Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. august, 2019 | Meniny má Lýdia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Panenka na stredomorský spôsob, tvarohový nanuk s čokoládou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát z polníčka a maslovej tekvice

Potrebujeme: 450 g polníčka, 1 malú maslovú tekvicu,1/4 š sušených brusníc, 1/4 š vlašských orechov, 1/4 š rozdrobeného kozieho syra

Dressing: 2 PL javorového sirupu, 2 PL dijonskej horčice, 2 PL balzamikového octu, 8 PL oleja

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky, polejeme ich trochu olivového oleja a premiešame v rukách, aby sa všetky kúsky dobre obalili. Premiestnime ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme v rozohriatej rúre piecť asi 40 až 50 minút.

Pár minút pred dopečením umyjeme a osušíme polníček, ktorý dáme do veľkej misy a pridáme k nemu ostatné ingrediencie na šalát. Dressing pripravíme zmiešaním javorového sirupu, horčice, octu a oleja, prelejeme ním pripravený šalát a ihneď podávame.

Stredomorská panenka

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 150 g prosciutta, 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, malú čili papričku, citrónovú kôru, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Mäso odblaníme, očistíme a dookola ho trochu narežeme, ako keby sme šli lúpať jablko, nech sa nám trochu otvorí.

Čili papričku zbavíme semienok, umyjeme ju a nasekáme nadrobno. Polovicu prosciutta tiež nakrájame najemno a zmiešame s nasekanou čili papričkou, citrónovou kôrou a petržlenovou vňaťou.

Panenku osolíme, okoreníme a narezanú časť dobre potrieme šunkovou zmesou. Potom mäso naspäť zabalíme do pôvodného tvaru a obalíme ho zvyšnými plátkami prosciutta.

Pripravené panenky opečieme na oleji o všetkých strán, potom ich uložíme do zapekacej misky a dáme do rúry vyhriatej na 160 stupňov asi na 8 minút.

Tvarohový nanuk s čokoládou

Potrebujeme: 200 g jemného tvarohu, 110 ml šľahačkovej smotany, 20 g pomletého hnedého cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 100 g čokolády na varenie, 2 PL kokosového oleja

Postup: Tvaroh si vyšľaháme ručným mixérom spolu so smotanou, kým sa nám obe suroviny nespoja do jednoliateho krému.

Potom pridáme všetok cukor a poriadne premiešame dohladka. Vzniknutou zmesou naplníme nádoby na nanuky. Plníme po troške a vždy trocha pobúchame o tvrdú podložku, aby sme odstránili vzduchové bublinky.

Do plných nádob vopcháme drevenú paličku a dáme ich stuhnúť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s olejom tak, aby vznikla hladká zmes. Prelejeme ju do vysokého a úzkeho pohára.

Stuhnuté nanuky vyberieme z mrazničky. Aby sa nám lepšie vyťahovali z formičiek a nádob, necháme ich trochu povoliť pod prúdom teplej vody. Po jednom ich celé namáčame v roztopenej čokoláde (na zmrazených nanukoch stuhne veľmi rýchlo) a ihneď podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  2. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  3. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  4. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  5. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  6. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  7. V bankovom svete prežijú len tí, ktorí inovujú
  8. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  9. Kaufland potvrdil pozíciu lídra v ponuke slovenských výrobkov
  10. Parkovací asistent VW vám pomôže, keď už stratíte nervy
  1. Prečo si investori zadávajú do vyhľadávača ružové diamanty?
  2. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco
  3. The High Tatras – a destination of unforgettable moments
  4. Leto pomaly končí: Výlety, ktoré ešte stihnete a takmer zadarmo
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. FOKUS očnú optiku a FOKUS optik kúpil MiddleCap Group S.A.
  8. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu
  9. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  10. Pracovisko treba vymyslieť nanovo
  1. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 14 015
  2. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 954
  3. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 9 319
  4. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 7 261
  5. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu 6 111
  6. Last minute tipy: All inclusive dovolenka na Severnom Cypre 5 637
  7. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 757
  8. Farma v Krtíši je stredoeurópskym unikátom. Majiteľ neberie plat 4 653
  9. Dovolenka na Malorke: Tipy na hotely pre rodiny s deťmi 4 392
  10. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne 3 826

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Dozorca z košického ústavu na výkon trestu priznal korupciu

Za protislužby žiadal od odsúdeného inžiniera vyše dvetisíc eur mesačne.

 Prípad sa stal v košickej väznici na Floriánskej ulici.

Na stanici v Košiciach plánujú obnoviť nástupištia a koľaje

Predpokladaná výška investície predstavuje vyše 15 miliónov eur bez DPH.

Autožeriav nedošiel na STK, zhorel mu motor

Predbežná škoda bola odhadnutá na dve tisícky.

Tento autožeriav horel, plamene šľahali spoza kabíny.

Krajskí poslanci priznali majetky. Najviac zarobil advokát Pandy

Trojicu najhoršie zarábajúcich tvoria Košičania.

Vyše 107 tisíc eur priniesol do rodinného rozpočtu Peter Pandy (v strede).

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop