Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom višňové maškrty: Višne v čokoláde, griotka, koláč s tvarohom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Domáca višňová griotka

Potrebujeme: 600 ml brandy, 140 g cukru, 600 g nevykôstkovaných višní (z tohto množstva vyjde asi 0,7 – 0,8 dl griotky

Postup: Višne umyjeme a spolu s cukrom ich postupne navrstvíme do väčšej nádoby. Začneme vrstvou cukru, potom dáme vrstvu višní a postupne ich takto striedame.

Potom do nádoby nalejeme brandy a odložíme na 4-6 týždňov, najlepšie na okenný parapet. Čas od času obsah premiešame.

Po uplynutí tejto doby likér precedíme cez gázu alebo jemné sitko, nalejeme ho do fľaše a skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Z vylúhovaných višní pripravíme napríklad známe višne v čokoláde.

Višne v čokoláde

Potrebujeme: 200 g tmavej čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku, 30 g kakaa, višne, rum. Použiť môžeme nasiaknuté višne z prípravy griotky aj s trochou vylúhovaného likéru, no ak griotku nerobíme, tak si pred prípravou praliniek namočíme višne na nejaký čas do rumu

Postup: Na prípravu višňových praliniek použijeme silikónové či klasické formičky na čokoládu alebo plastové obaly bonboniér.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým tukom a kakaom a potom ňou „vypláchneme“ formičky tak, aby sa nám čokoláda dobre nalepila na bokoch.

Zvyšnú čokoládu vrátime do hrnca a formičky dáme do chladničky. Potom do nich naložíme višne, pridáme trochu griotky alebo rumu, v ktorom sa lúhovali, vrch zalejeme čokoládou a napokon dáme všetko opäť stuhnúť do chladničky.

Višňovo-tvarohový koláč

Potrebujeme: 6 vajec, 180 g kryštálového cukru, 6 lyžíc rastlinného oleja, 140 g hladkej múky, 40 g kakaa, višňový džem.

Na tvarohovú plnku: 500 g jemného tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilínové cukry.

Na višňový krém: asi 500 – 700 g odkôstkovaných višní, 4 dl vody, trochu cukru, 1 vanilkový pudingový prášok

Postup: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a potom k nim po častiach mixérom primiešame cukor a šľaháme. Znížime otáčky a do tohto základu po jednom zašľaháme žĺtky a potom postupne po lyžiciach aj olej.

Na záver zľahka metličkou vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme na vystlaný plech, niekoľkokrát ním buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali a upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňov.

Kým sa cesto bude piecť a chladnúť pripravíme si tvarohovú plnku – stačí suroviny zmiešať mixérom.

A napokon si nachystáme aj višňový puding. Višne s 4 dl vody, cukrom a pudingom zmiešame a uvaríme primerane hustý krém.

Cesto natrieme džemom, na to navrstvíme tvarohovú plnku na záver koláč polejeme višňovým krémom. Ak ho urobíme hustejší, tak môžeme zvoliť variantu cesto – višňový krém a na záver tvarohová plnka.

Pred podávaním koláč dobre vychladíme.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 991
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 964
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 903
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 681
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 128
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 923
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 9 570
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 407
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 171
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 123

Téma: Recepty


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo, Recepty z Korzára, recepty

Neprehliadnite tiež

Charitatívna florbalová akcia dopadla na jednotku. Atmosféru si všetci pochvaľovali.

Lyžiarsku sezónu v Tatranskej Lomnici otvorili anjeli a démoni

Na zjazdovkách je od 40 do 60 centimetrov snehu.

Prvá tohtosezónna lyžovačka v Tatranskej Lomnici.

U. S. Steel posiela obyvateľom zničenej bytovky 25-tisíc eur

Benefičný koncert so zbierkou hutníkov vyniesol vyše 147-tisíc.

Benefičný koncert U. S. Steelu.
Zľava B. Obal a L. Belej.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jan Kraus: Nie je chybou slovenčiny, ak jej Čech nerozumie. Nerozumie jej, lebo je debilný

Český moderátor má radšej prostých ľudí ako intelektuálov.

Jan Kraus.
Autorská strana Michala Havrana

Mandát ťa neoprávňuje písať jazykom stoky (píše Michal Havran)

Náš Ľuboš, ako sa on vyzná!

Šéf Smeru Robert Fico vedľa poslanca Ľuboša Blahu.

Pellegrini: Drucker veľmi túžil po mojej demisii

Druckerovi mal Pellegrini sľúbiť, že podá demisiu spolu s ním.

Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker.
Búracia súprava firmy Cannoneer Group.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop