Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom jahodové dobroty: Šalát s gorgonzolou, jahodové lasagne a kapučíno

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Šalát s gorgonzolou

Potrebujeme: zmes obľúbených šalátov, hodí sa rukola aj poľníček, asi 120 g jahôd, syr typu gorgonzola, slnečnicové semienka. Na zálievku: 3 PL citrónovej šťavy, 5 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL medu, 1 PL dijonskej horčice

Postup: Do veľkej misy dáme umytý a odkvapkaný šalát, pridáme nakrájané jahody a rozdrobíme syr.

Z uvedených surovín vymiešame zálievku, ktorou šalát polejeme a nakoniec ho posypeme semienkami.

K tomuto šalátu sa hodí aj mizuna – čo je japonská listová zelenina, ktorá chutí podobne ako rukola a je bohatým zdrojom vitamínov.

SkryťVypnúť reklamu

Jahodové lasagne

Potrebujeme: cca 8 plátkov lasagní, 400 g jahôd, maslo, 1 PL kryštálového cukru, 250 tučného tvarohu, 1 PL práškového cukru, mletú škoricu, soľ, vajíčko

Polovicu jahôd umyjeme, pokrájame a dáme variť do hrnca s 2 PL masla a kryštálovým cukrom. Varíme, kým sa jahody nerozpadnú a nevznikne omáčka.

Zatiaľ v osolenej vode uvaríme plátky lasagní a vymiešame tvarohovú náplň. Do misky dáme tvaroh, práškový cukor a vajíčko a spolu ich vymiešame dohladka.

Umyjeme a nakrájame si zvyšné jahody.

Lasagne uložíme do zapekacej misky, dáme na ne tvaroh, kúsky jahôd a rozvarenú jahodovú omáčku a zapečieme v rúre.

Jahodové kapučíno

Potrebujeme: 300 g jahôd, crème fraîche alebo kyslú pochúťkovú smotanu, kryštálový cukor, mätu, 150 ml šľahačkovej 33% smotany

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Jahody očistíme a rozmixujeme s crème fraîche, cukrom a mätou. Cukor pridávame podľa chuti.

Nápoj rozdelíme do šálok a dáme vychladiť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku, ktorú potom navrstvíme na kapučíno a podávame. Náramne sa k tomu hodia piškóty.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 964
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 579
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 138
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 118
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 814
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 356
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu