Článok pokračuje pod video reklamou
Grilované cuketové rolky
Potrebujeme: menšie cukety, mozzarellu, cherry paradajky, olivový olej, cesnak, soľ, korenie, rôzne bylinky
Postup: Cukety umyjeme, odrežeme im konce a nakrájame na dlhé tenké plátky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme postáť.
Zatiaľ si do misky pretlačíme 2-3 strúčiky cesnaku a zmiešame ho s olejom a soľou.
Plátky cukety opečieme na grile alebo na panvici z oboch strán. Potom ich vyberieme a z jednej strany potrieme cesnakovým olejom. Na každý plátok dáme kus mozzarelly a prekrojené paradajky. Zvinieme do rolky a servírujeme.
Cestoviny s cuketou a slaninou
Potrebujeme: balenie cestovín, môžu byť napríklad penne, anglickú slaninu, červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mladú cuketu, cca 8 cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónovú kôru, petržlenovú vňať
Postup: Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Plátky slaniny opečieme na panvici do chrumkava a zatiaľ si ju odložíme bokom.
Do výpeku pridáme trochu oleja a orestujeme na ňom na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme k nej plátky cesnaku, nakrájanú cuketu a prekrojené cherry paradajky. Zeleninu zľahka opečieme, nesmie sa nám rozvariť na blato. Osolíme, okoreníme a keď budú cestoviny hotové, priamo z hrnca ich preložíme do panvice.
Premiešame, postrúhame citrónovú kôru a na záver jedlo posypeme petržlenovou vňaťou.
Zapekaná cuketa so slaninou
Potrebujeme: Cukety podľa množstva stravníkov, anglickú slaninu alebo prosciutto, syr čedar, šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, provensálske bylinky
Postup: Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré nahusto poukladáme do vymastenej zapekacej misky. Osolíme ich, okoreníme a posypeme na pásiky nakrájanou slaninou.
Na to nastrúhame čedar a na vrch poukladáme druhú vrstvu cukety.
Smotanu zmiešame s cesnakom a provensálskymi bylinkami. Polejeme cuketu a všetko dáme zapiecť.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.