Korzár logo Korzár
Nedeľa, 5. júl, 2020 | Meniny má Cyril, MetodKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Nové zemiaky pečené s paradajkami i preliate cesnakovým maslom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Pečené zemiaky s paradajkami

Potrebujeme: menšie zemiaky – množstvo podľa počtu stravníkov, 2 hrste rukoly, vetvičky čerstvého tymianu, cca 350 g cherry paradajok, 2 hrste zeleného hrášku, 3-4 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie. Na zálievku: 1 ČL vinného octu, 60 ml olivového oleja, 1 ČL dijonskej horčice, ½ šalotky, trochu čerstvého tymianu, mleté čierne korenie

Postup: Zelený hrášok krátko povaríme vo vode a scedíme.

Zemiaky nešúpeme, len ich dobre umyjeme, prekrojíme na polovice a poukladáme na plech s papierom rezom dole. Pridáme k nim umyté a osušené paradajky.

Skryť Vypnúť reklamu

Z cesnaku a olivového oleja vymiešame krém a potrieme ním nachystané zemiaky a paradajky. Osolíme ich, okoreníme a poukladáme na ne vetvičky tymianu.

Plech dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme asi pol hodiny.

Zatiaľ si z nakrájanej šalotky, horčice, octu, tymianu a oleja pripravíme zálievku.

Upečené zemiaky s paradajkami necháme vychladnúť a potom ich dáme do misy. Pridáme rukolu, predvarený hrášok a všetko zalejeme nachystanou zálievkou.

Nové zemiačky s cesnakovým maslom

Potrebujeme: asi kilo nových zemiakov, soľ, rascu, kytičku ligurčeka (maggi), 50 g masla, 3-4 strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate

Postup: Umyté zemiaky dáme do hrnca, pridáme soľ, ligurček a rascu a uvaríme do mäkka. Keď sú hotové, môžeme ich ošúpať, no ak mali peknú nepoškodenú šupku, necháme ich tak.

Skryť Vypnúť reklamu

Väčšie nakrájame na hrubšie plátky, menšie necháme tak a dáme ich do misy.

V kastróle roztopíme maslo, pridáme k nemu pretlačený cesnak a keď vzkypí, zalejeme ním zemiaky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme, pridáme petržlenovú vňať a podávame k hocijakému mäsu, alebo len tak, s kyslým mliekom.

Šalát z nových zemiakov

Potrebujeme: približne kilo malých nových zemiakov, 150 g sušenej šunky, balenie rukoly, 250 g cherry paradajok, 1 ČL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vinného octu, 5 PL olivového oleja

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke tak, aby boli mäkké. Ešte horúce ich ošúpeme, dáme do misky a zalejeme zálievkou z horčice, medu, soli, korenia, oleja a pretlačeného cesnaku. Potom ich necháme vychladnúť a až potom pridáme nakrájanú šunku, prekrojené paradajky a rukolu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  3. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií
  4. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark?
  5. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách
  6. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom
  7. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší
  8. Najrýchlejší dopravný prostriedok je bicykel
  9. Novým prezidentom FSOK sa stal Miroslav Kot
  10. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave
  1. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac
  2. Terasa upratovala s Kositom. Čistili Borovicový háj i Pľuvátko
  3. Štart sezóny F1 je za dverami
  4. Predajne Terno a KRAJ znižujú ceny desiatok produktov
  5. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie
  6. Tesco pomôže ľuďom v núdzi ešte viac
  7. Lokálne nákupy vo VIVO! Markete
  8. Hrdinovia bez potlesku
  9. Odvezte sa Ľadovým expresom spoznávať juh Slovenského raja
  10. Herec a dabér Pavel Soukup: můj test autokamery Mio MiVue 798
  1. Kedysi ovocie chutilo inak. Rozmanitosť sa zachovala na dedinách 22 546
  2. Za päť rokov chce mať päť reštaurácií 16 467
  3. Ťažšie sa vám dýcha? Možno máte vlhký dom 16 015
  4. 15 miest v Grécku, na ktoré sú domáci najpyšnejší 13 610
  5. Zmenia sa Vysoké Tatry na lunapark? 12 327
  6. Tieto chyby sú pri zateplení fasády najčastejšie – vyhnite sa im 10 961
  7. Magazín denníka SME: Leto v Čechách a na Morave 10 341
  8. Leto na Slovensku: Mimoriadny 48-stranový magazín týždenníkov MY 9 936
  9. Južný Cyprus: skvelá dovolenka až do skorej jesene 9 573
  10. Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme 9 033
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Recepty z Korzára, Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Osamelí rodičia sa musia vysporiadať s dlhodobým výpadkom druhého príjmu v rodine, ktoré výživné nenahradí.
Norberta Bödöra privádzajú v putách na súd.
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Fico asi vie, prečo sa dištancuje od Bödöra

Azda sa to čoskoro dozvieme aj my.

Peter Tkačenko
Alkohol zlepšuje náladu iba dočasne, po vytriezvení nasleduje úzkosť.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop