Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. august, 2019 | Meniny má Ľudovít
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom rýchlovky: Karfiolové karí, baklažánové placky, nové zemiaky s nivou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Karfiolové karí

Potrebujeme: karfiol, 4 paradajky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL korenia garam masala, trochu rímskej rasce, kurkumy, mletého zázvoru, čili, štipku škorice a 1 dl kokosového mlieka, olej, soľ

Postup: Karfiol rozoberieme na malé ružičky, osolíme ho, zmiešame s prelisovaným cesnakom, čili a korením garam masala. Ochutený karfiol vypražíme z každej strany na oleji. Potom ho zalejeme vodou, tak aby bol ponorený. Varíme takmer do mäkka.

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji spolu s rímskou rascou, škoricou a zázvorom. Prikryjeme a pár minút dusíme. Potom pridáme kurkumu a šupky zbavené a pokrájané paradajky, prípadne môžeme použiť konzervované. Prikryjeme a dusíme, kým rajčiny nezmäknú. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karfiol a časť vývaru z neho, privedieme do varu a zahustíme kokosovým mliekom. Ak treba, ešte zriedime vývarom. Podľa chuti dokoreníme a dosolíme. Podávame s ryžou.

Baklažánové placky

Potrebujeme: 1 baklažán, 1 cuketu, 2 mrkvy, trochu olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, majoránka, 5 PL mletých ľanových semiačok, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup: Baklažán, mrkvu a cuketu očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme zeleninu, osolíme ju, okoreníme, pridáme majoránku či iné obľúbené koreniny a bylinky a trochu ju podusíme.

Zeleninovú zmes necháme trochu vychladnúť, pridáme vajcia a mleté ľanové semiačka, ktoré nahrádzajú múku.

Pomocou lyžice tvarujeme na plechu s papierom placky, trochu ich potrieme olivovým olejom a na ne môžeme dať strúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

Nové nivové zemiaky

Potrebujeme: nové zemiaky, maslo, soľ, syr niva, 1 smotanu na šľahanie, korenie, prípadne bylinky podľa chuti

Postup: Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a poukladáme do zapekacej misku alebo pekáča vymasteného maslom. Osolíme ich, okoreníme a posypeme bylinkami.

Na zemiaky namrvíme nivu a všetko zalejeme smotanou.

Pečieme asi 50 minút pri teplote 200 °C dozlatista.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  3. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  4. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  6. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  7. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  8. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  9. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  1. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta
  2. Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne
  3. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami
  4. Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video
  5. IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Prvá časť
  6. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?
  7. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži
  8. Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo
  9. Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?
  10. Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu
  1. Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich? 57 746
  2. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 10 071
  3. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco 9 505
  4. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 031
  5. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 8 927
  6. Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta 8 860
  7. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 6 586
  8. Najväčšia konferencia o doprave v SR sa už blíži 6 418
  9. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 779
  10. Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami 4 606

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košice pripravujú klimatickú mapu za 300-tisíc eur. Zisťujú pocity ľudí

Odborníci očakávajú horúčavy, intenzívne búrky a obdobie sucha.

Výkyvy počasia budú podľa meteorológov v budúcnosti trápiť Košice.

Košický zlatý poklad prevážali vlakom ako bežnú batožinu

Našli ho v roku 1935, má nevyčísliteľnú hodnotu.

Čergovské lesy skrývajú vzácnu pamiatku zo 16. storočia

Historický medzník s nápisom stojí nad obcou Červená Voda.

Starosta obce Červená Voda Pavol Džačovský pri historickom medzníku zo 16. storočia v lese nad obcou.

Urnový háj v Lorinčíku. Aj tam môžu ísť peniaze od mesta Košice

Aj malé mestské časti hľadajú, ako použiť financie z košického magistrátu.

Pri Kostole svätého Vavrinca v Lorinčíku by mohlo vzniknúť nové kolumbárium s 80 až 120 urnovými miestami.

Hlavné správy zo Sme.sk

Sex, drogy a rock and roll do tábora nepatria, vraví šéf skautov

Skauting vedie deti k zodpovednosti, hovorí šéf skautov.

Minister spravodlivosti Gábor Gál.
Nikola Radosová (vpravo), Laura Künzlerová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko) v zápase Slovensko - Švajčiarsko ME vo volejbale žien 2019.

Aj dospelý mozog tvorí nové nervové bunky. Načo nám sú?

Mať dlhý chvost a ostré zuby sa vypláca.

Neuróny v mozgu.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop