Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Rýchle letné cestoviny s chorizom, hráškovým pestom, s cuketou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Cestoviny s chorizom

Potrebujeme: balenie špagiet, olivový olej, 100 g klobásky chorizo, 1 žltú papriku, 2 strúčiky cesnaku, plechovku sterilizovaných krájaných paradajok, biele víno, parmezán, soľ, mleté čierne korenie, bazalku

Postup: Panvicu pokvapkáme olejom a orestujeme na ňom na kolieska nakrájané chorizo. Potom k nemu pridáme na rezance nakrájanú papriku a posekaný cesnak. Keď nám chytia zlatistú farbu podlejeme ich bielym vínom a keď sa alkohol trochu odparí, prilejeme sterilizované paradajky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme.

Cestoviny uvaríme štandardným spôsobom a keď sú hotové, deravou naberačkou ich preložíme z hrnca priamo k chorizovej omáčke. Všetko spolu premiešame a pred podávaním každú porciu posypeme strúhaným parmezánom.

Hráškové cestoviny

Potrebujeme: špagety, penne či iné obľúbené cestoviny, 250 g čerstvého zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, šťavu z polovice citrónu, soľ, korenie, 60 g syra pecorino alebo iného podobného tvrdého syra

Postup: Hrášok povaríme v troche vody, potom ho scedíme a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Pridáme pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu a najemno nastrúhaný syr. Potom pesto ochutíme soľou a korením a zmiešame ho s uvarenými cestovinami.

Servírujeme pokvapkané olivovým olejom a posypané syrom.

Cestoviny s cuketou a baklažánom

Potrebujeme: balenie špagiet, 2 malé baklažány, 2 mladé cukety, 200 g syra ricotta, konzervu lúpaných paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, olivový olej, slnečnicový olej, bazalku, parmezán, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Baklažány umyjeme nakrájame na plátky, ktoré potom opečieme z oboch strán na troche slnečnicového oleja a dáme osušiť na obrúsok.

V druhej panvici zatiaľ na olivovom oleji opečieme pokrájanú cuketu, ktorú tiež na chvíľu vyberieme nabok.

Do tejto panvice potom pridáme nasekanú čili papričku a cesnak a nakoniec to zalejeme sekanými lúpanými paradajkami. Povaríme asi desať minút a zatiaľ uvaríme aj špagety.

Do panvice k paradajkovej omáčke pridáme opečené cukety, baklažány a nasekanú bazalku.

Prehrejeme, vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku dochutíme soľou a korením a napokon do nej vmiešame uvarené špagety a namrvenú ricottu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop