Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zajtra je Deň detí, potešte ich čarovnými palacinkami a lievancami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Chcete potešiť svoje ratolesti a pripraviť im maškrtu na Medzinárodný deň detí, no chýba vám kreatívny nápad? Nuž, tu je pomoc jednoduchá. Stačí si odpovedať, na otázku: „Čo milujú hádam všetky deti na svete?“ Odpoveď je jasná: „Palacinky a lievance!“ A ak im chcete tradičné jedlo ozvláštniť, stačí si pripraviť ovocie, zapojiť fantáziu a za okamih budete mať hotový hoci aj palacinkový zverinec.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Palacinky ako od babičky

Potrebujeme: 3 dl mlieka, 1 vajíčko, 300 g hladkej múky, štipku soli, štipku cukru + olej na pečenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Vajíčko s mliekom vyšľahajte a postupne prisýpajte za stáleho miešania preosiatu múku, soľ alebo cukor. Poriadne premiešajte tak, aby sa vám nevytvorili z múky hrudky. Cesto nechajte približne 15 minút postáť.

Pripravte si do malej misky nalejte trochu oleja a štetec, ktorým budete potierať rozpálenú panvicu. Potom pečieme palacinky, ktoré dochucujeme a zdobíme podľa ľubovôle.

Tradičné lievance bez droždia

Potrebujeme: 125g polohrubej muky, 1 vajíčko, 1PL masla, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 4PL oleja, 150 ml mlieka

Postup: Do misky dáme múku, pridáme vajíčko a postupne všetky ostatné ingrediencie a vymiešame primerane husté cesto. Malo by sa dať naberačkou liať. Potom ho necháme postáť asi 20 minút a až tak z neho naberáme primerané množstvo cesta a pečieme na olejom potretej panvici.

SkryťVypnúť reklamu

Zdravé palacinky

Potrebujeme: 150g ovsených vločiek rozmixovaných na múku, 2 vajíčka, 250 ml mlieka (môže byť aj rastlinné), štipku soli

Postup: K pomletým ovseným vločkám pridáme soľ a mlieko s rozšľahanými vajíčkami. Cesto dobre premiešame a odložíme odstáť do chladničky asi na 20 minút. Palacinky opečieme z oboch strán na troche kokosového oleja.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu