Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Panenka na stredomorský spôsob, tvarohový nanuk s čokoládou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát z polníčka a maslovej tekvice

Potrebujeme: 450 g polníčka, 1 malú maslovú tekvicu,1/4 š sušených brusníc, 1/4 š vlašských orechov, 1/4 š rozdrobeného kozieho syra

Dressing: 2 PL javorového sirupu, 2 PL dijonskej horčice, 2 PL balzamikového octu, 8 PL oleja

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky, polejeme ich trochu olivového oleja a premiešame v rukách, aby sa všetky kúsky dobre obalili. Premiestnime ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme v rozohriatej rúre piecť asi 40 až 50 minút.

Pár minút pred dopečením umyjeme a osušíme polníček, ktorý dáme do veľkej misy a pridáme k nemu ostatné ingrediencie na šalát. Dressing pripravíme zmiešaním javorového sirupu, horčice, octu a oleja, prelejeme ním pripravený šalát a ihneď podávame.

Stredomorská panenka

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 150 g prosciutta, 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, malú čili papričku, citrónovú kôru, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Mäso odblaníme, očistíme a dookola ho trochu narežeme, ako keby sme šli lúpať jablko, nech sa nám trochu otvorí.

Čili papričku zbavíme semienok, umyjeme ju a nasekáme nadrobno. Polovicu prosciutta tiež nakrájame najemno a zmiešame s nasekanou čili papričkou, citrónovou kôrou a petržlenovou vňaťou.

Panenku osolíme, okoreníme a narezanú časť dobre potrieme šunkovou zmesou. Potom mäso naspäť zabalíme do pôvodného tvaru a obalíme ho zvyšnými plátkami prosciutta.

Pripravené panenky opečieme na oleji o všetkých strán, potom ich uložíme do zapekacej misky a dáme do rúry vyhriatej na 160 stupňov asi na 8 minút.

Tvarohový nanuk s čokoládou

Potrebujeme: 200 g jemného tvarohu, 110 ml šľahačkovej smotany, 20 g pomletého hnedého cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 100 g čokolády na varenie, 2 PL kokosového oleja

Postup: Tvaroh si vyšľaháme ručným mixérom spolu so smotanou, kým sa nám obe suroviny nespoja do jednoliateho krému.

Potom pridáme všetok cukor a poriadne premiešame dohladka. Vzniknutou zmesou naplníme nádoby na nanuky. Plníme po troške a vždy trocha pobúchame o tvrdú podložku, aby sme odstránili vzduchové bublinky.

Do plných nádob vopcháme drevenú paličku a dáme ich stuhnúť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s olejom tak, aby vznikla hladká zmes. Prelejeme ju do vysokého a úzkeho pohára.

Stuhnuté nanuky vyberieme z mrazničky. Aby sa nám lepšie vyťahovali z formičiek a nádob, necháme ich trochu povoliť pod prúdom teplej vody. Po jednom ich celé namáčame v roztopenej čokoláde (na zmrazených nanukoch stuhne veľmi rýchlo) a ihneď podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 372
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 459
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 058
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 843
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 080
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 645
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 10 680
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 508
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 359
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 283

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.

V Čermeľskom údolí mali byť klimatické kúpele, jazdila tadiaľ električka

Historický výletný hostinec padol pre rekonštrukciu mosta.

Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.
Sopranistka Slávka Zámečníková
Ilustračná fotografia.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop