Korzár logo Korzár
Nedeľa, 15. december, 2019 | Meniny má Ivica

Varíme s Korzárom: Zapekané tvarohové cestoviny, exotický ryžový nákyp, jarný šalát

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané tvarohové cestoviny

Potrebujeme: balenie fliačkov, alebo podobný druh cestoviny, 200 ml mlieka, 400 g tvarohu, 3 vajíčka, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie misy. Ak chceme slanú verziu, tak ešte slaninu, brokolicu, soľ a korenie. V prípade sladkej verzie 3 PL kryštálového cukru a obľúbené zavárané alebo čerstvé ovocie

Postup: Cestoviny dáme variť do jedného hrnca a v druhom si trochu predvaríme brokolicu. Zmixujeme tvaroh s mliekom a žĺtkami a pridáme k nemu na malé kúsky nakrájanú slaninu, a malé kúsky predvarenej brokolice. Zmes osolíme a okoreníme, pridať môžeme aj obľúbené bylinky. Tvarohovú zmes vlejeme k uvareným a scedeným cestovinám a napokon pridáme aj sneh z bielkov. Všetko dáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy a pečieme, kým povrch nebude mať zlatistú kôrku.

Ak chceme sladkú verziu, postup je rovnaký, len namiesto brokolice a slaniny primiešame do tvarohu cukor a ovocie.

Jarný šalát

Potrebujeme: 500 g čerstvých špenátových listov, 200 g šunky, 150 g ovčieho syra, zopár červených reďkoviek, 2-3 jarné cibuľky, 3 PL olivového oleja, pažítku, šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie a vajíčka natvrdo

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo a zatiaľ ich odložíme bokom. Špenátové listy jemne umyjeme a necháme odkvapkať. Reďkovky umyjeme a nakrájate na kolieska, cibuľky takisto, pričom použijeme aj zelenú vňať. Do misky dáme špenát, ktoré posypeme cibuľou, reďkovkou, kúskami šunky a namrveným syrom. Na to poukladáme nakrájané vajíčko a všetko polejeme zmesou oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia.

Exotický ryžový nákyp

Postup: 90 g guľatozrnnej ryže, 600 ml kokosového mlieka, 300 ml mlieka, 60 g práškového cukru, maslo, citrónovú alebo limetkovú kôru, štipku mletého voňavého korenia (badián, kardamón, škorica, klinčeky...), banány, prípadne iné exotické ovocie

Postup: V miske poriadne premiešame ryžu s kokosovým mliekom, práškovým cukrom a plátkom citrónovej kôry. Zmes vlejeme do vymastenej zapekacej misy, navrch poukladáme kúsky masla a dáme do predhriatej rúry na strednom stupni asi na 30 minút.

Potom nákyp premiešame, vyberieme citrónovú kôru a prilejeme mlieko, posypeme voňavé korenie, všetko premiešajte a vložíme späť do rúry. Pečieme asi hodinu, kým sa všetko mlieko nevstrebe do ryže a na povrchu sa nevytvorí zlatohnedá kôrka. Ak sa vám zdá, že nákyp rýchlo prihára, ale ryža ešte nie je mäkká, bude potrebné ho prikryť, napríklad alobalom. Pred servírovaním na nákyp dáme nakrájané banány, či iné ovocie.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. Kam na výlet so svojimi známymi
  3. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  4. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  5. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  6. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  7. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME
  8. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú?
  9. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť?
  10. Nákup darčekov môže byť tento týždeň výhodnejší
  1. Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?
  2. First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely
  3. Kam na výlet so svojimi známymi
  4. Slovenské Vianoce kedysi a dnes
  5. Chlebodarca zmenil život siedmim rodinám
  6. Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození
  7. Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?
  8. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky
  9. Slovenská sporiteľňa pomôže svojim klientom zo zničenej bytovky
  10. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy
  1. Horskí záchranári sa vás vždy opýtajú túto otázku. Viete akú? 34 775
  2. Aj po tridsiatke stále hýria. Čo bráni mladým vyrásť? 31 881
  3. Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky 25 428
  4. Ceny bytov rekordne rastú. Niektorých sa to však netýka 15 865
  5. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 12 445
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny 11 440
  7. Kam na výlet so svojimi známymi 11 023
  8. SME.sk dosiahlo v novembri rekordný počet predplatiteľov 9 505
  9. Vlastné auto alebo lízing? Porovnali sme ich výhodnosť 9 380
  10. Aké proteíny sú najzdravšie? Našli sme odpoveď 9 311

Téma: Recepty z Korzára


Článok je zaradený aj do ďalších tém Jedlo

Neprehliadnite tiež

Košickí poslanci odklepli odchod Gimu, primátor ho chce zdržať

Polaček avizoval, že uznesenie nepodpíše.

Primátor Jaroslav Polaček (nezávislý).
Výstavba trate Pionierskej železnice v roku 1954.
Historický hostinec Kiosk bol dielom známeho stavebníka Jakobyho.  Prichýlil turistov, robievali sa tam zábavy. Nakoniec musel ustúpiť stavebným prácam na moste a ceste.

Na Alpinke bol bazén, voda pritekala z potoka

Turistický klub mal veľké plány, postavila sa až jedna vila.

Zotavovňa Turistického spolku Priateľov prírody v Čermeli v roku 1930. Predtým chata Karola. Dnes je súčasťou areálu Alpinka, ale nevyužíva sa.

Hlavné správy zo Sme.sk

Minister financií Ladislav Kamenický.
Ilustračné foto.
AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Do Česka sa sťahuje ruská stredná trieda

Rusi u nás boli aj budú, ide o to, kto a prečo

Prahu mnohí označujú za hlavné mesto ruských špiónov v regióne. Väčšinou majú diplomatické krytie.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop