Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zapekané tvarohové cestoviny, exotický ryžový nákyp, jarný šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané tvarohové cestoviny

Potrebujeme: balenie fliačkov, alebo podobný druh cestoviny, 200 ml mlieka, 400 g tvarohu, 3 vajíčka, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie misy. Ak chceme slanú verziu, tak ešte slaninu, brokolicu, soľ a korenie. V prípade sladkej verzie 3 PL kryštálového cukru a obľúbené zavárané alebo čerstvé ovocie

Postup: Cestoviny dáme variť do jedného hrnca a v druhom si trochu predvaríme brokolicu. Zmixujeme tvaroh s mliekom a žĺtkami a pridáme k nemu na malé kúsky nakrájanú slaninu, a malé kúsky predvarenej brokolice. Zmes osolíme a okoreníme, pridať môžeme aj obľúbené bylinky. Tvarohovú zmes vlejeme k uvareným a scedeným cestovinám a napokon pridáme aj sneh z bielkov. Všetko dáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy a pečieme, kým povrch nebude mať zlatistú kôrku.

SkryťVypnúť reklamu

Ak chceme sladkú verziu, postup je rovnaký, len namiesto brokolice a slaniny primiešame do tvarohu cukor a ovocie.

Jarný šalát

Potrebujeme: 500 g čerstvých špenátových listov, 200 g šunky, 150 g ovčieho syra, zopár červených reďkoviek, 2-3 jarné cibuľky, 3 PL olivového oleja, pažítku, šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a vajíčka natvrdo

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo a zatiaľ ich odložíme bokom. Špenátové listy jemne umyjeme a necháme odkvapkať. Reďkovky umyjeme a nakrájate na kolieska, cibuľky takisto, pričom použijeme aj zelenú vňať. Do misky dáme špenát, ktoré posypeme cibuľou, reďkovkou, kúskami šunky a namrveným syrom. Na to poukladáme nakrájané vajíčko a všetko polejeme zmesou oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia.

Exotický ryžový nákyp

Postup: 90 g guľatozrnnej ryže, 600 ml kokosového mlieka, 300 ml mlieka, 60 g práškového cukru, maslo, citrónovú alebo limetkovú kôru, štipku mletého voňavého korenia (badián, kardamón, škorica, klinčeky...), banány, prípadne iné exotické ovocie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V miske poriadne premiešame ryžu s kokosovým mliekom, práškovým cukrom a plátkom citrónovej kôry. Zmes vlejeme do vymastenej zapekacej misy, navrch poukladáme kúsky masla a dáme do predhriatej rúry na strednom stupni asi na 30 minút.

Potom nákyp premiešame, vyberieme citrónovú kôru a prilejeme mlieko, posypeme voňavé korenie, všetko premiešajte a vložíme späť do rúry. Pečieme asi hodinu, kým sa všetko mlieko nevstrebe do ryže a na povrchu sa nevytvorí zlatohnedá kôrka. Ak sa vám zdá, že nákyp rýchlo prihára, ale ryža ešte nie je mäkká, bude potrebné ho prikryť, napríklad alobalom. Pred servírovaním na nákyp dáme nakrájané banány, či iné ovocie.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu