Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hráškový krém s treskou, morčacie na koňaku, krupicový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hráškový krém s treskou

Potrebujeme: 600 g čerstvého zeleného hrášku, zeleninový vývar, smotanu na varenie, filety z tresky, 1 vajíčko, hladkú múku, strúhanku, tymian, olivový olej, olej na vyprážanie, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V 1,5 litri zeleninového vývaru asi 15 minút varíme hrášok. Zatiaľ si očistíme rybu a nakrájame ju na väčšie kocky. Osolíme ich, okoreníme a obalíme klasicky v trojobale – hladká múka, vajíčko, strúhanka, do ktorej zamiešame aj tymian. Uvarený hrášok rozmixujeme, prilejeme trochu smotany a polievku ochutíme čerstvo pomletým korením, soľou a trochou olivového oleja. Polievku servírujeme s treskou.

SkryťVypnúť reklamu

Morčacie na koňaku

Potrebujeme: morčacie rezne, prípadne môžu byť aj kuracie a hodia sa aj rezne k kuracích stehien, 2-3 dl piva, 1 dl koňaku, soľ, korenie, worčestrovú omáčku, sójovú omáčku, grilovacie korenie, mletú rascu, oregano, mletú červenú papriku, čili

Postup: Z piva, koňaku, oboch omáčok a korenia vymiešame marinádu, do ktorej namočíme na rezne nakrájané a naklepané mäso. Necháme ho v chladničke odležať niekoľko hodín a potom ho upečieme, najlepšie na grile, alebo grilovacej panvici.

Krupicový koláč

Potrebujeme: Na cesto – 30 dg kryštálového cukru, 4 vajcia, 10 PL vody, 10-15 dg mletých vlašských orechov, 20 dg hrubej múky, 1 kypriaci prášok. Na plnku – 0,5 l mlieka, 5 PL detskej krupice, 15 dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 maslo, čokoládová poleva

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Cukor, žĺtky a vodu vymiešame do peny, potom pridáme orechy, múku, kypriaci prášok a tuhý sneh zo 4 bielkov. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z mlieka a detskej krupice uvaríme kašu, do ktorej vmiešame práškový a vanilkový cukor aj maslo. Upečené cesto môžeme potrieť džemom, alebo rovno naň dáme krupicovú plnku a vrch polejeme čokoládou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu