Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Nové zemiaky pečené s paradajkami i preliate cesnakovým maslom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pečené zemiaky s paradajkami

Potrebujeme: menšie zemiaky – množstvo podľa počtu stravníkov, 2 hrste rukoly, vetvičky čerstvého tymianu, cca 350 g cherry paradajok, 2 hrste zeleného hrášku, 3-4 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie. Na zálievku: 1 ČL vinného octu, 60 ml olivového oleja, 1 ČL dijonskej horčice, ½ šalotky, trochu čerstvého tymianu, mleté čierne korenie

Postup: Zelený hrášok krátko povaríme vo vode a scedíme.

Zemiaky nešúpeme, len ich dobre umyjeme, prekrojíme na polovice a poukladáme na plech s papierom rezom dole. Pridáme k nim umyté a osušené paradajky.

Z cesnaku a olivového oleja vymiešame krém a potrieme ním nachystané zemiaky a paradajky. Osolíme ich, okoreníme a poukladáme na ne vetvičky tymianu.

Plech dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme asi pol hodiny.

Zatiaľ si z nakrájanej šalotky, horčice, octu, tymianu a oleja pripravíme zálievku.

Upečené zemiaky s paradajkami necháme vychladnúť a potom ich dáme do misy. Pridáme rukolu, predvarený hrášok a všetko zalejeme nachystanou zálievkou.

Nové zemiačky s cesnakovým maslom

Potrebujeme: asi kilo nových zemiakov, soľ, rascu, kytičku ligurčeka (maggi), 50 g masla, 3-4 strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate

Postup: Umyté zemiaky dáme do hrnca, pridáme soľ, ligurček a rascu a uvaríme do mäkka. Keď sú hotové, môžeme ich ošúpať, no ak mali peknú nepoškodenú šupku, necháme ich tak.

Väčšie nakrájame na hrubšie plátky, menšie necháme tak a dáme ich do misy.

V kastróle roztopíme maslo, pridáme k nemu pretlačený cesnak a keď vzkypí, zalejeme ním zemiaky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme, pridáme petržlenovú vňať a podávame k hocijakému mäsu, alebo len tak, s kyslým mliekom.

Šalát z nových zemiakov

Potrebujeme: približne kilo malých nových zemiakov, 150 g sušenej šunky, balenie rukoly, 250 g cherry paradajok, 1 ČL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vinného octu, 5 PL olivového oleja

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke tak, aby boli mäkké. Ešte horúce ich ošúpeme, dáme do misky a zalejeme zálievkou z horčice, medu, soli, korenia, oleja a pretlačeného cesnaku. Potom ich necháme vychladnúť a až potom pridáme nakrájanú šunku, prekrojené paradajky a rukolu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  4. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 754
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 072
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 025
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 921
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 882
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 587
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 420
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 779
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 610

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop