Korzár logo Korzár
Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom tvarohové dobroty: Cheesecake s likérom, svieži koláč, dezert v pohári

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dvojfarebný dezert

Potrebujeme: balenie detských guľatých piškót, 500 g jemného tvarohu, 400 ml mlieka, balíček čírej želatíny, 200 g práškového cukru, 2 balenia práškovej šľahačky, 4 PL kakaa, ovocný sirup, citrónová šťava alebo esencia prípadne vanilková esencia

Postup: Do pohárov dáme piškóty, polejeme ich ovocným sirupom aby nasiakli. Želatínu namočíme do polovice studeného mlieka a necháme ju napučať podľa návodu na obale, neskôr zahrejeme a necháme vychladnúť. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu. Tvaroh vymiešame s cukrom, prilejeme k nemu vychladenú želatínu a vmiešame hotovú šľahačku. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jedného primiešame vanilkovú alebo citrónovú esenciu, do druhého kakao. Navrstvíme na piškóty najskôr biely a potom hnedý krém. Necháme v chladničke stuhnúť a pred servírovaním ozdobíme strúhanou čokoládou a lístkami mäty.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarohový cheesecake s likérom

Potrebujeme: Na korpus: 225 g kakaových sušienok, 50 g masla. Na plnku: 400 g jemného tvarohu, 225 g kvalitnej horkej čokolády, 100 g cukru, 4 vajíčka, 280 ml šľahačkovej smotany, 5 PL čokoládového alebo kávového likéru, tuk na vymazanie formy

Postup: Sušienky pomelieme alebo podrvíme a zalejeme ich rozpusteným maslom. Hmotu dáme do vymastenej tortovej formy a poriadne popritláčame. Necháme ho vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu v druhej miske vyšľaháme tvaroh, cukor a vajíčka do penista. Potom do tvarohového krému pomaly a jemne primiešavame čokoládu, smotanu a likér. Zmes vylejeme na korpus a dáme piecť asi na hodinu do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Zákusok je hotový, keď je lesklý, rôsolovitý a v strede tmavší. Necháme ho vychladnúť a najlepšie bude, ak niekoľko hodín postojí. Servírujeme poliate likérom alebo čokoládovou polevou.

Skryť Vypnúť reklamu

Tvarohovo-jablkový koláč

Potrebujeme: Na cesto: 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 160 g masla, 120 g práškového cukru, 1 vajce. Na plnku: 250 g jemného tvarohu, 1 žĺtok, 40 g masla, 400 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 a pol vrecka Zlatého klasu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice hnedého cukru, 350 g očistených jabĺk

Postup: Z múky, kypriaceho prášku, zmäknutého masla, cukru a vajíčka spracujeme hladké cesto a dáme ho na 30 minút do chladu. Zlatý klas uvaríme s mliekom, potom krém necháme trochu ochladiť, no ešte do teplého pridáme žĺtok zmiešaný s maslom a necháme krém vychladnúť. Potom po častiach vmiešame tvaroh s citrónovou šťavou a s práškovým cukrom.

Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Ak sa rozpadáva, vôbec to nevadí, pokojne ho môžeme zlepiť priamo na plechu. Na cesto natrieme tvarohovú plnku, na to poukladáme na plátky nakrájané jablká a posypeme ich hnedým cukrom a škoricou. Prikryjeme ich druhou časťou cesta, ktoré môžeme rozvaľkať a nechať vcelku, alebo ho nakrájame na pásiky a urobíme na koláči vzor podľa vlastnej fantázie. Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 700
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 736
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 125
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 585
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 172
  6. Po Slovensku na motorke 6 279
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 287
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 4 990
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 892
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 4 088
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Irena Matová počas pojednávania.

V kauze ostala jedna obžalovaná obeť.


3 h
Premiér Eduard Heger.

Najvyšší súd roztrhal verdikt Sabovej senátu na márne franforce.


17. jún
Víkendový výber SME

Pravidelná dávka víkendového čítania.


3 h
Znížiť regionálne rozdiely v očkovaní môže aj otvorenie čakárne pre deti nad 12 rokov. Čaká ich v nej už vyše desaťtisíc.

Rozdiely spôsobuje dostupnosť vakcín.


16. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop