Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Maškrtíme s Korzárom: Osviežte sa domácou zmrzlinou či nanukom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Domáca citrónová zmrzlina z troch surovín

Potrebujeme: 2 š smotany na šľahanie, 1 š kryštálového cukru, 2 citróny

Postup: Veľkú misu na šľahanie a metličky z mixéra dáme do chladničky zachladiť asi na 15 minút. Studené ich potom vyberieme a do misky vylejeme smotanu. Minútu šľaháme na vysokých otáčkach, potom pridáme cukor a pokačujeme v šľahaní až dotuha.

Do šľahačky pridáme najemno nastrúhanú kôru z jedného citróna a šesť polievkových lyžíc čerstvej citrónovej šťavy. Všetko jemne premiešame. Premiestime do zvolenej nádoby, prikryjeme ju a dáme zamraziť aspoň na štyri hodiny.

Skryť Vypnúť reklamu

Melónovo-limetkové nanuky

Potrebujeme: 2 š odkôstkovaného melónu nakrájaného na kocky, 1/2 š cukru, 1 odšťavenú limetku, 1/2 š vody

Postup: Všetky suroviny dáme do mixéra a vymixujeme celú zmes dohladka. Prelejeme ju do nádob na nanuky, do každého nanuku strčíme drevenú paličku a necháme v mrazničke cez noc zatuhnúť. Zamrazené vydržia dva týždne.

Mrazené banány máčané v čokoláde

Potrebujeme: 4 banány, 2 š nalámanej čokolády, 3 PL rastlinného alebo kokosového oleja, 8 drevených paličiek

Voliteľná posýpka: strúhaný kokos, drvené arašidy, kúsky mandlí, lentilky, granola, rozdrvené keksíky, arašidové alebo mandľové maslo, malé sušené ovocie, roztopená biela čokoláda

Postup: Banány olúpeme, prekrojíme na polovice a do prostriedku každého kúsku strčíme drevenú paličku dostatočne hlboko na to, aby pri držaní banán nespadol. Ak sú banány dlhé, môžu byť prekrojené aj na tretiny, no v tom prípade treba pripraviť viac drevených paličiek.

Skryť Vypnúť reklamu

Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry pridáme čokoládu a olej a premiešame, aby sa kúsky obalili. Misku dáme do mikrovlnky na 30 sekúnd, potom ju vyberieme a čokoládu zamiešame. Postup opakujeme dovtedy, kým zmes nie je úplne roztopená a hladká. Dávame pri tom pozor, aby sa nám čokoláda na spodku misky nespálila.

Plech alebo veľkú dosku na krájanie vyložíme papierom na pečenie a pripravíme hneď vedľa banánov, roztopenej čokolády a zvolených posýpok. Banány postupe po jednom namáčame v čokoláde a opatrne ukladáme na papier tak, aby sa navzájom nedotýkali. Vrch posypeme zvolenou posýpkou, kým je čokoláda ešte stále tekutá. Pokiaľ si však na vrch zvolíte orechové maslo alebo ďalšiu čokoládu, je lepšie počať, kým prvá vrstva stuhne. Pripravené banány vložíme do mrazničky aspoň na 10 minút, kým čokoláda nezmrzne alebo aj na dlhšie, aby sa schladili aj banány, a podávame. Nespotrebované môžeme skladovať v mrazničke vo vzduchotesnej nádobe jeden týždeň.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 303
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 109
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 962
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 919
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 678
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 161
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 953
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 864
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop