Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom: Kuracie stehná na čerešniach, zelené rizoto, uhorková polievka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tarator – studená uhorková polievka

Potrebujeme: 1 veľkú šalátovú uhorku, 750 g bieleho gazdovského alebo gréckeho jogurtu, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, hrsť nasekaného kôpru, olivový olej, vlašské orechy

Postup: Uhorku olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Osolíme, pridáme jogurt, pretlačený cesnak a nasekaný kôpor. Dobre premiešame a podľa potreby pridáme vodu. Konzistencia by nemala byť príliš hustá. Polievku necháme dobre odležať a vychladiť. Pred podávaním ju posypeme drvenými orechmi, trochou kôpru a pokvapkáme olejom.

Zelené rizoto so špenátom a hráškovým pestom

Potrebujeme na špenátovo-hráškové pesto: 3 PL pínových orieškov, 1/2 š lieskových orechov, 160 g špenátu, 2 š hrášku, 3 PL parmezánu, 1 strúčik cesnaku, šťava z 1/2 citróna, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Na rizoto: 250 g ryže, 4 PL olivového oleja, 2 šalotky, 3 PL bieleho vína, 4 š zeleninového vývaru, 4 PL parmezánu, kôra z 1 citróna, 1 PL sójovej omáčky, 2 š hrášku, 1 š bôbu, fazule alebo cíceru, 1 š špenátového pesta, šťava z 1/2 citróna, plná hrsť mätových lístkov, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Všetky suroviny na pesto dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Vo veľkej panvici s pokrievkou zohrejeme dve polievkové lyžice olivového oleja a na miernom ohni na ňom orestujeme nakrájané šalotky, kým nezmäknú.

Potom pridáme cesnak a ryžu. Premiešavame asi minútu a prilejeme biele víno. Dobre premiešame.

Postupne po jednej šálke pridávame k ryži zeleninový vývar, až kým sa všetka tekutina neabsorbuje.

Potom vmiešame jednu šálku pesta, hrášok a bôb, minútu povaríme a pridáme ešte citrónovú šťavu, kôru, mätové lístky, zvyšný olivový olej, sójovú omáčku, parmezán, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

Rizoto je hotové už v tomto štádiu, ale na extra krémovú konzistenciu ešte môžeme nechať pod pokrievkou dôjsť desať až pätnásť minút.

Na vrch môžeme pridať viac pesta, opekané slnečnicové semiačka, olivový olej alebo strúhaný syr.

Kuracie stehná na čerešniach

Potrebujeme: 4 kuracie stehná, 4 PL medu, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 200 g čerstvých čerešní

Postup: Kuracie stehná osolíme, okoreníme zo všetkých strán, posypeme grilovacím korením a potrieme medom. Dáme ich do pekáča, zakryjeme a dáme piecť do rúry asi na pol hodiny.

Potom nasypeme do pekáča umyté a vykôstkované čerešne, naspäť ho zakryjeme a pečieme ešte asi 10 minút. Potom pekáč celkom odkryjeme a za občasného prelievania výpekom dopečieme tak aby mali stehná zlatistú kôrku.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 982
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 958
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 897
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 685
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 143
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 916
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 9 566
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 414
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 176
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 127

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Charitatívna florbalová akcia dopadla na jednotku. Atmosféru si všetci pochvaľovali.

Lyžiarsku sezónu v Tatranskej Lomnici otvorili anjeli a démoni

Na zjazdovkách je od 40 do 60 centimetrov snehu.

Prvá tohtosezónna lyžovačka v Tatranskej Lomnici.

U. S. Steel posiela obyvateľom zničenej bytovky 25-tisíc eur

Benefičný koncert so zbierkou hutníkov vyniesol vyše 147-tisíc.

Benefičný koncert U. S. Steelu.
Zľava B. Obal a L. Belej.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jan Kraus: Nie je chybou slovenčiny, ak jej Čech nerozumie. Nerozumie jej, lebo je debilný

Český moderátor má radšej prostých ľudí ako intelektuálov.

Jan Kraus.
Autorská strana Michala Havrana

Mandát ťa neoprávňuje písať jazykom stoky (píše Michal Havran)

Náš Ľuboš, ako sa on vyzná!

Šéf Smeru Robert Fico vedľa poslanca Ľuboša Blahu.

Pellegrini: Drucker veľmi túžil po mojej demisii

Druckerovi mal Pellegrini sľúbiť, že podá demisiu spolu s ním.

Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker.
Búracia súprava firmy Cannoneer Group.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop