Korzár logo Korzár
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom jedlá s vôňou Španielska: andalúzske karbonátky, kurča s olivami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Andalúzske karbonátky

Potrebujeme: 150 g mletého hovädzieho mäsa, 150 g kuracích pŕs s kosťou, 200 g šunky serrano, šťavu z citróna, štipku šafranu, 4 vajcia, petržlenovú vňať, 200 g strúhanky, niekoľko guľôčok celého čierneho korenia, strúčik cesnaku, 1 žĺtok, soľ, vodu

Postup: Kuracie prsia odrežeme od kosti a pomelieme s polovicou šunky serrano. Kosti dáme variť do hrnca s vodou so zvyškom šunky a celým čiernym korením.

Zmiešame všetko mleté mäso a pridáme k nemu pretlačený cesnak, soľ, korenie, štipku šafranu, rozšľahané vajíčka, citrónovú šťavu a časť strúhanky. Mala by vzniknúť hmota, z ktorej budeme môcť tvarovať karbonátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Upečieme ich na panvici na horúcom oleji a potom ich postupne dáme do polievky z kuracích kostí a šunky serrano, ktorá sa nám už varí.

Asi po polhodine varenia vyberieme kosti a do polievky vlejeme jeden rozšľahaný žĺtok. Uvarenú šunku serrano nakrájame na kocky a podávame.

Kurča s olivami a paradajkami

Potrebujeme: 1 celé kurča, morská soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 6 strúčikov cesnaku, čerstvý tymian, 2 paradajky, 300 ml suchého bieleho vína, kurací vývar, 250 g cherry paradajok, 100 g čiernych olív bez kôstok, čerstvá bazalka

Postup: Umyté a osušené kurča rozporciujeme na menšie časti. Odrezky a chrbát použijeme na prípravu kuracieho vývaru, zvyšok kuraťa okoreníme, osolíme a orestujeme na troche olivového oleja. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájaný cesnak a trochu tymianu. Potom pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kúsky. Ochutíme čiernym korením, soľou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol odparí, pridáme orestované kúsky kurčaťa a podlejeme vývarom. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice.

Skryť Vypnúť reklamu

Dusíme pod pokrievkou asi 30 – 40 minút. Tesne pred podávaním pridáme celé čierne olivy, nahrubo nasekanú bazalku a pár kvapiek oleja.

Studená zeleninová polievka

Potrebujeme: plátky sušenej šunky, 5 paradajok, 1/2 šalátovej uhorky, 2 červené papriky, 30 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprička podľa chuti, soľ, čierne korenie, olivový olej, konzervu krájaných lúpaných paradajok, čerstvú bazalku, šťavu z 1/2 citróna, 130 g čiernych olív

Postup: Paradajky sparíme a olúpeme, uhorku ošúpeme. Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, 1 strúčik cesnaku a štipľavú papričku nakrájame nadrobno, dáme ich do misy, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme 50 ml olivového oleja, paradajky z konzervy, 4 nasekané lístky bazalky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a necháme vychladiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Podávame s opečenou sušenou šunkou, bagetou potretou cesnakom a hoblinkami parmezánu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa mení dynamika firiem?
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Zázračná hranica kilometrov, po ktorej sa vám elektromobil neoplatí
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  5. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 23 157
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 420
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 588
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 598
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 460
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 8 638
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 329
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 000
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 518
  10. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 5 099
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop