cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 šalotku, maslo, olivový olej, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rozmarín

Postup: Cestoviny uvaríme klasicky v osolenej vode. Lososa očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme ho trochou olivového oleja a opečieme na panvici s maslom a olejom. Stačí, nech sa zatiahne, aby sme ho veľmi nevysušili. Vyberieme ho a držíme v teple.

Do výpeku pridáme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú šalotku. Pridáme zelené fazuľky, rozmarín a asi 2-3 PL kyslej smotany. Potom priamo k nim vyberieme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame, aby sa obalili omáčkou. Upečeného lososa nakrájame, pridáme k cestovinám a pred podávaním ešte jedlo osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 712
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 741
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 085
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 591
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 141
  6. Po Slovensku na motorke 6 284
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 288
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 4 955
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 868
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 4 113
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Irena Matová počas pojednávania.

V kauze ostala jedna obžalovaná obeť.


5 h
Premiér Eduard Heger.

Najvyšší súd roztrhal verdikt Sabovej senátu na márne franforce.


17. jún
Víkendový výber SME

Pravidelná dávka víkendového čítania.


5 h
Znížiť regionálne rozdiely v očkovaní môže aj otvorenie čakárne pre deti nad 12 rokov. Čaká ich v nej už vyše desaťtisíc.

Rozdiely spôsobuje dostupnosť vakcín.


16. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop