Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom nápadité občerstvenie na výlety: Slaninové twisty aj empanadas

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracie tortilly

Potrebujeme: 400 g kuracích pŕs, 2 tortillové placky, 2 PL oleja, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, listy ľadového šalátu, 4 PL majonézy alebo dressingu, pažítku, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Kuracie prsia nakrájajte na pásiky, osoľte, nakoreňte a orestujte na rozohriatom oleji. Po niekoľkých minútach pridajte na pásiky nakrájané papriky, na polmesiačiky pokrájanú cibuľu a cesnak. Restujte niekoľko minút, kým mäso nie je hotové, pričom zelenina by mala ostať chrumkavá.

Skryť Vypnúť reklamu

Majonézu alebo dresing zmiešajte s nasekanou pažítkou. Na každú tortillu naukladajte na pásy pokrájaný šalát, zalejte ho dresingom a navrstvite mäso so zeleninou.

Tortilly pevne zaviňte a vcelku alebo prerezané na polovice ich zabaľte do potravinárskej fólie alebo desiatového papiera.

Slaninové twisty

Potrebujeme: balenie lístkového cesta, trochu hladkej múky, 1 PL dijonskej horčice, 100 g nahrubo nastrúhaného ementálu, mleté čierne korenie, prosciutto alebo schwarzwaldskú šunku, 1 vajce, soľ

Postup: Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na obdĺžnik s hrúbkou asi 5 milimetrov. Potrieme ho horčicou, posypeme syrom a mletým čiernym korením. Z užšej strany ho nakrájame na prúžky a na každý položíme plátok slaniny. Trochu ju pritlačíme, aby dobre držala a opatrne cesto so slaninou asi štyri až päťkrát stočíme do špirály.

Skryť Vypnúť reklamu

Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a dáme asi na 15 minút do chladničky.

Zatiaľ si predhrejeme rúru na 200 stupňov.

Keď twisty vyberieme z chladničky, potrieme ich rozšľahaným a osoleným vajíčkom a dáme upiecť.

Kuracie empanadas

Potrebujeme: lístkové cesto, vajíčko, soľ, trochu hladkej múky. Na náplň: kuracie rezne zo stehna, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, čili (kto má rád pikantné), lyžičku mletej rímskej rasce, lyžičku mletého feniklu, 3 lyžičky údenej papriky, scedené kapary, 1 PL paradajkového pyré, soľ, mleté čierne korenie, asi lyžicu hrozienok

Postup: Kuracie rezne osolíme a okoreníme a vcelku osmažíme z oboch strán na troche oleja. Povyberáme ich na papierovú utierku a necháme vychladnúť. Potom ich nakrájame asi na 2-centimetrové kúsky.

Skryť Vypnúť reklamu

Do panvice teraz dáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich domäkka. Pridáme korenie, kapary, paradajkové pyré, hrozienka a napokon aj kuracie kúsky. Všetko podlejeme trochou vody, podľa potreby zmes dosolíme a podusíme. Potom náplň necháme vychladnúť.

Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 4 mm a vykrojíme z neho väčšie kolieska, asi s priemerom 10 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a na polovicu každého dáme mäsovú náplň. Urobíme v podstate pirohy, okraje môžeme ozdobne pozahýnať, potrieme ich rozšľahaným osoleným vajíčkom a dáme upiecť do rúry.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 296
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 137
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 958
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 916
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 700
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 173
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 963
  9. Po Slovensku na motorke 5 443
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 875
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


5 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop