Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom tvarohové dobroty: Cheesecake s likérom, svieži koláč, dezert v pohári

Inšpirácie do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dvojfarebný dezert

Potrebujeme: balenie detských guľatých piškót, 500 g jemného tvarohu, 400 ml mlieka, balíček čírej želatíny, 200 g práškového cukru, 2 balenia práškovej šľahačky, 4 PL kakaa, ovocný sirup, citrónová šťava alebo esencia prípadne vanilková esencia

Postup: Do pohárov dáme piškóty, polejeme ich ovocným sirupom aby nasiakli. Želatínu namočíme do polovice studeného mlieka a necháme ju napučať podľa návodu na obale, neskôr zahrejeme a necháme vychladnúť. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom podľa návodu. Tvaroh vymiešame s cukrom, prilejeme k nemu vychladenú želatínu a vmiešame hotovú šľahačku. Krém rozdelíme na dve polovice. Do jedného primiešame vanilkovú alebo citrónovú esenciu, do druhého kakao. Navrstvíme na piškóty najskôr biely a potom hnedý krém. Necháme v chladničke stuhnúť a pred servírovaním ozdobíme strúhanou čokoládou a lístkami mäty.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohový cheesecake s likérom

Potrebujeme: Na korpus: 225 g kakaových sušienok, 50 g masla. Na plnku: 400 g jemného tvarohu, 225 g kvalitnej horkej čokolády, 100 g cukru, 4 vajíčka, 280 ml šľahačkovej smotany, 5 PL čokoládového alebo kávového likéru, tuk na vymazanie formy

Postup: Sušienky pomelieme alebo podrvíme a zalejeme ich rozpusteným maslom. Hmotu dáme do vymastenej tortovej formy a poriadne popritláčame. Necháme ho vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu v druhej miske vyšľaháme tvaroh, cukor a vajíčka do penista. Potom do tvarohového krému pomaly a jemne primiešavame čokoládu, smotanu a likér. Zmes vylejeme na korpus a dáme piecť asi na hodinu do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Zákusok je hotový, keď je lesklý, rôsolovitý a v strede tmavší. Necháme ho vychladnúť a najlepšie bude, ak niekoľko hodín postojí. Servírujeme poliate likérom alebo čokoládovou polevou.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohovo-jablkový koláč

Potrebujeme: Na cesto: 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 160 g masla, 120 g práškového cukru, 1 vajce. Na plnku: 250 g jemného tvarohu, 1 žĺtok, 40 g masla, 400 ml mlieka, 100 g práškového cukru, 1 a pol vrecka Zlatého klasu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice hnedého cukru, 350 g očistených jabĺk

Postup: Z múky, kypriaceho prášku, zmäknutého masla, cukru a vajíčka spracujeme hladké cesto a dáme ho na 30 minút do chladu. Zlatý klas uvaríme s mliekom, potom krém necháme trochu ochladiť, no ešte do teplého pridáme žĺtok zmiešaný s maslom a necháme krém vychladnúť. Potom po častiach vmiešame tvaroh s citrónovou šťavou a s práškovým cukrom.

Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Ak sa rozpadáva, vôbec to nevadí, pokojne ho môžeme zlepiť priamo na plechu. Na cesto natrieme tvarohovú plnku, na to poukladáme na plátky nakrájané jablká a posypeme ich hnedým cukrom a škoricou. Prikryjeme ich druhou časťou cesta, ktoré môžeme rozvaľkať a nechať vcelku, alebo ho nakrájame na pásiky a urobíme na koláči vzor podľa vlastnej fantázie. Upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu