Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom chuťovky k pivu a hokeju: Guľky na špajdli, cibuľové krúžky, pivné klobásy

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)
Článok pokračuje pod video reklamou

Cibuľové krúžky v pivnom cestíčku

Potrebujeme: 4 veľké cibule, 2 vajcia, 250 g hladkej múky, 250 ml piva, 1 ČL prášku do pečiva, soľ, korenie, bylinky – napríklad provensálske či mix iných obľúbených

Postup: V miske vidličkou rozšľaháme vajcia, osolíme ich, okoreníme, pridáme prášok do pečiva a lyžicu oleja. Potom primiešame múku a postupne, za stáleho miešania, prilievame pivo, kým nám nevznikne primerane husté cestíčko.

Necháme ho aspoň 15-20 minút odpočinúť v chlade a zatiaľ si očistíme cibule, nakrájame ich na hrubšie krúžky a rozoberieme.

Krúžky postupne namáčame do cestíčka a vyprážame ich v horúcom oleji. Najlepšie je vyprážať v neveľkom kastróle, aby sme mali dostatočne vysokú hladinu oleja. Hotové krúžky necháme odkvapkať na papierových utierkach, môžeme ich osoliť, prípadne posypať čili korením, alebo aj parmezánom. A podávame s obľúbeným dressingom alebo aj s kečupom.

Klobásy na pive

Potrebujeme: špekáčky alebo iné podobné klobásy, 2 PL horčice, 3 červené alebo aj obyčajné cibule, anglickú slaninu vcelku, olej, 2 – 3 strúčiky cesnaku, čerstvú čili papričku, 1 ČL sladkej papriky, lúpané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml piva

Postup: V panvici, ktorá môže ísť do rúry, alebo v pekáči zohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom jednu cibuľu a trochu anglickej slaniny. Pridáme pretlačený cesnak, čili papričku sladkú papriku, trochu horčice a paradajky. Kto má rád, môže si orestovať aj hrubostennú papriku.

Špekáčky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Potrieme ich horčicou, poukladáme na ne kolieska cibule a plátky slaniny. Poukladáme ich na paradajkový základ, ktorý sme si pripravili, všetko zalejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Asi po 15 minútach pekáč odkryjeme a klobásy necháme ešte zapiecť.

Mäsové guľky na špajdli

Potrebujeme: asi pol kila mletého hovädzieho mäsa, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, štipku rímskeho kmínu, asi pol lyžičky koriandru, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do väčšej misy dáme mäso, kmín, koriander, soľ, korenie, cibuľu nasekanú najemno a pretlačený cesnak. Rukou poriadne vymiesime, aby sa ingrediencie dobre premiešali. Potom tvarujeme guľky trochu väčšie ako detské lízanky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 stupňov ich pečieme asi 40 minút.

Potom guľky povyberáme a do každej zapichneme špáradlo, alebo koktejlové špajdle a môžeme ich aj posypať syrom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop