Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Treska na mandliach, peruánske zemiaky, reďkovkový šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Treska na mandliach

Potrebujeme: filé z tresky podľa počtu stravníkov, 3-4 cibule, balíček mandľových lupienkov, šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, maslo, olej

Postup: Na veľký plech rozložíme ešte zmrazené ryby, môžeme ich aj narezať na primerané veľké porcie. V panvici roztopíme maslo s trochou oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájané cibule. Potom k nej pridáme nasekané mandľové lupienky, osolíme a upražíme dozlatista. Ryby na plechu osolíme, okoreníme a na každú naložíme mandľovo cibuľovú zmes. Zalejem ich šľahačkovou smotanou, pri väčšom počte rýb dáme aj dve smotany a dáme asi na 20 minút piecť do vyhriatej rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Peruánske zemiaky

Potrebujeme: 500 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g syra typu feta, 2 dl mlieka, 1 cibuľu, 10 nesolených a nepražených arašidov, 5 slaných krekrov, 5 zelených a 5 čiernych olív, 1 feferónku, 2 strúčiky cesnaku, vajíčka uvarené natvrdo, hlávkový šalát

Postup: Do mixéra dáme cibuľu, cesnak, feferónku, syr a časť mlieka a všetko spolu rozmixujeme. Potom pridáme oriešky, slané keksy a prilievame zvyšok mlieka tak, aby nám vznikla hladká omáčka. Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska a poukladáme ich na tanier, kde sme predtým rozprestreli šalátové listy. Polejeme ich omáčkou a ozdobíme olivami.

Reďkovkovo-cibuľkový šalát

Potrebujeme: 2 zväzky reďkoviek, 1 zväzok mladej jarnej cibuľky, 30 dg bravčovej chudej salámy, 5 vajíčok uvarených natvrdo, biely jogurt (prípadne tatárska omáčka), soľ, korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Salámu najskôr nakrájame na kolieska a potom na pásiky, podobne aj reďkovky, cibuľku nakrájame na kolieska. Suroviny zmiešame s jogurtom a na záver pridáme na kocky nakrájané vajíčka. Všetko podľa potreby osolíme a okoreníme a pred podávaním dáme vychladiť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu