Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom špeciality: Ázijské rezance s panenkou, orechový šalát, rímske rezne

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rímske bravčové medailónky

Potrebujeme: bravčové karé, parmskú šunku alebo prosciutto, čierne olivy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, olej, rozmarín

Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré trošičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Čierne olivy rozmixujeme s cesnakom na pastu a potrieme ňou jednu stranu rezňov. Na to položíme plátok prosciutta a pritlačíme. Môžeme aj zaistiť špáradlom.

Na rozohriatom oleji najskôr rýchlo opečieme stranu so šunkou, potom múso obrátime a dopečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Ázijské rezance s panenkou a pomarančom

Potrebujeme: bravčovú panenku, balenie čínskych vaječných rezancov, 8 jarných lahôdkových cibuliek, zopár cherry paradajok, olej, mrazené struky cukrového hrášku alebo zelenej fazuľky, oranžovú hrubostennú papriku, 3 Pl čili omáčky, 2 pomaranče

Postup: Cestoviny pripravíme tak, že ich dáme do hrnca a zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 3 minúty. Panenku pokrájame najskôr na tenké plátky a tie opečieme vo voku na troche oleja. Pridáme hrášok, papriku pokrájanú na tenké pásiky a čili omáčku.

Potom pridáme rezance, nakrájané cibuľky a paradajky prekrojené na polovice. Z umytého pomaranča nastrúhame kôru, ktorú si zatiaľ odložíme bokom a rozoberieme ho na mesiačiky. Tie pridáme na záver k rezancom a pred podávaním ešte jedlo posypeme kôrou.

SkryťVypnúť reklamu

Orechový šalát

Potrebujeme: hlávku listového šalátu, rukolu, hrsť vlašských orechov, 100 gramov výrazného syra, môžu byť napríklad hoblinky parmezánu alebo niva. Na zálievku: 1 PL vínneho alebo balzamikového octu, 1 ČL horčice, 3 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ

Postup: Šalát očistíme a osušíme, veľké listy natrháme na menšie kusy a dáme do misky. Zmiešame ocot, soľ, olej, horčicu a prelisovaný cesnak a urobíme zálievku, do ktorej dáme orechy nalámané alebo trochu nasekané, nie však celkom nadrobno. Potom na šalát namrvíme syr a polejeme zálievkou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu