Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Plnené cibule chutia skvelo, skúste ich s mäsom, šošovicou či hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cibuľa so šošovicouCibuľa so šošovicou (Zdroj: Kluci v akci)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibule s mäsom

Potrebujeme: 8 väčších cibúľ, mäsový vývar, 1 ČL cukru, masť na vymastenie misy. Na plnku: 200 g mletého teľacieho alebo hovädzieho mäsa, 50 g čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 PL oleja, strúhanku, bylinky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Očistené a nie veľmi skrojené cibule krátko povarte v osolenej a osladenej vode. Po vybratí vršky odkrojte a vnútro opatrne vydlabte tak, aby jedna až dve vrstvy ostali. Mleté mäso spolu s pokrájanými vydlabanými a pokrájanými stredmi z cibúľ poduste na oleji, kým nezmäkne, ku koncu pridajte nakrájané huby a nechajte vychladnúť. Nakoniec do plnky vmiešajte prelisovaný cesnak, vajíčko, nasekané bylinky, zahustite ju strúhankou a dochuťte. Pripravené cibule vložte do vymastenej zapekacej misy alebo plechu, naplňte, podlejte trochou mäsového vývaru a vložte zapiecť do vyhriatej rúry, kým cibule nezmäknú a povrch nezozlatne.

SkryťVypnúť reklamu

Cibule plnené šampiňónmi

Potrebujeme: 5 cibúľ, 5-6 ks hnedých šampiňónov, 3 PL masla, 100 g hladkej múky, 100 ml sladkej smotany, 100 ml vývaru, 1 kg hrubej morskej soli, 100 g nastrúhaného údeného Eidamu, bylinky ( bazalka, tymián ), muškátový orech, soľ, korenie

Postup: Na dno pekáča vysypeme morskú soľ, na to poukladáme cibule, z ktorých sme odrezali vršky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút, pokiaľ sa nezačne vnútro cibule vytláčať. Potom vnútro vyberieme a nakrájame ho. Na masle orestujeme nakrájané šampiňóny, pridáme múku a pripravíme bešamel, ktorý zalejeme 100 ml vývaru a 100 ml sladkej smotany. Krátko povaríme, dochutíme muškátovým orechom a nasekanými bylinkami. Nakoniec primiešame vnútro z cibúľ, osolíme, okoreníme a touto hmotou naplníme upečené cibule. Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte cca 15 min.

SkryťVypnúť reklamu

Šošovicové cibule

Potrebujeme: 2 veľké biele cibule, 3 paradajky, 120 g strúhanky, 4 PL olivového oleja, 100 g syra feta, 2 strúčiky cesnaku, 2 hrste petržlenovej vňate, 100 g varenej čiernej šošovice, mleté čierne korenie, soľ, 300 ml zeleninového vývaru, 200 ml bieleho vína

Postup: Šošovicu uvaríme. Cibule olúpeme, na vrchnej strane trochu skrojíme a rozrežeme ich na polovice.

Rozoberieme ich a cibuľové „mištičky“ poukladáme do pekáča. Vnútro cibúľ nakrájame nadrobno. Paradajky narežeme na maličké kúsočky, zmiešame ich so strúhanou, olejom, nastrúhaným syrom, nakrájanou vydlabanou cibuľou, nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a varenou šošovicou. Dobre ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme cibule, podlejeme ich vývarom a vínom a upečieme vo vyhriatej rúre tak, aby neboli celkom mäkké, ale na skus.

Recepty z Korzára
Odoberať tému

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aplikácia, čo mamičkám aj študentom šetrí nervy aj peniaze
  2. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  4. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  6. Domáce poistenie v dobe nárastu extrémov počasia a škôd
  7. Čistenie detských zubov ako boj? Rodičia opisujú, čo im pomohlo
  8. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  1. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  2. Invázne rastliny ako superpotraviny
  3. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  4. Keď tankovaním získate viac než len plnú nádrž
  5. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  6. OTS: Stanovisko LESY SR k tvrdeniam politickej strany Demokrati
  7. Tento recept na svieže letné občerstvenie si nenechajte ujsť
  8. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 6 578
  2. Čistenie detských zubov ako boj? Rodičia opisujú, čo im pomohlo 6 040
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 4 322
  4. Ficova vláda extrémne zbrojí, u Kaliňáka kašlú na zákon 4 244
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 3 905
  6. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 3 585
  7. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár 2 409
  8. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes 1 823
  1. Ondřej Havelka: Obřízka dívek i chlapců, neobvyklé tělesné modifikace a legendární Rowa. Kultura tanzanských Chaggů
  2. Monika Albertiová: Problém nie je Fico. Problém sme my
  3. Tomáš Vereš: Pekná tvár nestačí, hľadám charakter
  4. Viliam Dobiáš: Záchranka prežutá ústami politikov
  5. Ján Valchár: Nie až taký stres okolo Pokrovsku
  6. Martin Fronk: Divín: Obec, kde sa sprievodkyne červenajú a umenie visí aj na stenách, nielen vo vzduchu
  7. Martina Bittnerová: Z Frederiky sa stala Mína. A z Míny legenda IV.
  8. Vladimír Hatara: Reálne o Ukrajine
  1. Elena Antalová: Takže k tým Rážovcom a nášmu skvelému životu 16 688
  2. Monika Albertiová: Máme po puči 13 995
  3. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok, na konci dňa hlboké ospravedlnenie Hamranovi, Spišiakovi a čurillovcom stačiť nebude 12 687
  4. Ivan Čáni: V Smere seno nežerú. Tomu verím. 9 554
  5. Jozef Foltýn: Podpriemerný Slovan zaujal len arogantným trénerom 7 996
  6. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico? 7 457
  7. Ján Valchár: Keď Rusku ide karta, tak ešte jeden blog 6 614
  8. Viktor Pamula: Čurillovci 4 995
  1. Věra Tepličková: Rýchla chôdza možno už len s evidenčným číslom
  2. INESS: Čo priniesla konkurencia zdravotných poisťovní
  3. Radko Mačuha: Ruský Disneyland.
  4. Radko Mačuha: Padák - slovenský vynález.
  5. Radko Mačuha: Za neonacizmus na Ukrajine môže Putin.
  6. Marcel Rebro: Trump a Putin na Aljaške: Rokovanie o Ukrajine bez Ukrajiny
  7. Marcel Rebro: Rusko obkľúčené NATO? Skôr obkľúčené rozprávkami z Kremľa
  8. Věra Tepličková: Prirodzene k prirodzeniu (nevhodné pre deti a slabšie/citlivejšie povahy)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu