Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Slovenské bruschetty, sardinková tapenáda, bazalková nátierka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slovenské bruschetty

Potrebujeme: 300 g Cottage cheese, 100 g syr Philadelphia alebo mascarpone, 1 stredne veľká cibuľa, 1 PL čerstvý kôpor, 2 PL čerstvá petržlenová vňať, soľ a korenie, bagety, môžu byť aj z prechádzajúceho dňa, olivový olej

Postup: Bagety nakrájame na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na chvíľku zapiecť do rúry. Zatiaľ si vymiešame oba druhy syra s nadrobno nasekanou cibuľou, kôprom a vňaťou. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Nátierku dáme na vychladnuté bagety a ozdobíme čerstvou zeleninou.

Skryť Vypnúť reklamu

Bazalková nátierka

Potrebujeme: 150 g masla, cca 50 lístkov čerstvej bazalky, 80 g sušených paradajok, trochu mletej sladkej papriky, 1 lyžičku plnotučnej horčice, soľ a korenie

Postup: Paradajky a bazalku posekáme do najviac najemno a zmiešame ich s ostatnými ingredienciami.

Nátierku môžeme použiť klasicky, na chlieb alebo pečivo, no môžeme ju dať aj do misky a namáčať si do nej nakrájanú mrkvu, papriku, stopkový zeler či slané krekry.

Sardinková tapenáda

Potrebujeme: plechovku baltických sardiniek v rastlinnom oleji, 1,5 šálky nakrájaných čiernych olív, 1 PL kapár, čerstvý tymian, 1 PL olivového oleja, 10 cherry paradajok, soľ a korenie

Postup: Sardinky scedíme a nakrájame. Na kúsky nasekáme aj paradajky, pridáme kapary, ktoré tiež môžeme prekrojiť, olej, soľ, korenie a bylinky. Dobre premiešame a servírujeme na bagetách, alebo aj vo vydlabaných polovičkách paradajok.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 298
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 124
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 960
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 918
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 691
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 168
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 958
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 869
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop