Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Rýchle letné cestoviny s chorizom, hráškovým pestom, s cuketou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cestoviny s chorizom

Potrebujeme: balenie špagiet, olivový olej, 100 g klobásky chorizo, 1 žltú papriku, 2 strúčiky cesnaku, plechovku sterilizovaných krájaných paradajok, biele víno, parmezán, soľ, mleté čierne korenie, bazalku

Postup: Panvicu pokvapkáme olejom a orestujeme na ňom na kolieska nakrájané chorizo. Potom k nemu pridáme na rezance nakrájanú papriku a posekaný cesnak. Keď nám chytia zlatistú farbu podlejeme ich bielym vínom a keď sa alkohol trochu odparí, prilejeme sterilizované paradajky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme.

Skryť Vypnúť reklamu

Cestoviny uvaríme štandardným spôsobom a keď sú hotové, deravou naberačkou ich preložíme z hrnca priamo k chorizovej omáčke. Všetko spolu premiešame a pred podávaním každú porciu posypeme strúhaným parmezánom.

Hráškové cestoviny

Potrebujeme: špagety, penne či iné obľúbené cestoviny, 250 g čerstvého zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, šťavu z polovice citrónu, soľ, korenie, 60 g syra pecorino alebo iného podobného tvrdého syra

Postup: Hrášok povaríme v troche vody, potom ho scedíme a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Pridáme pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, citrónovú šťavu a najemno nastrúhaný syr. Potom pesto ochutíme soľou a korením a zmiešame ho s uvarenými cestovinami.

Servírujeme pokvapkané olivovým olejom a posypané syrom.

Skryť Vypnúť reklamu

Cestoviny s cuketou a baklažánom

Potrebujeme: balenie špagiet, 2 malé baklažány, 2 mladé cukety, 200 g syra ricotta, konzervu lúpaných paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, olivový olej, slnečnicový olej, bazalku, parmezán, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Baklažány umyjeme nakrájame na plátky, ktoré potom opečieme z oboch strán na troche slnečnicového oleja a dáme osušiť na obrúsok.

V druhej panvici zatiaľ na olivovom oleji opečieme pokrájanú cuketu, ktorú tiež na chvíľu vyberieme nabok.

Do tejto panvice potom pridáme nasekanú čili papričku a cesnak a nakoniec to zalejeme sekanými lúpanými paradajkami. Povaríme asi desať minút a zatiaľ uvaríme aj špagety.

Do panvice k paradajkovej omáčke pridáme opečené cukety, baklažány a nasekanú bazalku.

Skryť Vypnúť reklamu

Prehrejeme, vmiešame nastrúhaný parmezán, omáčku dochutíme soľou a korením a napokon do nej vmiešame uvarené špagety a namrvenú ricottu.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 343
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 060
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 983
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 171
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 944
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 666
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 093
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 935
  9. Po Slovensku na motorke 5 445
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 879
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


7 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop