Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Hráškový krém s treskou, morčacie na koňaku, krupicový koláč

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hráškový krém s treskou

Potrebujeme: 600 g čerstvého zeleného hrášku, zeleninový vývar, smotanu na varenie, filety z tresky, 1 vajíčko, hladkú múku, strúhanku, tymian, olivový olej, olej na vyprážanie, soľ, mleté čierne korenie

Postup: V 1,5 litri zeleninového vývaru asi 15 minút varíme hrášok. Zatiaľ si očistíme rybu a nakrájame ju na väčšie kocky. Osolíme ich, okoreníme a obalíme klasicky v trojobale – hladká múka, vajíčko, strúhanka, do ktorej zamiešame aj tymian. Uvarený hrášok rozmixujeme, prilejeme trochu smotany a polievku ochutíme čerstvo pomletým korením, soľou a trochou olivového oleja. Polievku servírujeme s treskou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Morčacie na koňaku

Potrebujeme: morčacie rezne, prípadne môžu byť aj kuracie a hodia sa aj rezne k kuracích stehien, 2-3 dl piva, 1 dl koňaku, soľ, korenie, worčestrovú omáčku, sójovú omáčku, grilovacie korenie, mletú rascu, oregano, mletú červenú papriku, čili

Postup: Z piva, koňaku, oboch omáčok a korenia vymiešame marinádu, do ktorej namočíme na rezne nakrájané a naklepané mäso. Necháme ho v chladničke odležať niekoľko hodín a potom ho upečieme, najlepšie na grile, alebo grilovacej panvici.

Krupicový koláč

Potrebujeme: Na cesto – 30 dg kryštálového cukru, 4 vajcia, 10 PL vody, 10-15 dg mletých vlašských orechov, 20 dg hrubej múky, 1 kypriaci prášok. Na plnku – 0,5 l mlieka, 5 PL detskej krupice, 15 dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 maslo, čokoládová poleva

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Cukor, žĺtky a vodu vymiešame do peny, potom pridáme orechy, múku, kypriaci prášok a tuhý sneh zo 4 bielkov. Vymiešame cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z mlieka a detskej krupice uvaríme kašu, do ktorej vmiešame práškový a vanilkový cukor aj maslo. Upečené cesto môžeme potrieť džemom, alebo rovno naň dáme krupicovú plnku a vrch polejeme čokoládou.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť
  2. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  3. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  5. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  6. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  7. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  8. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  1. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť
  2. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok.
  3. Máš jedno euro navyše? Pripoj sa do potravinovej zbierky
  4. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym
  5. S appkou Fumbi zvládneš do krypta investovať do pol hodiny
  6. Rýchla právna pomoc šetrí čas, nervy aj peniaze
  7. Slovenská značka získala Obal roka 2025
  8. Hudba, ktorá rozžiari váš event: Stavte na Abba show
  1. Ak máte ťažkosti s trávením, aj toto môže byť príčina 8 791
  2. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť 4 672
  3. Ako zohnať lístok na biznis event roka s Waynom Gretzkym 4 661
  4. Prečo sa Kallo opäť rozhodol pre franšízu Kinekusu 4 114
  5. Technológiám z Nitry dôveruje Tesla aj TikTok. 3 804
  6. Slovenská značka získala Obal roka 2025 3 206
  7. Je rozhodnuté. Ceny FéliX brali džemy, hoteliéri aj technológie 2 559
  8. Výnimočný víkend v Košiciach: Biela noc priniesla umenie aj chuť 1 954
  1. Martin Fronk: Lavička Adely Ostrolúckej
  2. Martin Sečkár: Svedok
  3. Juraj Sališ: Terén riadia tí, ktorí k terénu nikdy neprivoňali
  4. Samuel Križan: MEDIÁCIA V KAŽDODENNOM ŽIVOTE: AKO ZOSTAŤ V POKOJI AJ MEDZI KONFLIKTNÝMI ĽUĎMI
  5. Jana Reková: Sťahujem sa do Paríža
  6. Peter Hroško: Tvoje telo si pamätá všetko
  7. Gustáv Murín: Čítanie na nedeľu: Španielsko vzdialené i blízke
  8. Marian Letko: Z denníka chrapúňa
  1. Rastislav Puchala: Konečne dobrá správa o slovenskej ekonomike a spoločnosti vôbec 20 831
  2. Ivan Čáni: „Matovič, Lipšic a Naď už dávno mali sedieť v base.“ 18 013
  3. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika! 12 467
  4. Jozef Černek: André Rieu – muž, umelec, megaloman, otec. Kráľ gýču. Alebo človek, ktorý spravil vážnu hudbu zábavnou. 12 064
  5. Martin Fronk: Slovenský "Mordor": Podzemný labyrint plný vína, bosoriek a atómových krytov, o ktorom vedel len málokto 11 502
  6. Jozef Maťaše: Toto si Martin Benka nezaslúži! 8 185
  7. Ivan Čáni: Súdruh Blaha nie je rozhodne žiadne neviniatko, ale toto si ani on nezaslúži. 7 623
  8. Rado Surovka: Rómska otázka ? Huliak to vyrieši. 6 314
  1. Radko Mačuha: Viete čo má spoločné Róbert Fico a Benito Mussolini?
  2. Věra Tepličková: Podobnosť čisto náhodná alebo Čo sa ti to deje, národ slovenský?
  3. Anna Brawne: Drahý Peter, v každej normálnej krajine, by ste vy, tým vedcom, nemohli robiť ani vrátnika!
  4. Věra Tepličková: Otvárajte kasíno, Huliak nie je diliiino
  5. Radko Mačuha: Ficove vlastenectvo je ako riedené mlieko.
  6. Karol Galek: Kto nič nerobí nič nepokazí - heslo ministerky Sakovej nás stálo miliardy
  7. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  8. Radko Mačuha: "Najväčšia hrozba pre EU nieje Rusko".
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu