Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Pečieme s Korzárom: Je čas marhúľ, skúste vláčnu bublaninu alebo cheesecake

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Vláčna marhuľová bublanina

Potrebujeme: 400 g múky, prášok do pečiva, sódu bicarbónu, 60 ml oleja, 40 g masla, 250 ml jogurtu, 140 g kr. cukru, 1 vanilku, 4 vajíčka, marhule

Postup: Vyšľaháme olej, maslo, jogurt, cukor a vanilku. Suroviny sa musia dobre prepojiť. Potom k zmesi postupne, jedno po druhom zašľaháme vajcia.

V druhej miske zmiešame múku, polovicu prášku do pečiva a 2 lyžičky sódy a postupne do zamiešame k vajíčkovej časti.

Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto. Marhule umyjeme, rozpolíme a poukladáme na cesto a povrch poukladáme marhule rezom nahor. Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Marhuľový cheesecake

Potrebujeme na krém: 200 g krémového syra, napríklad Lučina alebo mascarpone, 250 g mäkkého tvarohu, 200 ml šľahačkovej smotany, 6 plátkov želatiny, 180 g práškového cukru.

Na cesto: 150 g maslových sušienok, 50 g rozpusteného masla

Na marhuľovú polevu: 100 g odkôstkovaných marhúľ, 2 PL trstinového cukru, 2 PL vody

Postup: Sušienky rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy, aby nám vznikol kompaktný základ na koláč.

Dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.

Zatiaľ si urobíme krém. Plátky želatíny namočíme do vody, postačí asi polovica pohára a necháme ju napučať. Potom ich vyberieme, vyžmýkame a necháme rozpustiť v teplej vode.

V miske zmiešame syr, tvaroh a cukor do krémovej zmesi. Pridáme vychladnutú želatínu a napokon vyšľahanú šľahačku. Výsledný krém by mal byť jemný a nadýchaný.

Natrieme ho na vychladnutý korpus a necháme asi 3 hodiny chladiť.

Polovice marhúľ dáme do kastróla, pridáme cukor, vodu a varíme, kým sa nám nevznikne sirupová konzistencia. Potom marhuľovú zmes necháme vychladiť a polejeme ňou vychladený a stuhnutý koláč.

Rýchly marhuľový koláč

Potrebujeme: 500 g marhúľ, balenie lístkového cesta, 150 g kyslej smotany, 1 vanilku, 1 vajce, 1 PL hladkej múky

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním formu alebo plech, ktorý predtým poprášime múkou.

Zmiešame smotanu, vanilku, vajce a hladkú múku a vylejeme to na cesto. Marhule umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme, nakrájame na plátky a rozložíme na koláč. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop