Korzár logo Korzár
Pondelok, 19. august, 2019 | Meniny má Lýdia
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom jedlá s vôňou Španielska: andalúzske karbonátky, kurča s olivami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Andalúzske karbonátky

Potrebujeme: 150 g mletého hovädzieho mäsa, 150 g kuracích pŕs s kosťou, 200 g šunky serrano, šťavu z citróna, štipku šafranu, 4 vajcia, petržlenovú vňať, 200 g strúhanky, niekoľko guľôčok celého čierneho korenia, strúčik cesnaku, 1 žĺtok, soľ, vodu

Postup: Kuracie prsia odrežeme od kosti a pomelieme s polovicou šunky serrano. Kosti dáme variť do hrnca s vodou so zvyškom šunky a celým čiernym korením.

Zmiešame všetko mleté mäso a pridáme k nemu pretlačený cesnak, soľ, korenie, štipku šafranu, rozšľahané vajíčka, citrónovú šťavu a časť strúhanky. Mala by vzniknúť hmota, z ktorej budeme môcť tvarovať karbonátky.

Upečieme ich na panvici na horúcom oleji a potom ich postupne dáme do polievky z kuracích kostí a šunky serrano, ktorá sa nám už varí.

Asi po polhodine varenia vyberieme kosti a do polievky vlejeme jeden rozšľahaný žĺtok. Uvarenú šunku serrano nakrájame na kocky a podávame.

Kurča s olivami a paradajkami

Potrebujeme: 1 celé kurča, morská soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 6 strúčikov cesnaku, čerstvý tymian, 2 paradajky, 300 ml suchého bieleho vína, kurací vývar, 250 g cherry paradajok, 100 g čiernych olív bez kôstok, čerstvá bazalka

Postup: Umyté a osušené kurča rozporciujeme na menšie časti. Odrezky a chrbát použijeme na prípravu kuracieho vývaru, zvyšok kuraťa okoreníme, osolíme a orestujeme na troche olivového oleja. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájaný cesnak a trochu tymianu. Potom pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kúsky. Ochutíme čiernym korením, soľou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol odparí, pridáme orestované kúsky kurčaťa a podlejeme vývarom. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice.

Dusíme pod pokrievkou asi 30 – 40 minút. Tesne pred podávaním pridáme celé čierne olivy, nahrubo nasekanú bazalku a pár kvapiek oleja.

Studená zeleninová polievka

Potrebujeme: plátky sušenej šunky, 5 paradajok, 1/2 šalátovej uhorky, 2 červené papriky, 30 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprička podľa chuti, soľ, čierne korenie, olivový olej, konzervu krájaných lúpaných paradajok, čerstvú bazalku, šťavu z 1/2 citróna, 130 g čiernych olív

Postup: Paradajky sparíme a olúpeme, uhorku ošúpeme. Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, 1 strúčik cesnaku a štipľavú papričku nakrájame nadrobno, dáme ich do misy, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme 50 ml olivového oleja, paradajky z konzervy, 4 nasekané lístky bazalky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a necháme vychladiť.

Podávame s opečenou sušenou šunkou, bagetou potretou cesnakom a hoblinkami parmezánu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  2. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  3. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  4. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  5. Mesto Košice hľadá riaditeľov mestských podnikov
  6. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku?
  7. V bankovom svete prežijú len tí, ktorí inovujú
  8. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne
  9. Kaufland potvrdil pozíciu lídra v ponuke slovenských výrobkov
  10. Parkovací asistent VW vám pomôže, keď už stratíte nervy
  1. Oslava prvého miliónu dopadla šokujúco
  2. The High Tatras – a destination of unforgettable moments
  3. Leto pomaly končí: Výlety, ktoré ešte stihnete a takmer zadarmo
  4. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene)
  5. Posezónna špeciálna ponuka na špičkové japonské klimatizácie
  6. FOKUS očnú optiku a FOKUS optik kúpil MiddleCap Group S.A.
  7. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu
  8. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte
  9. Pracovisko treba vymyslieť nanovo
  10. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu?
  1. Horúčavy na Slovensku budú častejšie. Koľko stupňov dosiahnu? 13 951
  2. Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im škodíte 9 899
  3. Barbados, Portoriko: Plavte sa Južným Karibikom (letenka v cene) 9 263
  4. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Mexiku? 7 305
  5. Na horúčavy myslite už pri stavbe domu 6 101
  6. Last minute tipy: All inclusive dovolenka na Severnom Cypre 5 715
  7. Malebné severné Taliansko: Hory, jazerá, krásne mestá aj móda 4 811
  8. Farma v Krtíši je stredoeurópskym unikátom. Majiteľ neberie plat 4 687
  9. Dovolenka na Malorke: Tipy na hotely pre rodiny s deťmi 4 422
  10. V prvom roku fixný výnos až 8,5 % ročne 3 854

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Autožeriav nedošiel na STK, zhorel mu motor

Predbežná škoda bola odhadnutá na dve tisícky.

Tento autožeriav horel, plamene šľahali spoza kabíny.

Krajskí poslanci priznali majetky. Najviac zarobil advokát Pandy

Trojicu najhoršie zarábajúcich tvoria Košičania.

Vyše 107 tisíc eur priniesol do rodinného rozpočtu Peter Pandy (v strede).

Vodiča sanitky s majákom súdia, že zavinil dopravnú nehodu

Vo februári sa na Južnej triede zrazil s električkou.

Po nehode.

Dôchodkyňa si nevšimla červenú, zrazila sa s tínedžerom

Pri nočnej nehode na Triede SNP sa zranili dvaja ľudia.

Rozbitý Hyundai Accent.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop