Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Kura so špargľou, paradajkový šalát s lososom, jahodové nanuky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané kura so špargľou

Potrebujeme: 2 veľké kuracie prsia prekrojené pozdĺžne na polovicu, 16 stoniek šparglí, 1 š nastrúhanej mozzarelly, 1 ČL sušeného cesnaku, 1 ČL sladkej papriky, soľ a mleté čierne korenie, 1 – 2 PL extra panenského olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, citrónovú kôru (voliteľné), petržlenovú vňať, čili korenie (voliteľné)

Postup: Rúru si predhrejeme na 200 °C a zapekaciu misku si vymastíme.

V malej miske si zmiešame soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak a papriku. Kuracie prsia vložíme do zapekacej misky a posypeme touto zmesou.

SkryťVypnúť reklamu

Dohromady zmiešame olivový olej a citrónovú šťavu aj kôru. Asi tri štvrtiny vylejeme na kuracie prsia, na ktoré poukladáme špargľu. Tú pokvapkáme zvyškom tekutej zmesi. Ak je to potrebné, posolíme a okoreníme. Na vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Vložíme celú nádobu do rozohriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Upečené mäso posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a čili korením.

Paradajkový šalát s lososom a olivami

Potrebujeme: chutné zrelé paradajky, zmes šalátového korenia, čierne olivy bez kôstok, pažítku, plátky údeného lososa, olivový olej, soľ

Postup: Lososa nakrájame na centimetrové prúžky, paradajky na osminky a dáme ich do misky. Šalátové korenie zmiešame s 3 PL vody a 3 PL olivového oleja a zalejeme ním paradajky a lososa. Pridáme olivy, nakrájanú pažítku a všetko premiešame. A keď je to potrebné, na záver šalát ešte dosolíme.

SkryťVypnúť reklamu

Mrazená jahodovo-citrónová limonáda

Potrebujeme: 1 a 3/4 š čerstvých jahôd, odstopkovaných a rozkrojených na kúsky, 1 š čerstvej citrónovej šťavy, 1/2 š vody, 1 š kryštálového cukru, formy na nanuky, drevené paličky

Postup: Nakrájané jahody si dáme do mixéra spolu s dvoma polievkovými lyžicami cukru a rozmixujeme dohladka. Zmes prelejeme opatrne na dno foriem na nanuky tak, aby sme nezašpinili boky a necháme v mrazničke zachladiť na 30 minút. Do malej panvice pridáme vodu a zvyšný cukor. Na miernom ohni zmes zahrievame, kým sa cukor neroztopí. Potom zmes odstavíme z ohňa, prilejeme do nej citrónovú šťavu a zamiešame. Pomocou lievika plníme formy na nanuky citrónovou zmesou. Drevené paličky dáme asi na 2 minúty do vody, potom ich vyberieme a zapichneme do foriem na nanuky. Všetko necháme mraziť aspoň osem hodín, prípadne cez noc. Pred podávaním opláchneme formy z vonkajšej strany teplou vodou, aby sa z nej hotové nanuky dali vybrať von.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu