Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom rebarboru na sladko aj slano: Cheesecake, jogurt aj kuracie karí

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Nastáva čas rebarbory, ktorá je bohatým zdrojom zdraviu prospešných látok. A keďže je najlepšia do 24. júna, práve teraz by ste ju mali zaradiť aj do svojho jedálnička.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rebarborový cheesecake

Potrebujeme: 176 g sušienok, 90 g masla, 500 g čerstvého krémového syra, 400 g kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilka, 150 g cukru. Na rebarborovo-jahodovú omáčku: 2 stopky rebarboty, 500 jahôd, 3 PL cukru, šťavu z ½ citróna, 2-3 PL zemiakového škrobu

Postup: Sušienky poriadne podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes dobre natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme si krém.

SkryťVypnúť reklamu

Syr zmiešame s kysnutou smotanou, pridáme vajcia, cukor a vanilku Poriadne vymiešame na hladký krém a ten nalejeme na vychladnutý základ zo sušienok.

Cheesecake upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov tak, aby v prostriedku bol mierne nedopečený, krém stuhne až potom, keď sa celý koláč vychladí. Najskôr ho necháme postáť pri izbovej teplote a potom ho ešte dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Na prípravu omáčky si očistíme rebarboru a pokrájame ju na kocky. Nakrájame aj jahody a všetko dáme do kastróla s cukrom a citrónovou šťavou. Povaríme, aby ovocie pustilo šťavu a rozpustil sa cukor. Potom pridáme zemiakový škrob a všetko za stáleho miešania povaríme, aby vznikla primerane hustá omáčka

Vylejeme ju na koláč, necháme všetko ešte vychladiť a podávame.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie karí s rebarborou

Potrebujeme: cca 500 g kuracích pŕs, 150 g očistenej rebarbory, kúsok čerstvého ananásu, 2 PL worcesterskej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1 ČL kari korenia, štipku cukru, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Umyté mäso pokrájajte na tenké rezance. Vo väčšej miske rozmiešajte soľ, karí korenie, worcesterovú omáčku, víno a štipku cukru. K marináde pridajte mäso, dôkladne ho premiešajte a nechajte aspoň hodinu odstáť. V hlbšej panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte mäso a za občasného miešania ho opečte z každej strany, aby sa zatiahlo. Postupne pridávajte na kúsky pokrájaný ananás a rebarboru. Všetko spolu premiešajte a nechajte chvíľku dusiť. Podľa potreby dolejte trošku vína a dochuťte soľou, cukrom alebo pikantným korením.

SkryťVypnúť reklamu

Rebarborový jogurt

Potrebujeme: cca 100 g rebarbory, 200 g kryštálového cukru, 250 ml vody, plnotučný jogurt

Postup. Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Dáme ju do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cukor a na silnejšom plameni varíme, kým sa cukor celkom nerozvarí. Potom oheň zoslabíme a varíme ešte dovtedy, kým nám nevznikne hustejšia hmota.

Rebarborovú zmes nadelíme do misiek, pridáme jogurt, môžeme všetko posypať mandľovými lupienkami a podávame.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  5. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  6. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  1. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  4. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  6. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  7. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  8. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 12 606
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 512
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 530
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 287
  5. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 704
  6. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 2 659
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 796
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 635
  1. Elena Antalová: Keď sa nám pán prezident vrátil z Devínskeho hradu
  2. Vladimír Krátky: Vám musí jeΩať chalani, vám musí jeΩať .
  3. Pavol Kéri: Lietavská Lúčka 2025
  4. Ľudmila Križanovská: Milí ukrajinskí spoluobčania, nie je to Vaša vina, že jeden z Vás zlyhal a niekoho napadol nožom.
  5. Mária Romaňáková: Dvor kráľovnej Ester
  6. Viktor Pamula: Agent Kremľa zablokoval sankcie proti Rusku
  7. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  8. Dušan Piršel: Ako socializovať ego? – to je otázka…
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 22 267
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 287
  3. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 6 106
  4. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 6 016
  5. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 5 800
  6. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny! 4 913
  7. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene 4 665
  8. Dávid Polák: Pohoda je v pohode, nebláznite. 4 484
  1. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  2. Marcel Rebro: "Nas mnogo": Od Stalingradu po Bachmut — 80 rokov tej istej ruskej taktiky
  3. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  4. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  5. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  6. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  7. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  8. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Elena Antalová: Keď sa nám pán prezident vrátil z Devínskeho hradu
  2. Vladimír Krátky: Vám musí jeΩať chalani, vám musí jeΩať .
  3. Pavol Kéri: Lietavská Lúčka 2025
  4. Ľudmila Križanovská: Milí ukrajinskí spoluobčania, nie je to Vaša vina, že jeden z Vás zlyhal a niekoho napadol nožom.
  5. Mária Romaňáková: Dvor kráľovnej Ester
  6. Viktor Pamula: Agent Kremľa zablokoval sankcie proti Rusku
  7. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  8. Dušan Piršel: Ako socializovať ego? – to je otázka…
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 22 267
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 287
  3. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 6 106
  4. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 6 016
  5. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 5 800
  6. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny! 4 913
  7. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene 4 665
  8. Dávid Polák: Pohoda je v pohode, nebláznite. 4 484
  1. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  2. Marcel Rebro: "Nas mnogo": Od Stalingradu po Bachmut — 80 rokov tej istej ruskej taktiky
  3. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  4. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  5. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  6. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  7. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
  8. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu