Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom sviežo, rýchlo a zdravo: Cuketový nákyp, špenátová rýchlovka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cuketový nákyp

Potrebujeme: 2-3 mladé cukety, 1 cibuľu, 200 g údeného mäsa, 150 g tvrdého syra, 180 g hladkej múky, 100 ml oleja, 4 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 1 prášok do pečiva, majoránku, trochu mlieka, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zohrejme si trochu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom necháme vychladnúť.

Do väčšej misky dáme múku s práškom do pečiva, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, údeninu pokrájanú na kocky, opraženú cibuľu a napokon aj nastrúhanú a vyžmýkanú cuketu. Všetko dobre premiešame a napokon pridáme žĺtky, olej, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Ak je zmes príliš hustá, trochu ju zriedime mliekom.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov, cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy a upečieme. Nákyp chutí teplý aj studený.

Kuskusový šalát s jarnou zeleninou

Potrebujeme: 200 g kuskusu, cca 400 ml vývaru, 100 g mrkvy, 100 g cukety, 200 g zelenej špargle, čili papričku, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, koriander, karí korenie a soľ

Postup: Kuskus zalejeme horúcim vývarom a kým nám primerane nabobtná, pripravíme si zeleninu. Očistíme ju, ak máme mladú cuketu, stačí ju len umyť a všetko pokrájame na menšie kúsky. Na zohriatom oleji orestujeme nakrájaný cesnak a čili papričku, pridáme zeleninu a orestujeme ju. Nemala by byť mäkká, ale skôr al dente. Potom pridáme kuskus, ak je v panvici málo tekutiny, môžeme priliať trochu vody a dusíme asi 3 minúty. Nakoniec dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odpariť. Na záver posypeme šalát nasekanou petržlenovou vňaťou a koriandrom.

SkryťVypnúť reklamu

Špenátová rýchlovka

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 400 g čerstvého baby špenátu, 200 g tvrdého syra, 2 vajíčka, 3 strúčiky cesnaku, maslo, 1 tavený syr v črievku, soľ, mleté čierne korenie, trochu hladkej múky

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme ho do okrúhlej koláčovej formy. Popicháme ho vidličkou a okraje, ktoré pretŕčajú odrežeme a posypeme ho strúhaným syrom.

V panvici rozpustíme maslo a krátko na ňom podusíme špenátové lístky, ktoré predtým môžeme trochu pokrájať. Pridáme prelisovaný cesnak, tavený syr, soľ a korenie. Zmes napokon zalejeme rozšľahanými vajíčkami, vymiešame a keď je to potrebné, osolíme a okoreníme ju.

Špenátovú „praženicu“ dáme na pripravené cesto vo forme, posypeme ju strúhaným syrom a upečieme dozlatista.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 964
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 579
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 138
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 118
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 814
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 356
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu