Korzár logo Korzár
Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Rýchle večere bez varenia zo sezónnej zeleniny či tuniaka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)

Cuketové rezance s pestom

Potrebujeme: 4 stredne veľké mladé cukety, 1/2 ČL soli, 1 PL extra panenského olivového oleja, 1/2 š bazalkového pesta, 1 veľkú dozretú paradajku alebo 1 š nakrájaných cherry paradajok, mleté čierne korenie, najemno strúhaný parmezán, soľ

Postup: Mladé cukety si dobre umyjeme a nastrúhame na dlhé tenké rezance. Najlepšie sa na to používa špiralizér, ale poslúži aj obyčajná škrabka julienne.

Nastrúhané rezance dáme do veľkého cedidla, posypeme soľou a necháme odležať asi 10 minút. Potom ich dobre prepláchneme a necháme odtiecť všetku prebytočnú vodu. Rukou môžeme rezance jemne popritláčať, aby odtiekla aj šťava z cukety.

Skryť Vypnúť reklamu

Premiestnime si ich do veľkej misy, pokvapkám olivovým olejom a dobre premiešame. Pridáme pesto a opäť zamiešame. Cuketu rozdelíme do štyroch tanierov, na vrch dáme nakrájané paradajky a posypeme parmezánom, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

Stredomorský šalát v pita chlebe

Potrebujeme: 1 malú hlavičku šalátu, 1 konzervu cíceru, 1 paradajku, 1 malú uhorku, 1 malú červenú papriku, 1/2 malej červenej cibule, 3/4 š olív, 3/4 š feta syra, 2 PL čerstvého kôpru, pita chlieb

Dressing: 1/4 š olivového oleja, 2 PL červeného vínneho octu, 1/2 ČL talianskeho korenia, 1/2 ČL soli, 1/ ČL mletého čierneho korenia

Postup: Šalát, paradajku, papriku, uhorku, červenú cibuľu, olivy a kôpor nakrájame na menšie kúsky. Do veľkej misy pridáme všetky ingrediencie na dressing a dobre vymiešame. K tomu pridáme nakrájanú zeleninu s kôprom a feta syr, rozmrvený v rukách na malé kúsky. Všetko ešte raz dobre premiešame.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzitým si mierne zohrejeme pita chleby. Ak ich momentálne nemáme, môžeme použiť aj wrap alebo tortillu. Naplníme a podávame.

Jablkovo-tuniakový sendvič

Potrebujeme: 150 g tuniaka z konzervy, 1/2 jablka, nakrájaného na malé kúsky, 1/3 š majonézy, 1/4 š nakrájaného stonkového zeleru, 1/4 š sekaných orechov, 2 PL najemno nakrájanej cibule, 4 plátky toastového chleba

Postup: Vo veľkej mise si zmiešame všetky suroviny okrem chleba a dobre zamiešame. Šalát rozdelíme rovnomerne na dva kúsky chleba a z vrchu prikryjeme zvyšnými krajcami. Podľa chuti môžeme sendvič opiecť na rozohriatej panvici z oboch strán a podávame. Zvyšný šalát skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke tri až štyri dni.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  6. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  1. Neodkladajte pre koronavírus vyšetrenie svojich očí
  2. BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry
  3. Vynovená predajňa v Smrdákoch
  4. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  5. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  6. Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 31 991
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 23 251
  3. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 20 161
  4. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 963
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 13 681
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 726
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 10 924
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 821
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 686
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 9 014
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Na úrade dostali termín počas zákazu vychádzania. Prišli, hrozili im pokutou

Rezort vnútra zatvoril svoje pracoviská až v utorok.

Počas utorka pristúpilo ministerstvo k zatvoreniu svojich pracovísk pre verejnosť.

Šiesti poslanci košickej župy odchádzajú z poslaneckého klubu Smeru

Nemôžu vytvoriť svoj vlastný. Chcú zmenu rokovacieho poriadku.

Ján Jakubov bude zrejme predsedom nového poslaneckého klubu strany Hlas.

Kauza správkyne nebankovky SaS Slovensko sa možno vráti na začiatok

Krajský súd zrušil rozsudok okresného, ten bude pokračovať v dokazovaní.

Obžalovaná Kristína Rigová (vpravo) s advokátkou Helenou Knopovou na krajskom súde.

V Medzilaborciach začali stavať stanicu. Stará už bola len na hanbu

Poslúži cestujúcim, ktorí idú vlakom aj autobusom.

Práce na výstavbe vlakovej a autobusovej stanice v Medzilaborciach sa začali.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister obrany Jaroslav Naď.
Autorská strana Petra Šabatu

Babiš už neriadi štát ako firmu, dúfa v zázrak

Kto prešľapuje tragickú koronavírusovú českú cestu? Ľudia typu Fica a Kaliňáka.

Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš.

Keď Sagana sledujem v médiách, vôbec sa nezmenil, tvrdí spolužiak

Už v šestnástich sníval, že pôjde na Tour.

Peter Sagan a René  Valent.
Boris Kollár.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop