Korzár logo Korzár
Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Kura so špargľou, paradajkový šalát s lososom, jahodové nanuky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané kura so špargľou

Potrebujeme: 2 veľké kuracie prsia prekrojené pozdĺžne na polovicu, 16 stoniek šparglí, 1 š nastrúhanej mozzarelly, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL sladkej papriky, soľ a mleté čierne korenie, 1 – 2 PL extra panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, citrónovú kôru (voliteľné), petržlenovú vňať, čili korenie (voliteľné)

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C a zapekaciu misku si vymastíme.

V malej miske si zmiešame soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a papriku. Kuracie prsia vložíme do zapekacej misky a posypeme touto zmesou.

Skryť Vypnúť reklamu

Dohromady zmiešame olivový olej a citrónovú šťavu aj kôru. Asi tri štvrtiny vylejeme na kuracie prsia, na ktoré poukladáme špargľu. Tú pokvapkáme zvyškom tekutej zmesi. Ak je to potrebné, posolíme a okoreníme. Na vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Vložíme celú nádobu do rozohriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Upečené mäso posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a čili korením.

Paradajkový šalát s lososom a olivami

Potrebujeme: chutné zrelé paradajky, zmes šalátového korenia, čierne olivy bez kôstok, pažítku, plátky údeného lososa, olivový olej, soľ

Postup: Lososa nakrájame na centimetrové prúžky, paradajky na osminky a dáme ich do misky. Šalátové korenie zmiešame s 3 PL vody a 3 PL olivového oleja a zalejeme ním paradajky a lososa. Pridáme olivy, nakrájanú pažítku a všetko premiešame. A keď je to potrebné, na záver šalát ešte dosolíme.

Skryť Vypnúť reklamu

Mrazená jahodovo-citrónová limonáda

Potrebujeme: 1 a 3/4 š čerstvých jahôd, odstopkovaných a rozkrojených na kúsky, 1 š čerstvej citrónovej šťavy, 1/2 š vody, 1 š kryštálového cukru, formy na nanuky, drevené paličky

Postup: Nakrájané jahody si dáme do mixéra spolu s dvoma polievkovými lyžicami cukru a rozmixujeme dohladka. Zmes prelejeme opatrne na dno foriem na nanuky tak, aby sme nezašpinili boky a necháme v mrazničke zachladiť na 30 minút. Do malej panvice pridáme vodu a zvyšný cukor. Na miernom ohni zmes zahrievame, kým sa cukor neroztopí. Potom zmes odstavíme z ohňa, prilejeme do nej citrónovú šťavu a zamiešame. Pomocou lievika plníme formy na nanuky citrónovou zmesou. Drevené paličky dáme asi na 2 minúty do vody, potom ich vyberieme a zapichneme do foriem na nanuky. Všetko necháme mraziť aspoň osem hodín, prípadne cez noc. Pred podávaním opláchneme formy z vonkajšej strany teplou vodou, aby sa z nej hotové nanuky dali vybrať von.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 722
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 742
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 065
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 592
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 133
  6. Po Slovensku na motorke 6 284
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 288
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 4 948
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 852
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 4 124
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Irena Matová počas pojednávania.

V kauze ostala jedna obžalovaná obeť.


6 h
Premiér Eduard Heger.

Najvyšší súd roztrhal verdikt Sabovej senátu na márne franforce.


17. jún
Víkendový výber SME

Pravidelná dávka víkendového čítania.


5 h
Znížiť regionálne rozdiely v očkovaní môže aj otvorenie čakárne pre deti nad 12 rokov. Čaká ich v nej už vyše desaťtisíc.

Rozdiely spôsobuje dostupnosť vakcín.


16. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop