Korzár logo Korzár
Piatok, 4. december, 2020 | Meniny má Barbora, BarbaraKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Špenát a bryndza je vždy skvelá, chutná a zdravá kombinácia

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Zelený šalát s bielym zlatom a slaninou

Potrebujeme: plátky slaniny, čerstvý špenát, jarnú mladú cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, soľ, 125 g bryndze

Postup: Na panvici opečieme plátky slaniny, prípadne si ju môžeme nakrájať na škvarky a keď sú dozlatista opražené povyberáme ich z panvice na papierovú utierku. Ak nám nezostalo dosť výpeku, môžeme priliať do panvice zopár kvapiek oleja a opražíme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme k nim umyté špenátové listy a krátku chvíľku restujeme. Okoreníme, ak máme radi pikantné pridáme aj čili. Ochutnáme, či nám slanina pustila dosť soli, v prípade že nie, špenát trochu osolíme. Nesmieme to však prehnať, pretože k nemu príde ešte bryndza a tá je tiež slaná. Potom oheň vypneme, do panvice namrvíme bryndzu a hneď podávame posypané slaninovými škvarkami, alebo plátkami slaniny.

Skryť Vypnúť reklamu

Bryndzovo – špenátové cestoviny

Potrebujeme: balenie obľúbených cestovín, môžu to byť špagety, penne, či tagliatelle, 400 g mrazeného špenátového pretlaku, 250 g bryndze, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, maslo

Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Na panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme špenátový pretlak a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparila voda. Potom k špenátu namrvíme bryndzu a miešame, kým nám nevznikne primerane hustá zmes. Okoreníme ju, aj osolíme a keď sú cestoviny uvarené, rovno z hrnca ich dáme do omáčky a dobre premiešame, aby sa obalili zmesou. Podávať môžeme tak, že na vrch každej porcie dáme kúsky bryndze.

Špenátovo – bryndzové palacinky

Potrebujeme: 1 šálku hladkej múky, 3 vajíčka, 1 šálku mlieka, štipku soli, čerstvý baby špenát, šunku, 125 g bryndze, 125 g čerstvého syra ako je lučina, 2 strúčiky cesnaku, olej

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Z vajec, múky, mlieka a soli urobíme hladké palacinkové cesto a na panvici z neho upečieme palacinky. Z bryndze, syra pretlačeného cesnaku vymiešame náplň do palaciniek. V ďalšej panvici na kvapke oleja orestujeme špenát, ktorý trochu osolíme a okoreníme. Upečené palacinky natrieme bryndzovou náplňou, na to dáme plátky šunky, orestovaný špenát a zrolujeme. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom a podávame.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Na výpadok elektriny vás môže upozorniť aj SMS
  4. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  5. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  6. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  7. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  8. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  1. Čo musíte vedieť, ak chcete prežiť Vianoce v zdraví a so svojimi
  2. Nová škôlka 21. storočia na Kramároch
  3. Do Turecka sa dostanete bezpečne z Bratislavy bez potreby testu
  4. Štedré dni s Niké: Vyhraj lyže s podpisom Petry Vlhovej!
  5. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  6. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  7. COOP Jednota je najdôveryhodnejším slovenským predajcom potravín
  8. Tip na vianočný darček? Kvalitný zrak so zľavou 1 000 €
  9. Budeme môcť v budúcnosti pracovať len z domu?
  10. 8 inšpirácií, ako využiť zvyšky jedla a nič nevyhodiť
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 16 078
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 828
  3. Aká je chémia vôní 11 469
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 9 842
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 732
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 9 303
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 764
  8. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom 8 474
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 068
  10. Bývanie v meste predlžuje život 7 358
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

V prešovskej väznici skončil po Zsuzsovej aj Gašpar

Súd reaguje, že on taký pokyn nevydal.

Tibor Gašpar.
Takto vyzeral Jakub po bitke na policajnej stanici.
Ingrid s piatačkou Izkou.

Dekádu skiareál Lysá chátral, precitnúť má v čase pandémie

Stredisko na Čergove sa vždy spoliehalo na sneženie, teraz mu pomôže technika.

Lyžiarsky areál na Lysej idú oživiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Alena Zsuzsová.
Minister dopravy Andrej Doležal.

Koronavírus na Slovensku: Vláda mimoriadne rokuje o otváraní škôl, PCR testy odhalili dvetisíc nakazených (minúta po minúte)

PCR testy na Slovensku odhalili už viac ako 111-tisíc nakazených. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 957 obetí.

Ilustračné foto
Cynická obluda

Premenlivá hnusoba

Igor Matovič tvrdí, že do roztrhania tela bojuje s hnusobou a všetko podriaďuje snahe poraziť ju.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop