Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Grilovaný karfiol, cestovinový šalát s kuriatkami, špízy na kuskuse

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Grilovaný karfiol so salsou z pečených paprík

Potrebujeme: 1 karfiol, hrsť píniových orieškov, hrsť hrozienok, 4 PL olivového oleja, 1 ČL papriky sladkej údenej, soľ, čierne mleté korenie. Na salsu: 1-2 červené papriky - kapie, mätu, soľ, 4 PL olivového oleja, 1 PL ajvaru, čierne mleté korenie

Postup: Karfiol rozdelíme na ružičky, polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou, sladkou údenou paprikou a čiernym korením. Potom ho buď poukladáme na plech s papierom a upečieme asi 15-20 minút v rúre pri teplote 180 stupňov, alebo na rozohriatom grile na hliníkovej miske.

Po 15 minútach ho posypeme píniovými orieškami , hrozienkami a ešte dopekáme asi 5 minút.

Papriky ugrilujeme, zbavíme stmavnutej šupky, nakrájame, pridáme ajvar, trošku olivového oleja a všetko spolu restujeme. Dochutíme soľou a čiernym korením a na záver pridáme nasekané lístky mäty.

Cestovinový šalát s kuriatkami

Potrebujeme: balenie ľubovoľných cestovín, 2 hrste húb – kuriatok, asi 10 ks cherry paradajok, maslo, drvenú rascu, čerstvú majoránku, soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode. Kuriatka očistíme, väčšie pokrájame na štvrtinky, malé necháme celé. V panvici zohrejeme dve lyžice masla a orestujeme na ňom nakrájané huby. Posypeme ich drvenou rascou a dusíme, kým sa neoparí voda. Potom huby stiahneme v panvici na stranu a urobíme priestor na to, aby sme mohli rezom nadol orestovať prekrojené paradajky.

Cestoviny scedíme, dáme do misky, pridáme restované huby a paradajky aj so šťavou, podľa chutí osolíme, okoreníme a na záver posypeme lístkami majoránky.

Kuracie špízy s kuskusom

Potrebujeme: kuracie prsia, žlté a červené hrubé papriky, šťavu z jedného citróna, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, nasekaný koriander. Na kuskus: balenie kuskusu, maslo, 2 šalotky, vývar alebo vodu

Postup: Mäso aj papriky umyjeme a nakrájame na kusy vhodné na napichovanie na špajdle alebo na grilovacie ihly. Dáme ich do misky, pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, olivový olej a koriander a premiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sa chute prepojili. Potom ich striedavo napichujeme na ihly a ugrilujeme.

Kuskus podľa návodu na obale zalejeme vývarom alebo vodou a necháme ho napučať. V panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom nakrájané šalotky, ktoré potom pridáme ku kuskusu.

Podávame s jogurtovo-bylinkovým dipom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop