Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Rýchle a ľahké penne, ako stvorené na horúce prvé letné dni

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Penne s avokádom

Potrebujeme: balenie cestovín penne, 4 mrkvy, 1 petržlen, 1 avokádo, 1 pór, hrsť píniových orieškov, 100 g šunky prosciutto crudo, 50 g syra Grana padano, olivový olej, maslo, čerstvý koriander, soľ

Postup: Cestoviny uvaríme, scedíme a ešte teplé polejeme olivovým olejom. Zeleninu nakrájame. Na masle speníme pór a postupne k nemu pridáme mrkvu a petržlen. Do hotovej zeleniny pridáme natrhané prosciutto, avokádo a píniové oriešky. Zmes zmiešame s cestovinami. Na záver posypeme strúhaným syrom a koriandrovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Penne cipolle

Potrebujeme: balenie cestovín penne, 3 – 4 veľké červené cibule, lahôdkové tofu, červené víno, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Penne uvaríme v osolenej vode.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu. Osolíme ju, okoreníme a opražíme. Potom ju podlejeme trochou červeného vína a necháme ho zredukovať.

Na záver pridáme nakrájané lahôdkové tofu, kto má rád olivy, čierne sa k tomu skvelo hodia. Všetko podľa potreby posolíme a zmiešame s uvarenými cestovinami.

Lososové penne

Postup: cestoviny mini penne, filet z lososa, hrsť rukoly, 150 g cherry paradajok, 4 strúčiky cesnaku, niekoľko lístkov šalvie, 1 citrón

Postup: Dáme variť cestoviny do osolenej vody a zatiaľ si lososa zbaveného kože nakrájame asi na dvojcentimetrové kúsky, ktoré opečieme na panvici na zohriatom oleji.

SkryťVypnúť reklamu

Keď sa nám zo všetkých strán zatiahne, pridáme k nemu najemno nasekaný cesnak. Pokvapkáme ho citrónom a môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry.

Potom pridáme cherry paradajky a nasakanú šalviu.

Osolíme, okoreníme a priamo k rybe do panvice pridáme uvarené cestoviny. Všetko premiešame, ak je to potrebné dochutíme a na záver, keď už panvicu odstránime z ohňa pridáme rukolu a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu