Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Slovenské bruschetty, sardinková tapenáda, bazalková nátierka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Slovenské bruschetty

Potrebujeme: 300 g Cottage cheese, 100 g syr Philadelphia alebo mascarpone, 1 stredne veľká cibuľa, 1 PL čerstvý kôpor, 2 PL čerstvá petržlenová vňať, soľ a korenie, bagety, môžu byť aj z prechádzajúceho dňa, olivový olej

Postup: Bagety nakrájame na kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na chvíľku zapiecť do rúry. Zatiaľ si vymiešame oba druhy syra s nadrobno nasekanou cibuľou, kôprom a vňaťou. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Nátierku dáme na vychladnuté bagety a ozdobíme čerstvou zeleninou.

SkryťVypnúť reklamu

Bazalková nátierka

Potrebujeme: 150 g masla, cca 50 lístkov čerstvej bazalky, 80 g sušených paradajok, trochu mletej sladkej papriky, 1 lyžičku plnotučnej horčice, soľ a korenie

Postup: Paradajky a bazalku posekáme do najviac najemno a zmiešame ich s ostatnými ingredienciami.

Nátierku môžeme použiť klasicky, na chlieb alebo pečivo, no môžeme ju dať aj do misky a namáčať si do nej nakrájanú mrkvu, papriku, stopkový zeler či slané krekry.

Sardinková tapenáda

Potrebujeme: plechovku baltických sardiniek v rastlinnom oleji, 1,5 šálky nakrájaných čiernych olív, 1 PL kapár, čerstvý tymian, 1 PL olivového oleja, 10 cherry paradajok, soľ a korenie

Postup: Sardinky scedíme a nakrájame. Na kúsky nasekáme aj paradajky, pridáme kapary, ktoré tiež môžeme prekrojiť, olej, soľ, korenie a bylinky. Dobre premiešame a servírujeme na bagetách, alebo aj vo vydlabaných polovičkách paradajok.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 971
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 657
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 119
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 990
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 815
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 622
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 381
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu