Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: španielske kurča, rebarborový šalát, pene s mortadellou a artičokmi

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Španielske kurča

Potrebujeme: kuracie stehná, olivový olej, údenú papriku, 1 červenú papriku, biele fazule v konzerve, zelené olivy bez kôstok, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Na omáčku: olivový olej, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, čili papričku, 1 mrkvu, tymian, konzervu krájaných a lúpaných paradajok, červený vínny ocot, soľ a korenie

Postup: Na zohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku, potom pridáme čili papričku, na kocky nakrájanú mrkvu a tymian. Spolu všetko podusíme asi päť minút a prilejeme konzervované paradajky. Omáčku ochutíme podľa potreby octom, soľou a korením a povaríme, kým sa nezredukuje. Potom ju odstavíme, rozmixujeme a na chvíľu odložíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Kuracie stehná posypeme údenou paprikou, osolíme ich a osmažíme ich na panvici, ktorú môžeme dať aj do rúry. Mali by mať zlatistý povrch, ale nesmú byť celkom upečené. Výpek potom vylejeme, dáme do panvice rozmixovanú paradajkovú omáčku, vrátime tam stehná, pridáme k nim fazule, olivy a kúsky červenej papriky.

Všetko dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na pol hodiny a na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Pene s artičokmi a mortadellou

Potrebujeme: balenie cestovín, sušené paradajky nakladané v oleji, nakladané artičoky, 4 čerstvé paradajky, plátky mortadelly, hrsť čiernych olív, 2 PL kapár, čerstvú bazalku, olivový olej, balzamikový ocot, citrónovú šťavu, soľ, korenie

Postup: Cestoviny uvaríme tradičným spôsobom al dente. Kým sa uvaria, v miske zmiešame 2 PL olivového oleja, 1 PL nálevu zo sušených paradajok, trochu octu, citrónovú šťavu a soľ.

Skryť Vypnúť reklamu

Uvarené cestoviny prelejeme touto zálievkou, premiešame a pridáme mortadellu nakrájanú na pásiky, artičoky, sušené aj čerstvé paradajky, olivy, kapary a nasekanú bazalku. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame a prípadne dosolíme a dokoreníme.

Pečený rebarborový šalát

Potrebujeme: 2 š nakrájanej rebarbory, 2 vrchovaté PL medu, štipka soli, 8 š šalátových listov, 1/2 š vlašských orechov nakrájaných nahrubo, 1/2 š kozieho syra nadrobeného na kúsky

Dresing: 3 PL olivového oleja, 1 PL červeného vínneho octu, 1 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 1/4 ČL soli

Postup: Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Do misky dáme rebarboru, polejeme ju medom, posolíme a dobre premiešame, aby bol každý kúsok obalený. Potom ju poukladáme na plech a pečieme asi osem minút, aby zmäkla, no nesmie byť kašovitá.

Skryť Vypnúť reklamu

Kým sa rebarbora pečie, pripravíme si dresing. Olivový olej, ocot, horčicu, soľ a med dáme do skleneného uzatvárateľného pohára, dobre ho utesníme a poriadne pretrepeme, kým sa zmes celá neprepojí.

Upečenú rebarboru necháme vychladnúť.

Vo veľkej miske zmiešame šalátové listy, kozí syr, posekané orechy a na vrch pridáme rebarboru. Polejeme dresingom a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  2. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  3. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  4. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  9. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  10. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 994
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 833
  3. Aká je chémia vôní 11 376
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 843
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 734
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 303
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 761
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 483
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 067
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 315
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO).
Minister dopravy Andrej Doležal.

Koronavírus na Slovensku: Vláda mimoriadne rokuje o otváraní škôl, PCR testy odhalili dvetisíc nakazených (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili už viac ako 111-tisíc nakazených. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 957 obetí.

Ilustračné foto
Alena Zsuzsová.
Cynická obluda

Premenlivá hnusoba

Igor Matovič tvrdí, že do roztrhania tela bojuje s hnusobou a všetko podriaďuje snahe poraziť ju.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop