Korzár logo Korzár
Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Varíme s Korzárom: Špenát a bryndza je vždy skvelá, chutná a zdravá kombinácia

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zelený šalát s bielym zlatom a slaninou

Potrebujeme: plátky slaniny, čerstvý špenát, jarnú mladú cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, soľ, 125 g bryndze

Postup: Na panvici opečieme plátky slaniny, prípadne si ju môžeme nakrájať na škvarky a keď sú dozlatista opražené povyberáme ich z panvice na papierovú utierku. Ak nám nezostalo dosť výpeku, môžeme priliať do panvice zopár kvapiek oleja a opražíme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme k nim umyté špenátové listy a krátku chvíľku restujeme. Okoreníme, ak máme radi pikantné pridáme aj čili. Ochutnáme, či nám slanina pustila dosť soli, v prípade že nie, špenát trochu osolíme. Nesmieme to však prehnať, pretože k nemu príde ešte bryndza a tá je tiež slaná. Potom oheň vypneme, do panvice namrvíme bryndzu a hneď podávame posypané slaninovými škvarkami, alebo plátkami slaniny.

Bryndzovo – špenátové cestoviny

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, môžu to byť špagety, penne, či tagliatelle, 400 g mrazeného špenátového pretlaku, 250 g bryndze, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, maslo

Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Na panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme špenátový pretlak a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparila voda. Potom k špenátu namrvíme bryndzu a miešame, kým nám nevznikne primerane hustá zmes. Okoreníme ju, aj osolíme a keď sú cestoviny uvarené, rovno z hrnca ich dáme do omáčky a dobre premiešame, aby sa obalili zmesou. Podávať môžeme tak, že na vrch každej porcie dáme kúsky bryndze.

Špenátovo – bryndzové palacinky

Potrebujeme: 1 šálku hladkej múky, 3 vajíčka, 1 šálku mlieka, štipku soli, čerstvý baby špenát, šunku, 125 g bryndze, 125 g čerstvého syra ako je lučina, 2 strúčiky cesnaku, olej

Postup: Z vajec, múky, mlieka a soli urobíme hladké palacinkové cesto a na panvici z neho upečieme palacinky. Z bryndze, syra pretlačeného cesnaku vymiešame náplň do palaciniek. V ďalšej panvici na kvapke oleja orestujeme špenát, ktorý trochu osolíme a okoreníme. Upečené palacinky natrieme bryndzovou náplňou, na to dáme plátky šunky, orestovaný špenát a zrolujeme. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom a podávame.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  6. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 32 982
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 29 958
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 23 897
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 685
  5. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 12 143
  6. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 10 916
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 9 566
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 414
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 176
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 127

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Charitatívna florbalová akcia dopadla na jednotku. Atmosféru si všetci pochvaľovali.

Lyžiarsku sezónu v Tatranskej Lomnici otvorili anjeli a démoni

Na zjazdovkách je od 40 do 60 centimetrov snehu.

Prvá tohtosezónna lyžovačka v Tatranskej Lomnici.

U. S. Steel posiela obyvateľom zničenej bytovky 25-tisíc eur

Benefičný koncert so zbierkou hutníkov vyniesol vyše 147-tisíc.

Benefičný koncert U. S. Steelu.
Zľava B. Obal a L. Belej.

Hlavné správy zo Sme.sk

Jan Kraus: Nie je chybou slovenčiny, ak jej Čech nerozumie. Nerozumie jej, lebo je debilný

Český moderátor má radšej prostých ľudí ako intelektuálov.

Jan Kraus.
Autorská strana Michala Havrana

Mandát ťa neoprávňuje písať jazykom stoky (píše Michal Havran)

Náš Ľuboš, ako sa on vyzná!

Šéf Smeru Robert Fico vedľa poslanca Ľuboša Blahu.

Pellegrini: Drucker veľmi túžil po mojej demisii

Druckerovi mal Pellegrini sľúbiť, že podá demisiu spolu s ním.

Predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker.
Aké budú ďalšie kroky Borisa Johnsona?

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop