Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Glazované kotlety, grilovaný banán s čokoládou, zapekané fazuľky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Glazované kotlety

Potrebujeme: bravčové kotlety, hrubozrnnú soľ, mleté čierne korenie. Na marinádu: 3 PL pomarančovej marmelády, 3 PL omáčky teriaki, 2 PL slnečnicového oleja

Postup: Suroviny na marinádu dobre vymiešame a natrieme ňou umyté a osušené kotlety. Necháme chvíľu postáť, nech sa omáčka dobre dostane do mäsa a potom ho ugrilujeme z každej strany. Pred podávaním mäso osolíme a okoreníme.

Grilované banány s čokoládou

Potrebujeme: Zelenšie banány a obľúbenú čokoládu – môže byť oriešková, mliečna či horká

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z banánov otvoríme len kúsok šupky – jeden dielik a pre efekt ho môžeme zrolovať a pripevniť špáradlom. Medzi šupku a samotný banán poukladáme dieliky čokolády a takto pripravené ovocie dáme ugrilovať alebo zapiecť do rúry.

Zapekaná zelená fazuľka

Potrebujeme: 3 PL masla, 2 PL hladkej múky, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 1 PL sušenej cibule, 1 š kyslej smotany, 1,5 kg čerstvej zelenej fazuľky zbavenej koncov, 1 š strúhaného syra, 1 š sušenej cibule

Postup: Zelenú fazuľku prekrojíme na polovicu. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu a do veľkej misky pripravíme studenú vodu s ľadom. Keď voda začne vrieť, vložíme do nej fazuľové struky a necháme variť asi tri až štyri minúty. Vyberieme ich z vriacej vody a okamžite dáme do studenej, aby sa zastavil proces varenia, a tak zostanú zelené. Po ochladení vyberieme z misky a necháme osušiť.

SkryťVypnúť reklamu

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Väčšiu nádobu na zapekanie vymažeme a odložíme bokom.

Vo veľkom hrnci si roztopíme maslo, hneď pridáme múku, soľ, cukor a čierne korenie. Miešame asi minútu a odstránime z ohňa. Pridáme kyslú smotanu a sušenú cibuľku a opäť dobre premiešame.

Do zmesi dáme predvarenú zelenú fazuľku, polovicu strúhaného syra a polovicu vyprážanej cibuľky. Všetko dobre premiešame a premiestnime do pripravenej nádoby na zapekanie. Vrch ešte posypeme zvyšným syrom a zvyšnou cibuľkou. V rozohriatej rúre pečieme asi 30 minút.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu