Korzár logo Korzár
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom chuťovky k pivu a hokeju: Guľky na špajdli, cibuľové krúžky, pivné klobásy

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibuľové krúžky v pivnom cestíčku

Potrebujeme: 4 veľké cibule, 2 vajcia, 250 g hladkej múky, 250 ml piva, 1 ČL prášku do pečiva, soľ, korenie, bylinky – napríklad provensálske či mix iných obľúbených

Postup: V miske vidličkou rozšľaháme vajcia, osolíme ich, okoreníme, pridáme prášok do pečiva a lyžicu oleja. Potom primiešame múku a postupne, za stáleho miešania, prilievame pivo, kým nám nevznikne primerane husté cestíčko.

Necháme ho aspoň 15-20 minút odpočinúť v chlade a zatiaľ si očistíme cibule, nakrájame ich na hrubšie krúžky a rozoberieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Krúžky postupne namáčame do cestíčka a vyprážame ich v horúcom oleji. Najlepšie je vyprážať v neveľkom kastróle, aby sme mali dostatočne vysokú hladinu oleja. Hotové krúžky necháme odkvapkať na papierových utierkach, môžeme ich osoliť, prípadne posypať čili korením, alebo aj parmezánom. A podávame s obľúbeným dressingom alebo aj s kečupom.

Klobásy na pive

Potrebujeme: špekáčky alebo iné podobné klobásy, 2 PL horčice, 3 červené alebo aj obyčajné cibule, anglickú slaninu vcelku, olej, 2 – 3 strúčiky cesnaku, čerstvú čili papričku, 1 ČL sladkej papriky, lúpané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml piva

Postup: V panvici, ktorá môže ísť do rúry, alebo v pekáči zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom jednu cibuľu a trochu anglickej slaniny. Pridáme pretlačený cesnak, čili papričku sladkú papriku, trochu horčice a paradajky. Kto má rád, môže si orestovať aj hrubostennú papriku.

Skryť Vypnúť reklamu

Špekáčky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Potrieme ich horčicou, poukladáme na ne kolieska cibule a plátky slaniny. Poukladáme ich na paradajkový základ, ktorý sme si pripravili, všetko zalejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Asi po 15 minútach pekáč odkryjeme a klobásy necháme ešte zapiecť.

Mäsové guľky na špajdli

Potrebujeme: asi pol kila mletého hovädzieho mäsa, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, štipku rímskeho kmínu, asi pol lyžičky koriandru, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do väčšej misy dáme mäso, kmín, koriander, soľ, korenie, cibuľu nasekanú najemno a pretlačený cesnak. Rukou poriadne vymiesime, aby sa ingrediencie dobre premiešali. Potom tvarujeme guľky trochu väčšie ako detské lízanky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 stupňov ich pečieme asi 40 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Potom guľky povyberáme a do každej zapichneme špáradlo, alebo koktejlové špajdle a môžeme ich aj posypať syrom.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 448
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 273
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 958
  4. Po Slovensku na motorke 6 614
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 505
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 526
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 325
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 5 278
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 466
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 577
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Slovenskí futbalisti po prehre v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Záverečné zápasy v E-skupine sa hrajú v stredu.


Sportnet 6 h
Jaroslav Slašťan je šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého, odborník na správanie a etológiu tohto druhu.

Problémy s medveďmi si vyrábame sami.


18. jún
Ilustračné foto.

Ventilátor treba správne nastaviť.


31. júl
Mariana Čengel-Solčanská.

Ostávam v úžase nad tým, že minister vnútra argumentuje krádežou duševného vlastníctva.


Mariana Čengel Solčanská 13. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop