Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jarné rizoto, bryndzové canelloni, špargľová polievka

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Polievka z dvoch druhov špargle

Potrebujeme: rovnaké množstvo bielej a zelenej špargle, 1 mrkvu, 1 šalotku, maslo, olej, pol lyžičky mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Bielu špargľu musíme pred použitím očistiť, zelenú stačí umyť. Potom si všetky špargle nakrájame na menšie časti.

Do hrnca dáme maslo s trochou oleja a orestujeme na ňom nakrájanú šalotku. Pridáme postrúhanú mrkvu a keď sa trochu opečie, pridáme špargľu. Osolíme ju, pridáme zázvor, chvíľku podusíme a zalejeme vodou.

Nevaríme dlho, len asi 15 minút, aby sa zo špargle nestratili zdraviu prospešné látky.

SkryťVypnúť reklamu

Potom polievku rozmixujeme a komu prekážajú malé kúsky, môže si polievku ešte prepasírovať. Potom ju už len dochutíme a urobíme si k nej stratené vajíčko.

Bryndzové cannelloni

Potrebujeme na cesto: 300 g hladkej múky, 5 vajec, 4 PL olivového oleja, lyžičku soli. Na plnku: 100 g bryndze, 2 jarné cibuľky s vňaťou, 50 g póru, 50 g stonkového zeleru, strúhaný syr

Postup: Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré musí zopár hodín odpočívať v chlade. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžniky, z ktorých budeme tvarovať cannelloni.

Plátky cesta uvaríme a naplníme bryndzovou plnkou, ktorú si pripravíme tak, že bryndzu poriadne vymiešame s nasekanou cibuľkou, pórom aj zelerom a okoreníme ju.

Cannelloni poukladáme do zapekacej misy, povrch potrieme zvyškom náplne, štedro posypeme syrom a dáme na pár minút zapiecť.

SkryťVypnúť reklamu

Jarné rizoto

Potrebujeme: ryžu, 1 strúčik cesnaku, 1 neveľkú cibuľu, 6 červených reďkoviek, 20 dag zeleného hrášku, 10 dag šampiňónov, soľ, korenie, parmezán, olej, vývar, 1 dcl bieleho vína, maslo

Postup: Na horúcom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu, ktorú tiež orestujeme. Zalejeme ju vínom a keď sa alkohol odparí, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania ryžu uvaríme.

Zvlášť si orestujeme nakrájaný cesnak, reďkovky, šampiňóny a hrášok. Ochutíme ich soľou a korením a pridáme k ryži.

Na záver pridáme asi lyžicu masla, strúhaný syr a vytvoríme krémové rizoto.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 971
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 657
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 119
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 990
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 815
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 622
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 381
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu