Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom: španielske kurča, rebarborový šalát, pene s mortadellou a artičokmi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Španielske kurča

Potrebujeme: kuracie stehná, olivový olej, údenú papriku, 1 červenú papriku, biele fazule v konzerve, zelené olivy bez kôstok, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Na omáčku: olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čili papričku, 1 mrkvu, tymian, konzervu krájaných a lúpaných paradajok, červený vínny ocot, soľ a korenie

Postup: Na zohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku, potom pridáme čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu a tymian. Spolu všetko podusíme asi päť minút a prilejeme konzervované paradajky. Omáčku ochutíme podľa potreby octom, soľou a korením a povaríme, kým sa nezredukuje. Potom ju odstavíme, rozmixujeme a na chvíľu odložíme.

Kuracie stehná posypeme údenou paprikou, osolíme ich a osmažíme ich na panvici, ktorú môžeme dať aj do rúry. Mali by mať zlatistý povrch, ale nesmú byť celkom upečené. Výpek potom vylejeme, dáme do panvice rozmixovanú paradajkovú omáčku, vrátime tam stehná, pridáme k nim fazule, olivy a kúsky červenej papriky.

Všetko dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na pol hodiny a na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Pene s artičokmi a mortadellou

Potrebujeme: balenie cestovín, sušené paradajky nakladané v oleji, nakladané artičoky, 4 čerstvé paradajky, plátky mortadelly, hrsť čiernych olív, 2 PL kapár, čerstvú bazalku, olivový olej, balzamikový ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom al dente. Kým sa uvaria, v miske zmiešame 2 PL olivového oleja, 1 PL nálevu zo sušených paradajok, trochu octu, citrónovú šťavu a soľ.

Uvarené cestoviny prelejeme touto zálievkou, premiešame a pridáme mortadellu nakrájanú na pásiky, artičoky, sušené aj čerstvé paradajky, olivy, kapary a nasekanú bazalku. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a prípadne dosolíme a dokoreníme.

Pečený rebarborový šalát

Potrebujeme: 2 š nakrájanej rebarbory, 2 vrchovaté PL medu, štipka soli, 8 š šalátových listov, 1/2 š vlašských orechov nakrájaných nahrubo, 1/2 š kozieho syra nadrobeného na kúsky

Dresing: 3 PL olivového oleja, 1 PL červeného vínneho octu, 1 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 ČL soli

Postup: Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Do misky dáme rebarboru, polejeme ju medom, posolíme a dobre premiešame, aby bol každý kúsok obalený. Potom ju poukladáme na plech a pečieme asi osem minút, aby zmäkla, no nesmie byť kašovitá.

Kým sa rebarbora pečie, pripravíme si dresing. Olivový olej, ocot, horčicu, soľ a med dáme do skleneného uzatvárateľného pohára, dobre ho utesníme a poriadne pretrepeme, kým sa zmes celá neprepojí.

Upečenú rebarboru necháme vychladnúť.

Vo veľkej miske zmiešame šalátové listy, kozí syr, posekané orechy a na vrch pridáme rebarboru. Polejeme dresingom a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 982
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 958
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 897
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 685
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 143
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 916
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 9 566
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 414
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 176
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 127

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Charitatívna florbalová akcia dopadla na jednotku. Atmosféru si všetci pochvaľovali.

Lyžiarsku sezónu v Tatranskej Lomnici otvorili anjeli a démoni

Na zjazdovkách je od 40 do 60 centimetrov snehu.

Prvá tohtosezónna lyžovačka v Tatranskej Lomnici.

U. S. Steel posiela obyvateľom zničenej bytovky 25-tisíc eur

Benefičný koncert so zbierkou hutníkov vyniesol vyše 147-tisíc.

Benefičný koncert U. S. Steelu.
Zľava B. Obal a L. Belej.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jan Kraus: Nie je chybou slovenčiny, ak jej Čech nerozumie. Nerozumie jej, lebo je debilný

Český moderátor má radšej prostých ľudí ako intelektuálov.

Jan Kraus.
Autorská strana Michala Havrana

Mandát ťa neoprávňuje písať jazykom stoky (píše Michal Havran)

Náš Ľuboš, ako sa on vyzná!

Šéf Smeru Robert Fico vedľa poslanca Ľuboša Blahu.

Pellegrini: Drucker veľmi túžil po mojej demisii

Druckerovi mal Pellegrini sľúbiť, že podá demisiu spolu s ním.

Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker.
Búracia súprava firmy Cannoneer Group.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop