Korzár logo Korzár
Sobota, 28. marec, 2020 | Meniny má Soňa

Varíme s Korzárom: Plnené cibule chutia skvelo, skúste ich s mäsom, šošovicou či hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cibuľa so šošovicouCibuľa so šošovicou (Zdroj: Kluci v akci)
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibule s mäsom

Potrebujeme: 8 väčších cibúľ, mäsový vývar, 1 ČL cukru, masť na vymastenie misy. Na plnku: 200 g mletého teľacieho alebo hovädzieho mäsa, 50 g čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 PL oleja, strúhanku, bylinky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Očistené a nie veľmi skrojené cibule krátko povarte v osolenej a osladenej vode. Po vybratí vršky odkrojte a vnútro opatrne vydlabte tak, aby jedna až dve vrstvy ostali. Mleté mäso spolu s pokrájanými vydlabanými a pokrájanými stredmi z cibúľ poduste na oleji, kým nezmäkne, ku koncu pridajte nakrájané huby a nechajte vychladnúť. Nakoniec do plnky vmiešajte prelisovaný cesnak, vajíčko, nasekané bylinky, zahustite ju strúhankou a dochuťte. Pripravené cibule vložte do vymastenej zapekacej misy alebo plechu, naplňte, podlejte trochou mäsového vývaru a vložte zapiecť do vyhriatej rúry, kým cibule nezmäknú a povrch nezozlatne.

Cibule plnené šampiňónmi

Potrebujeme: 5 cibúľ, 5-6 ks hnedých šampiňónov, 3 PL masla, 100 g hladkej múky, 100 ml sladkej smotany, 100 ml vývaru, 1 kg hrubej morskej soli, 100 g nastrúhaného údeného Eidamu, bylinky ( bazalka, tymián ), muškátový orech, soľ, korenie

Postup: Na dno pekáča vysypeme morskú soľ, na to poukladáme cibule, z ktorých sme odrezali vršky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút, pokiaľ sa nezačne vnútro cibule vytláčať. Potom vnútro vyberieme a nakrájame ho. Na masle orestujeme nakrájané šampiňóny, pridáme múku a pripravíme bešamel, ktorý zalejeme 100 ml vývaru a 100 ml sladkej smotany. Krátko povaríme, dochutíme muškátovým orechom a nasekanými bylinkami. Nakoniec primiešame vnútro z cibúľ, osolíme, okoreníme a touto hmotou naplníme upečené cibule. Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte cca 15 min.

Šošovicové cibule

Potrebujeme: 2 veľké biele cibule, 3 paradajky, 120 g strúhanky, 4 PL olivového oleja, 100 g syra feta, 2 strúčiky cesnaku, 2 hrste petržlenovej vňate, 100 g varenej čiernej šošovice, mleté čierne korenie, soľ, 300 ml zeleninového vývaru, 200 ml bieleho vína

Postup: Šošovicu uvaríme. Cibule olúpeme, na vrchnej strane trochu skrojíme a rozrežeme ich na polovice.

Rozoberieme ich a cibuľové „mištičky“ poukladáme do pekáča. Vnútro cibúľ nakrájame nadrobno. Paradajky narežeme na maličké kúsočky, zmiešame ich so strúhanou, olejom, nastrúhaným syrom, nakrájanou vydlabanou cibuľou, nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a varenou šošovicou. Dobre ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme cibule, podlejeme ich vývarom a vínom a upečieme vo vyhriatej rúre tak, aby neboli celkom mäkké, ale na skus.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  2. "Škoda riskovať!"
  3. Fixné výnosy do 8 % p.a. v závetrí mimo otriasajúcej sa burzy
  4. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť?
  5. Nestarnú, ale dozrievajú
  6. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta
  7. Expert radí: Najväčším nepriateľom pri investovaní sú emócie
  8. Madeira je rajom pre milovníkov prírody
  9. KORONAVÍRUS: Päť rád na bezpečné bankovanie
  10. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám?
  1. Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV
  2. Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?
  3. Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?
  4. Férová nadácia O2 dá 50 000 EUR na online vzdelávanie
  5. EUBA predlžuje termín podávania prihlášok do 15. apríla 2020
  6. Safari v Afrike: Vidieť divé zvieratá je ohromný zážitok
  7. Odpad ako bezpečnostné riziko v období koronavírusovej pandémie
  8. Quarantine reading: Explore Slovakia from home
  9. Do seniorov sa oplatí investovať
  10. Aj napriek koronavírusu vyrážajú farmári na polia
  1. Zarábať na poklese trhov nie je zložité. Čo treba robiť? 36 935
  2. "Škoda riskovať!" 15 138
  3. Môže nám hroziť nedostatok potravín, varujú farmári 13 787
  4. Madeira je rajom pre milovníkov prírody 13 252
  5. Sú pridrahé alebo majú krátky dojazd. Jeden elektromobil vyniká 11 115
  6. Pivný duel: Aké pivo pijú muži a aké viac chutí ženám? 9 959
  7. Aké novinky pripravili kúpeľné domy na Slovensku? 9 513
  8. Z opustenej priemyselnej zóny je dnes živá časť mesta 8 998
  9. Mobil a voda nestačia. Čo by vám na horách nemalo chýbať? 8 628
  10. Staráte sa o chorého člena rodiny? Na toto máte nárok 7 704

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém:
Jedlo

Neprehliadnite tiež

Plne vybavený tím doktorky Diany Ganajovej (na fotografii vpravo) z Košíc. Bežne robia v respirátoroch a rukaviciach. K dispozícii majú aj štíty.

Z rodičov sa zrazu stali učitelia. Ich deti dostávajú úlohy aj z hudobnej

Mama tretiaka a piatačky: Ako to zvládam, to sa ma opýtajte o dva týždne.

Tretiakovi Alanovi s úlohami pomáhajú mama aj sestra.

Učiteľka prvákov: Nemyslím si, že im budú vedomosti chýbať

Dobrovoľné úlohy robia deti radšej, ako tie povinné.

Cez spoločný videohovor môže deťom vysvetliť učivo aj skontrolovať ich pokroky v čítaní.

Dopady pandémie koronavírusu ekonomicky pocítia aj obce

Stoja kolaudácie, projekty, obmedzil sa chod úradov.

Rúška z Tichého Potoka.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA MICHALA HAVRANA

Nie sme vo vojne (píše Michal Havran)

Pocit, že za vami stojí celá spoločnosť, je najvýznamnejším znakom civilizácie.

Banskobystrický samosprávny kraj spustil službu donášky nákupov pre seniorov a ľudí z ohrozených skupín obyvateľstva pod heslom Staráme sa o starkých.
Ilustračná fotografia.
Autorská strana Zuzany Vasičákovej Očenášovej

Chýbaš mi, Británia. Ľúbostný list ostrovanom

Tri lekcie z ostrovov.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop