Korzár logo Korzár

Pečieme s Korzárom: Je čas marhúľ, skúste vláčnu bublaninu alebo cheesecake

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vláčna marhuľová bublanina

Potrebujeme: 400 g múky, prášok do pečiva, sódu bicarbónu, 60 ml oleja, 40 g masla, 250 ml jogurtu, 140 g kr. cukru, 1 vanilku, 4 vajíčka, marhule

Postup: Vyšľaháme olej, maslo, jogurt, cukor a vanilku. Suroviny sa musia dobre prepojiť. Potom k zmesi postupne, jedno po druhom zašľaháme vajcia.

V druhej miske zmiešame múku, polovicu prášku do pečiva a 2 lyžičky sódy a postupne do zamiešame k vajíčkovej časti.

Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto. Marhule umyjeme, rozpolíme a poukladáme na cesto a povrch poukladáme marhule rezom nahor. Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Marhuľový cheesecake

Potrebujeme na krém: 200 g krémového syra, napríklad Lučina alebo mascarpone, 250 g mäkkého tvarohu, 200 ml šľahačkovej smotany, 6 plátkov želatiny, 180 g práškového cukru.

Na cesto: 150 g maslových sušienok, 50 g rozpusteného masla

Na marhuľovú polevu: 100 g odkôstkovaných marhúľ, 2 PL trstinového cukru, 2 PL vody

Postup: Sušienky rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy, aby nám vznikol kompaktný základ na koláč.

Dáme ho do chladničky asi na pol hodiny.

Zatiaľ si urobíme krém. Plátky želatíny namočíme do vody, postačí asi polovica pohára a necháme ju napučať. Potom ich vyberieme, vyžmýkame a necháme rozpustiť v teplej vode.

V miske zmiešame syr, tvaroh a cukor do krémovej zmesi. Pridáme vychladnutú želatínu a napokon vyšľahanú šľahačku. Výsledný krém by mal byť jemný a nadýchaný.

SkryťVypnúť reklamu

Natrieme ho na vychladnutý korpus a necháme asi 3 hodiny chladiť.

Polovice marhúľ dáme do kastróla, pridáme cukor, vodu a varíme, kým sa nám nevznikne sirupová konzistencia. Potom marhuľovú zmes necháme vychladiť a polejeme ňou vychladený a stuhnutý koláč.

Rýchly marhuľový koláč

Potrebujeme: 500 g marhúľ, balenie lístkového cesta, 150 g kyslej smotany, 1 vanilku, 1 vajce, 1 PL hladkej múky

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním formu alebo plech, ktorý predtým poprášime múkou.

Zmiešame smotanu, vanilku, vajce a hladkú múku a vylejeme to na cesto. Marhule umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme, nakrájame na plátky a rozložíme na koláč. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu