Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Plnené cibule chutia skvelo, skúste ich s mäsom, šošovicou či hubami

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Cibuľa so šošovicouCibuľa so šošovicou (Zdroj: Kluci v akci)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibule s mäsom

Potrebujeme: 8 väčších cibúľ, mäsový vývar, 1 ČL cukru, masť na vymastenie misy. Na plnku: 200 g mletého teľacieho alebo hovädzieho mäsa, 50 g čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 PL oleja, strúhanku, bylinky, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Očistené a nie veľmi skrojené cibule krátko povarte v osolenej a osladenej vode. Po vybratí vršky odkrojte a vnútro opatrne vydlabte tak, aby jedna až dve vrstvy ostali. Mleté mäso spolu s pokrájanými vydlabanými a pokrájanými stredmi z cibúľ poduste na oleji, kým nezmäkne, ku koncu pridajte nakrájané huby a nechajte vychladnúť. Nakoniec do plnky vmiešajte prelisovaný cesnak, vajíčko, nasekané bylinky, zahustite ju strúhankou a dochuťte. Pripravené cibule vložte do vymastenej zapekacej misy alebo plechu, naplňte, podlejte trochou mäsového vývaru a vložte zapiecť do vyhriatej rúry, kým cibule nezmäknú a povrch nezozlatne.

Skryť Vypnúť reklamu

Cibule plnené šampiňónmi

Potrebujeme: 5 cibúľ, 5-6 ks hnedých šampiňónov, 3 PL masla, 100 g hladkej múky, 100 ml sladkej smotany, 100 ml vývaru, 1 kg hrubej morskej soli, 100 g nastrúhaného údeného Eidamu, bylinky ( bazalka, tymián ), muškátový orech, soľ, korenie

Postup: Na dno pekáča vysypeme morskú soľ, na to poukladáme cibule, z ktorých sme odrezali vršky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút, pokiaľ sa nezačne vnútro cibule vytláčať. Potom vnútro vyberieme a nakrájame ho. Na masle orestujeme nakrájané šampiňóny, pridáme múku a pripravíme bešamel, ktorý zalejeme 100 ml vývaru a 100 ml sladkej smotany. Krátko povaríme, dochutíme muškátovým orechom a nasekanými bylinkami. Nakoniec primiešame vnútro z cibúľ, osolíme, okoreníme a touto hmotou naplníme upečené cibule. Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte cca 15 min.

Skryť Vypnúť reklamu

Šošovicové cibule

Potrebujeme: 2 veľké biele cibule, 3 paradajky, 120 g strúhanky, 4 PL olivového oleja, 100 g syra feta, 2 strúčiky cesnaku, 2 hrste petržlenovej vňate, 100 g varenej čiernej šošovice, mleté čierne korenie, soľ, 300 ml zeleninového vývaru, 200 ml bieleho vína

Postup: Šošovicu uvaríme. Cibule olúpeme, na vrchnej strane trochu skrojíme a rozrežeme ich na polovice.

Rozoberieme ich a cibuľové „mištičky“ poukladáme do pekáča. Vnútro cibúľ nakrájame nadrobno. Paradajky narežeme na maličké kúsočky, zmiešame ich so strúhanou, olejom, nastrúhaným syrom, nakrájanou vydlabanou cibuľou, nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a varenou šošovicou. Dobre ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme cibule, podlejeme ich vývarom a vínom a upečieme vo vyhriatej rúre tak, aby neboli celkom mäkké, ale na skus.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 311
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 087
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 963
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 148
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 920
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 671
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 140
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 951
  9. Po Slovensku na motorke 5 444
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 860
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


6 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 5 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop