Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Polievka s ovčím syrom, horčicová panenka, janovské špagety

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Janovské špagety

Potrebujeme: 300 g zemiakov (najlepšie nových, vtedy ich nemusíme šúpať), balenie špagiet, 200 g zelených fazuľových strukov, 120 g pesta buď z bazalky alebo z medvedieho cesnaku, soľ, korenie, olivový olej, parmezán

Postup: Do osolenej vriacej vody dáme umyté a na kolieska nakrájané zemiaky aj špagety a varíme ich, kým nie sú polomäkké. Potom k nim pridáme na polovice prekrojené fazuľové struky a spoločne ešte varíme, kým nie je všetko primerane mäkké.

Všetko scedíme, trochu z vody si necháme bokom. Zemiaky, špagety aj fazuľky vrátime späť do hrnca a zmiešame ich s pestom. Pridáme z vody, v ktorej sa jedlo varilo, aby mali cestoviny primeranú konzistenciu. Ak je to potrebné, tak ich ešte dochutíme a na záver posypeme parmezánom.

SkryťVypnúť reklamu

Zeleninová polievka s cuketou a ovčím syrom

Potrebujeme: 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 mladú cuketu, 3 mrkvy, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, soľ, korenie, 150 g ovčieho syra, v prípade, že chceme silnejší vývar, tak aj zeleninový bujón, petržlenovú vňať

Postup: Cibuľku a cuketu na krájame na tenké kolieska. Mrkvu ošúpeme a tiež ju nakrájame na kolieska. Paradajky zbavíme šupky i zrniečok a dužinu pokrájame na kocky. Cesnak posekáme nadrobno.

Na oleji opražíme cibuľku a cesnak, potom pridáme cuketu, mrkvu a všetko spolu chvíľku restujeme. Zeleninu osolíme, okoreníme a zalejeme vodou či bujónom a necháme chvíľu variť. Ak máme radi hustejšiu polievku, môžeme si k nej zvlášť uvariť cestoviny.

Keď bude zelenina primerane mäkká, môžeme servírovať. Na dno taniera dáme namrvený ovčí syr, zalejeme ho polievkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Horčicová panenka

Potrebujeme: bravčovú panenku, 2-3 mrkvy, 3 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, biele víno, téglik kyslej pochúťkovej smotany, 2 PL kremžskej horčice, petržlenovú vňať

Postup: Mäso nakrájame na hrubšie plátky a prudko opečieme 3-4 minúty z každej strany na oleji. Potom ich posolíme, okoreníme, vyberieme do tepla. Ak je to potrebné, do výpeku pridáme trochu oleja a opečieme na ňom na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme ju a okoreníme a podlejeme asi dvomi decilitrami bieleho vína. Chvíľku povaríme, kým sa alkohol odparí, potom mrkvu precedíme a vývar z nej vrátime do panvice. Pridáme k nemu smotanu a prevaríme ju, aby vznikla krémová omáčka. Na záver k nej primiešame horčicu, ale už nevaríme. Podľa potreby ju ešte dosolíme, alebo dokoreníme. Cestoviny uvaríme, potom ich rozdelíme na taniere, pridáme mrkvu, mäso a omáčku.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 564
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 347
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 876
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 681
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu