Korzár logo Korzár
Utorok, 22. jún, 2021 | Meniny má PaulínaKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Hamburger je skvelé jedlo. Urobte si klasický či cviklový

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: fotolia)

Celé Slovensko žije hokejom a ani náš pravidelný receptár nie je výnimkou. Pripravili sme si pre vás sériu jedál, z krajín, ktoré sú našim súperom na šampionáte. A keď sme si už na úvod majstrovstiev tak pekne vychutnali Ameriku, tak si môžeme doma pripraviť ich klasiku - burgre na tri spôsoby.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Klasický burger

Potrebujeme: 600 g čerstvo pomletého hovädzieho mäsa, 4 veľké burgerové žemle, 4 plátky ementálu, prosciutto, prípadne plátky slaniny, 4 PL majonézy, rukolu alebo iný druh šalátu, soľ, mleté čierne korenie

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Na burger je najlepšie predné hovädzie, lebo po upečení nebude príliš suché. Rozdelíme ho na štyri rovnaké časti, osolíme ich, okoreníme a vytvarujeme do gule, ktorú zatlačíme ho dlaňou, aby nám vznikli hrubšie placky.

Na grile alebo grilovacej panvici opečieme plátky slaniny a priamo k nim môžeme dať piecť mäso. Keď už je z oboch strán upečené, dáme na každý burger plátok syra a necháme ho nech sa rozpustí.

Žemle prekrojíme a reznou stranou ich opečieme nasucho. Potrieme ich majonézou, na to dáme vrstvu šalátu, mäso s roztopeným syrom, slaninu a druhú polovicu žemle.

Kurací burger

Potrebujeme: kuracid prsia, dijonskú horčicu, kečup, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, olej, červenú cibuľu, trstinový cukor, strúhaný syr, žemle, majonézu, poľníček, čerstvý špenát či iný šalát

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Kuracie prsia si nakrájame na rezance a naložíme ich marinády z horčice, kečupu a sójovej omáčky. Malo by stačiť asi po jednej polievkovej lyžici z každej prísady. Mäso osolíme a okoreníme necháme chvíľu postáť.

Zatiaľ si očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Na panvicu dáme trochu oleja a keď sa zohreje, orestujeme na ňom cibuľu a pridáme k nej 1 ČL trstinového cukru a 1 ČL sójovej omáčky. Stále ju restujeme sprudka, aby sa zatiahla ale aby aj zostala chrumkavá. Vyberieme ju z panvice a na chvíľu dáme bokom. Potom do výpeku pridáme trochu oleja a opečieme mäso.

Žemle prekrojíme, opečieme nasucho na druhej panvici, spodnú časť natrieme majonézou, a naložíme opečené kuracie mäso. Na to dáme strúhaný syr, skaramelizovanú cibuľu, šalát a vrchnú časť žemle, ktorú tiež môžeme potrieť majonézou.

Skryť Vypnúť reklamu

Cviklový burger s avokádom

Potrebujeme: 2 varené cvikly, 1/2 šálky uvarenej quinoy, 1 vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, 2-3 PL celozrnnej múky alebo strúhanky, 1 PL ľanových semienok, 2 PL citrónovej šťavy, štipka čili korenia, soľ, olivový olej, celozrnné žemle, červenú cibuľu, avokádo, majonézu, kečup, listy šalátu alebo mangoldu, paradajku

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Predvarenú cviklu ošúpeme a pokrájame na kusy. Dáme ju mixéra so sekacím nožom a rozmixujte spolu s quinoou, vajíčkom, cesnakom, ľanovými semienkami a citrónovou šťavou. Zmes osolíme, pridáme, čili korenie a múku alebo strúhanku podľa potreby. Navlhčenými rukami vytvarujeme štyri burgery, ktoré môžeme trochu obaliť v strúhanke a potom ich uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Povrch pokvapkáme olivovým olejom a dáme ich piecť do rúry asi na 15 - 20 minút. Medzitým si žemle opečieme, potrieme majonézou, prípadne kečupom, kto nemusíme majonézu a po vybratí z rúry na ne uložíme burgre. Navrstvite nakrájanú cibuľu, avokádo, šalát i plátky paradajky.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  5. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  4. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  5. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  6. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  7. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  8. Legislative intention - recodification of the corporate law
  9. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  10. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  1. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 397
  2. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 10 172
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 004
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 199
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 566
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 6 387
  7. Po Slovensku na motorke 6 284
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 193
  9. Crème de la crème po slovensky 3 240
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 569
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Kajetána Kičuru privádzajú na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Kičura zostáva vo väzbe, bráni sa slabo.


18 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Kajetán Kičura je vo väzbe od apríla.


a 2 ďalší 10 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop