Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rebarboru na sladko aj slano: Cheesecake, jogurt aj kuracie karí

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Nastáva čas rebarbory, ktorá je bohatým zdrojom zdraviu prospešných látok. A keďže je najlepšia do 24. júna, práve teraz by ste ju mali zaradiť aj do svojho jedálnička.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rebarborový cheesecake

Potrebujeme: 176 g sušienok, 90 g masla, 500 g čerstvého krémového syra, 400 g kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilka, 150 g cukru. Na rebarborovo-jahodovú omáčku: 2 stopky rebarboty, 500 jahôd, 3 PL cukru, šťavu z ½ citróna, 2-3 PL zemiakového škrobu

Postup: Sušienky poriadne podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes dobre natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme si krém.

SkryťVypnúť reklamu

Syr zmiešame s kysnutou smotanou, pridáme vajcia, cukor a vanilku Poriadne vymiešame na hladký krém a ten nalejeme na vychladnutý základ zo sušienok.

Cheesecake upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov tak, aby v prostriedku bol mierne nedopečený, krém stuhne až potom, keď sa celý koláč vychladí. Najskôr ho necháme postáť pri izbovej teplote a potom ho ešte dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Na prípravu omáčky si očistíme rebarboru a pokrájame ju na kocky. Nakrájame aj jahody a všetko dáme do kastróla s cukrom a citrónovou šťavou. Povaríme, aby ovocie pustilo šťavu a rozpustil sa cukor. Potom pridáme zemiakový škrob a všetko za stáleho miešania povaríme, aby vznikla primerane hustá omáčka

Vylejeme ju na koláč, necháme všetko ešte vychladiť a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie karí s rebarborou

Potrebujeme: cca 500 g kuracích pŕs, 150 g očistenej rebarbory, kúsok čerstvého ananásu, 2 PL worcesterskej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1 ČL kari korenia, štipku cukru, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Umyté mäso pokrájajte na tenké rezance. Vo väčšej miske rozmiešajte soľ, karí korenie, worcesterovú omáčku, víno a štipku cukru. K marináde pridajte mäso, dôkladne ho premiešajte a nechajte aspoň hodinu odstáť. V hlbšej panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte mäso a za občasného miešania ho opečte z každej strany, aby sa zatiahlo. Postupne pridávajte na kúsky pokrájaný ananás a rebarboru. Všetko spolu premiešajte a nechajte chvíľku dusiť. Podľa potreby dolejte trošku vína a dochuťte soľou, cukrom alebo pikantným korením.

SkryťVypnúť reklamu

Rebarborový jogurt

Potrebujeme: cca 100 g rebarbory, 200 g kryštálového cukru, 250 ml vody, plnotučný jogurt

Postup. Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Dáme ju do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cukor a na silnejšom plameni varíme, kým sa cukor celkom nerozvarí. Potom oheň zoslabíme a varíme ešte dovtedy, kým nám nevznikne hustejšia hmota.

Rebarborovú zmes nadelíme do misiek, pridáme jogurt, môžeme všetko posypať mandľovými lupienkami a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu