Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Špenát a bryndza je vždy skvelá, chutná a zdravá kombinácia

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zelený šalát s bielym zlatom a slaninou

Potrebujeme: plátky slaniny, čerstvý špenát, jarnú mladú cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, soľ, 125 g bryndze

Postup: Na panvici opečieme plátky slaniny, prípadne si ju môžeme nakrájať na škvarky a keď sú dozlatista opražené povyberáme ich z panvice na papierovú utierku. Ak nám nezostalo dosť výpeku, môžeme priliať do panvice zopár kvapiek oleja a opražíme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme k nim umyté špenátové listy a krátku chvíľku restujeme. Okoreníme, ak máme radi pikantné pridáme aj čili. Ochutnáme, či nám slanina pustila dosť soli, v prípade že nie, špenát trochu osolíme. Nesmieme to však prehnať, pretože k nemu príde ešte bryndza a tá je tiež slaná. Potom oheň vypneme, do panvice namrvíme bryndzu a hneď podávame posypané slaninovými škvarkami, alebo plátkami slaniny.

SkryťVypnúť reklamu

Bryndzovo – špenátové cestoviny

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, môžu to byť špagety, penne, či tagliatelle, 400 g mrazeného špenátového pretlaku, 250 g bryndze, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, maslo

Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Na panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme špenátový pretlak a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparila voda. Potom k špenátu namrvíme bryndzu a miešame, kým nám nevznikne primerane hustá zmes. Okoreníme ju, aj osolíme a keď sú cestoviny uvarené, rovno z hrnca ich dáme do omáčky a dobre premiešame, aby sa obalili zmesou. Podávať môžeme tak, že na vrch každej porcie dáme kúsky bryndze.

Špenátovo – bryndzové palacinky

Potrebujeme: 1 šálku hladkej múky, 3 vajíčka, 1 šálku mlieka, štipku soli, čerstvý baby špenát, šunku, 125 g bryndze, 125 g čerstvého syra ako je lučina, 2 strúčiky cesnaku, olej

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Z vajec, múky, mlieka a soli urobíme hladké palacinkové cesto a na panvici z neho upečieme palacinky. Z bryndze, syra pretlačeného cesnaku vymiešame náplň do palaciniek. V ďalšej panvici na kvapke oleja orestujeme špenát, ktorý trochu osolíme a okoreníme. Upečené palacinky natrieme bryndzovou náplňou, na to dáme plátky šunky, orestovaný špenát a zrolujeme. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom a podávame.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu