Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: španielske kurča, rebarborový šalát, pene s mortadellou a artičokmi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Španielske kurča

Potrebujeme: kuracie stehná, olivový olej, údenú papriku, 1 červenú papriku, biele fazule v konzerve, zelené olivy bez kôstok, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Na omáčku: olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čili papričku, 1 mrkvu, tymian, konzervu krájaných a lúpaných paradajok, červený vínny ocot, soľ a korenie

Postup: Na zohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku, potom pridáme čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu a tymian. Spolu všetko podusíme asi päť minút a prilejeme konzervované paradajky. Omáčku ochutíme podľa potreby octom, soľou a korením a povaríme, kým sa nezredukuje. Potom ju odstavíme, rozmixujeme a na chvíľu odložíme.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie stehná posypeme údenou paprikou, osolíme ich a osmažíme ich na panvici, ktorú môžeme dať aj do rúry. Mali by mať zlatistý povrch, ale nesmú byť celkom upečené. Výpek potom vylejeme, dáme do panvice rozmixovanú paradajkovú omáčku, vrátime tam stehná, pridáme k nim fazule, olivy a kúsky červenej papriky.

Všetko dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na pol hodiny a na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Pene s artičokmi a mortadellou

Potrebujeme: balenie cestovín, sušené paradajky nakladané v oleji, nakladané artičoky, 4 čerstvé paradajky, plátky mortadelly, hrsť čiernych olív, 2 PL kapár, čerstvú bazalku, olivový olej, balzamikový ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom al dente. Kým sa uvaria, v miske zmiešame 2 PL olivového oleja, 1 PL nálevu zo sušených paradajok, trochu octu, citrónovú šťavu a soľ.

SkryťVypnúť reklamu

Uvarené cestoviny prelejeme touto zálievkou, premiešame a pridáme mortadellu nakrájanú na pásiky, artičoky, sušené aj čerstvé paradajky, olivy, kapary a nasekanú bazalku. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a prípadne dosolíme a dokoreníme.

Pečený rebarborový šalát

Potrebujeme: 2 š nakrájanej rebarbory, 2 vrchovaté PL medu, štipka soli, 8 š šalátových listov, 1/2 š vlašských orechov nakrájaných nahrubo, 1/2 š kozieho syra nadrobeného na kúsky

Dresing: 3 PL olivového oleja, 1 PL červeného vínneho octu, 1 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 ČL soli

Postup: Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Do misky dáme rebarboru, polejeme ju medom, posolíme a dobre premiešame, aby bol každý kúsok obalený. Potom ju poukladáme na plech a pečieme asi osem minút, aby zmäkla, no nesmie byť kašovitá.

SkryťVypnúť reklamu

Kým sa rebarbora pečie, pripravíme si dresing. Olivový olej, ocot, horčicu, soľ a med dáme do skleneného uzatvárateľného pohára, dobre ho utesníme a poriadne pretrepeme, kým sa zmes celá neprepojí.

Upečenú rebarboru necháme vychladnúť.

Vo veľkej miske zmiešame šalátové listy, kozí syr, posekané orechy a na vrch pridáme rebarboru. Polejeme dresingom a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu