Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Cisárska polievka, plnené tofu, panenka s citrónovou omáčkou

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cisársky vývar

Potrebujeme: 100 ml mlieka, 2 vajcia, 60 g hladkej múky, soľ, petržlenovú vňať, čerstvé oregano, 300 g zeleru, 2 mrkvy, 1 menší pór, 1 liter zeleninového vývaru, maslo

Postup: Zeler aj mrkvu nakrájame na jemné rezance, pór prekrojíme pozdĺžne a potom na pásiky. Zeleninu osmažíme na masle, potom ju zalejeme vývarom a uvaríme polievku.

Vajíčka vyšľaháme s mliekom a múkou na hladké cesto, ktoré osolíme a primiešame doň asi lyžicu posekaného oregana a petržlenovej vňate. Z cesta upečieme na suchej panvici palacinky, ktoré stočíme a potom nakrájame na tenké pásy. Uvarenú polievku podľa potreby dochutíme a podávame s nakrájanými slanými palacinkami.

SkryťVypnúť reklamu

Medailónky z panenky s citrónovou omáčkou

Potrebujeme: 2 bravčové panenky, soľ, korenie, 2 mrkvy, 2 PL oleja, 2 PL vermútu, štipku cukru, 150 g masla, 3 žĺtky, pol lyžičky horčice, 2 PL citrónovej šťavy

Postup: Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na plátky asi 3 cm hrubé. Posolíme ich, okoreníme a opečieme na oleji asi po 5 minút z oboch strán. Vyberieme ich z panvice do zapekacej misky a vo výpeku orestujeme na kolieska nakrájanú mrkvu. Podlejeme ju vermútom, osolíme, okoreníme a potom pridáme do zapekacej misky k mäsu. Prikryjeme ju alobalom a dáme asi na 15 minút do vyhriatej rúry.

V miske vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s horčicou a citrónovou šťavou a postupne k nim pridávame roztopené maslo. Keď nám vznikne našľahaná omáčka, osolíme ju, okoreníme a pripravíme na servírovanie k upečenej panenke.

SkryťVypnúť reklamu

Plnené tofu so šalátom

Potrebujeme: balenie syra tofu, červené reďkovky, paradajky, hlávkový šalát, žltú papriku, jarnú cibuľku s vňaťou, strúčik cesnaku, olej, citrónovú dužinu, horčicu, mleté lieskové oriešky, 100 g šampiňónov, bazalku, rascu, soľ, korenie

Postup: Nadrobno posekáme cesnak, citrónovú dužinu, bazalku aj cibuľku s vňaťou, pridáme horčicu, ochutíme a touto zmesou naplníme tofu rozdelené pozdĺžne na dve časti. Znovu ich spojíme, zatlačíme a obalíme v zmesi pomletých alebo posekaných lieskových orieškov a rasce. Opečieme z každej strany a podávame s hlávkovým šalátom zmiešaným s reďkovkou a paprikou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 946
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 423
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 365
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 800
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 297
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu