Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Morčacie na cukete, rebarborové čatní, cestovinový šalát s jahodami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rebarborové čatní

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 2 š nakrájanej bielej cibule, 500 g rebarbory nakrájanej na centimetrové kúsky, 1/2 š hrozienok, 1/4 š hnedého cukru, 1 PL najemno nakrájaného zázvoru, 1 celú škoricu, 1 PL jablčného octu, 1 ČL pomarančovej kôry

Postup: V panvici zohrejeme olivový olej a opečieme cibuľu dosklovita. Pridáme rebarboru, zázvor, hrozienka, cukor a celú škoricu. Za stáleho miešania, aby neprihorel cukor, povaríme asi päť minút.

Keď rebarbora začne mäknúť, pridáme pomarančovú kôru a jablčný ocot. Varíme, kým sa rebarbora nezačne rozpadať a všetko sa nespojí dohromady. Podávame teplé ako omáčku k pečenému mäsu, sendviču či wrapu.

Skryť Vypnúť reklamu

Morčacie prsia na citróne s cuketou

Potrebujeme: morčacie prsia, cuketu, olivový olej, citrón, med, 2 strúčiky cesnaku, oregano, čierne mleté korenie, soľ

Postup: Začneme prípravou marinády – v miske zmiešame šťavu z citróna s 1 PL medu, 2 PL oleja, pretlačeným cesnakom, soľou, korením a oreganom.

Mäso nakrájame na plátky, dáme ich do misky a dobre polejeme marinádou. Necháme postáť v chlade asi pol hodiny.

Cuketu nakrájame na kolieska a opečieme ju na panvici na troche oleja. Potom ju vyberieme, osolíme a okoreníme. Do tej istej panvice dáme trochu čerstvého oleja a opečieme na ňom plátky mäsa, ktoré potom polejeme zvyškom marinády a mäso prikryté podusíme asi 10 minút.

Na tanier naservírujeme mäso na plátkoch cukety.

Cestovinový šalát s jahodami

Potrebujeme: 500 g cestovín, 4 až 6 š zmesi šalátových listov, 500 g čerstvých jahôd, odstopkovaných a prekrojených na polovice, 2 avokáda pokrájané na kúsky, 1 PL mätových lístkov, soľ a čierne korenie, 1/2 PL olivového oleja, 3 až 4 PL balzamikového octu

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu na obale. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.

Studené cestoviny dáme do šalátovej misky a k nim pridáme umytú zmes šalátových listov, rozpoltené jahody, avokádo a čerstvú mätu. Všetko posypeme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Pokvapkáme olejom a balzamikovým octom. Všetko spolu dobre premiešame. Ak sa šalát zdá príliš suchý, pridáme viac olivového oleja alebo balzamika.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 257
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 176
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 937
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 129
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 899
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 708
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 200
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 981
  9. Po Slovensku na motorke 5 441
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 867
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


4 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 2 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop