Korzár logo Korzár
Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kura so špargľou, paradajkový šalát s lososom, jahodové nanuky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zapekané kura so špargľou

Potrebujeme: 2 veľké kuracie prsia prekrojené pozdĺžne na polovicu, 16 stoniek šparglí, 1 š nastrúhanej mozzarelly, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL sladkej papriky, soľ a mleté čierne korenie, 1 – 2 PL extra panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, citrónovú kôru (voliteľné), petržlenovú vňať, čili korenie (voliteľné)

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C a zapekaciu misku si vymastíme.

V malej miske si zmiešame soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a papriku. Kuracie prsia vložíme do zapekacej misky a posypeme touto zmesou.

Skryť Vypnúť reklamu

Dohromady zmiešame olivový olej a citrónovú šťavu aj kôru. Asi tri štvrtiny vylejeme na kuracie prsia, na ktoré poukladáme špargľu. Tú pokvapkáme zvyškom tekutej zmesi. Ak je to potrebné, posolíme a okoreníme. Na vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Vložíme celú nádobu do rozohriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Upečené mäso posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a čili korením.

Paradajkový šalát s lososom a olivami

Potrebujeme: chutné zrelé paradajky, zmes šalátového korenia, čierne olivy bez kôstok, pažítku, plátky údeného lososa, olivový olej, soľ

Postup: Lososa nakrájame na centimetrové prúžky, paradajky na osminky a dáme ich do misky. Šalátové korenie zmiešame s 3 PL vody a 3 PL olivového oleja a zalejeme ním paradajky a lososa. Pridáme olivy, nakrájanú pažítku a všetko premiešame. A keď je to potrebné, na záver šalát ešte dosolíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Mrazená jahodovo-citrónová limonáda

Potrebujeme: 1 a 3/4 š čerstvých jahôd, odstopkovaných a rozkrojených na kúsky, 1 š čerstvej citrónovej šťavy, 1/2 š vody, 1 š kryštálového cukru, formy na nanuky, drevené paličky

Postup: Nakrájané jahody si dáme do mixéra spolu s dvoma polievkovými lyžicami cukru a rozmixujeme dohladka. Zmes prelejeme opatrne na dno foriem na nanuky tak, aby sme nezašpinili boky a necháme v mrazničke zachladiť na 30 minút. Do malej panvice pridáme vodu a zvyšný cukor. Na miernom ohni zmes zahrievame, kým sa cukor neroztopí. Potom zmes odstavíme z ohňa, prilejeme do nej citrónovú šťavu a zamiešame. Pomocou lievika plníme formy na nanuky citrónovou zmesou. Drevené paličky dáme asi na 2 minúty do vody, potom ich vyberieme a zapichneme do foriem na nanuky. Všetko necháme mraziť aspoň osem hodín, prípadne cez noc. Pred podávaním opláchneme formy z vonkajšej strany teplou vodou, aby sa z nej hotové nanuky dali vybrať von.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Zelená Bratislava
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 19 300
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 15 472
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 224
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 338
  5. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 192
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 107
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 998
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 039
  9. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 873
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 805
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
recepty, Recepty z Korzára, Jedlo

Neprehliadnite tiež

Koronavírus v Bardejove: Odberné miesta otvorili, testuje sa už tretí deň (minúta po minúte)

Cieľom pilotného celoplošného testovania je spomaliť šírenie ochorenia Covid-19.

Testovanie v Bardejove.
Historikovi pripomína monotónna biela omietka zateplený panelák.
Interiér krematória prešiel úpravou.
Vizsolyská biblie, inak nazývaná aj Károlyiho biblia. Je vzácna, keďže ide o prvý maďarský preklad Svätého písma z roku 1590.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Oravčanov hanili za svadby, teraz sú vzorom. A poďakujte vojakom, znelo z každej dediny

Celoštátne testovanie ohrozuje neistá ochota zdravotníkov.

Rad v Donom Kubíne pred mestským kultúrnym strediskom o 8:55 h.

Prvá západná krajina, ktorá sa pokúša plošne testovať, píšu o Slovensku

Netreba odhaliť každého pozitívneho, vysvetľuje odborník.

Odberové miesto v dolnokubínskej nemocnici.
Komentár Bena Cunninghama

Mýli sa pápež?

Akú hodnotu má vyhlásenie cirkvi, ak sa dá jednoducho zmeniť?

Ben Cunningham.
Limuzína, v ktorej sa viezol predseda parlamentu Boris Kollár.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop