Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jablká pečené so šunkou, havajská treska, makové mafiny

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané jablká so šunkou

Ak vám v pivnici zostalo ešte množstvo vlaňajších jabĺk a klasické jablkové dezerty sa vám už prejedli, skúste si ich pripraviť na slaný spôsob.

Potrebujeme: 4 veľké jablká, 100 g šunky, 2 mladé jarné cibuľky, kôpor, petržlenovú vňať, pažítku, 125 g syra ementálového typu, soľ, čierne mleté korenie, 25O g kyslej pochúťkovej smotany alebo jogurtu, prípadne ich môžeme zmiešať

Postup: Jablká prekrojíme tak, aby nám spodná časť zostala väčšia, bude tvoriť „misku“ a odkrojená horná časť bude ako pokrievka. Vykrojíme jadrovníky a jablká poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miske zmiešame nadrobno nakrájanú šunku, syr a cibuľku, prípadne ich môžeme spolu rozmixovať. Ochutíme ich a zmesou naplníme jablká. Dáme ich na 5-8 minút piecť do rúry a zatiaľ si zo smotany či jogurtu a nasekanej pažítky, kôpku a vňate pripravíme dressing, ktorý budeme podávať na upečené a vychladnuté jablká.

SkryťVypnúť reklamu

Havajská treska

Potrebujeme: filety z tresky, 1 čerstvý ananás, polovicu citróna, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL hladkej múky, 2 vajíčka, 2 ČL solamylu, 2 PL nasekaného estragónu, sladkú čili omáčku, olivový olej, maslo

Postup: Ryby nakrájame na potrebné porcie, osolíme ich, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme asi pol hodiny v chladničke. Ananás očistíme a nakrájame na polovičné kolieska, tvrdý stred nezabudneme vykrojiť a orestujeme ich na masle na rozohriatej panvici.

Ryby obalíme v múke a v rozšľahaných vajciach a upečieme ich na oleji. Na tanier servírujeme tak, že porcie ryby prekladáme kusmi ananásu a všetko na záver pokvapkáme čili omáčkou.

Hrnčekové makové mafiny

Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, ¾ hrnčeka mletého maku, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V jednej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie, v druhej vyšľaháme vajíčka, mlieko a olej. Tekuté suroviny pridáme k suchým a vymiešame hladké cesto. Naložíme ho do mafinových formičiek a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 931
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 639
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 213
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 116
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 232
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 788
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 620
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 229
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu