Korzár logo Korzár
Štvrtok, 4. marec, 2021 | Meniny má KazimírKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Panenka na stredomorský spôsob, tvarohový nanuk s čokoládou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát z polníčka a maslovej tekvice

Potrebujeme: 450 g polníčka, 1 malú maslovú tekvicu,1/4 š sušených brusníc, 1/4 š vlašských orechov, 1/4 š rozdrobeného kozieho syra

Dressing: 2 PL javorového sirupu, 2 PL dijonskej horčice, 2 PL balzamikového octu, 8 PL oleja

Postup: Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky, polejeme ich trochu olivového oleja a premiešame v rukách, aby sa všetky kúsky dobre obalili. Premiestnime ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme v rozohriatej rúre piecť asi 40 až 50 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Pár minút pred dopečením umyjeme a osušíme polníček, ktorý dáme do veľkej misy a pridáme k nemu ostatné ingrediencie na šalát. Dressing pripravíme zmiešaním javorového sirupu, horčice, octu a oleja, prelejeme ním pripravený šalát a ihneď podávame.

Stredomorská panenka

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, 150 g prosciutta, 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, malú čili papričku, citrónovú kôru, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Mäso odblaníme, očistíme a dookola ho trochu narežeme, ako keby sme šli lúpať jablko, nech sa nám trochu otvorí.

Čili papričku zbavíme semienok, umyjeme ju a nasekáme nadrobno. Polovicu prosciutta tiež nakrájame najemno a zmiešame s nasekanou čili papričkou, citrónovou kôrou a petržlenovou vňaťou.

Panenku osolíme, okoreníme a narezanú časť dobre potrieme šunkovou zmesou. Potom mäso naspäť zabalíme do pôvodného tvaru a obalíme ho zvyšnými plátkami prosciutta.

Skryť Vypnúť reklamu

Pripravené panenky opečieme na oleji o všetkých strán, potom ich uložíme do zapekacej misky a dáme do rúry vyhriatej na 160 stupňov asi na 8 minút.

Tvarohový nanuk s čokoládou

Potrebujeme: 200 g jemného tvarohu, 110 ml šľahačkovej smotany, 20 g pomletého hnedého cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 100 g čokolády na varenie, 2 PL kokosového oleja

Postup: Tvaroh si vyšľaháme ručným mixérom spolu so smotanou, kým sa nám obe suroviny nespoja do jednoliateho krému.

Potom pridáme všetok cukor a poriadne premiešame dohladka. Vzniknutou zmesou naplníme nádoby na nanuky. Plníme po troške a vždy trocha pobúchame o tvrdú podložku, aby sme odstránili vzduchové bublinky.

Do plných nádob vopcháme drevenú paličku a dáme ich stuhnúť do mrazničky aspoň na 3 hodiny.

Skryť Vypnúť reklamu

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s olejom tak, aby vznikla hladká zmes. Prelejeme ju do vysokého a úzkeho pohára.

Stuhnuté nanuky vyberieme z mrazničky. Aby sa nám lepšie vyťahovali z formičiek a nádob, necháme ich trochu povoliť pod prúdom teplej vody. Po jednom ich celé namáčame v roztopenej čokoláde (na zmrazených nanukoch stuhne veľmi rýchlo) a ihneď podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  2. Desať dôvodov, prečo študovať na Trnavskej univerzite
  3. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  4. Získaj náskok pred štartom
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  7. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  8. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  9. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  10. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami
  1. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  2. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  3. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  4. Počas pandémie vzrástli obavy z právnych sporov
  5. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  6. A new, multifunctional centre will revive the Danube embankment
  7. BILLA má nový vernostný program pre deti – „SuperOsma“
  8. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia
  9. WESTech je distribútorom Dell Technologies na Slovensku
  10. Petra Vlhová venuje svoju prilbu do súťaže pre Plamienok
  1. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 18 928
  2. Maldivy, Emiráty, Egypt z Bratislavy aj s poistením liečby COVID 15 774
  3. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 13 283
  4. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 8 157
  5. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 7 667
  6. Dovolenka v Egypte: Vyskúšali sme, ako sa aktuálne cestuje 7 486
  7. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 7 278
  8. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť 6 784
  9. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 6 751
  10. 10 vecí, kvôli ktorým do banky už chodiť nemusíte 6 329
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister obrany Jaroslav Naď.

Rozhovory ZKH s ministrom obrany za OĽaNO Jaroslavom Naďom.

2 h
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Tajná posila vzbúrencov

Peter Tkačenko

Keď Sulík s Remišovou vydržia, na pomoc príde aj Kollár.

2 h
Polícia opätovne zadržala Moniku Jankovskú.

Zadržanie súvisí s kauzou Fatima.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop