Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jarný vývar, kurča s plesňovým syrom, tvarohové buchtičky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jarný vývar so špenátom

Potrebujeme: kuracie trupy alebo sliepku na polievku, 1 pór, 2 mrkvy, 1 cibuľu, do ktorej zapichneme klinček, 6 zrniek celého čierneho korenia, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ, petržlenovú vňať, 150 g listového špenátu, rezance

Postup: Do veľkého hrnca dáme kurča, na kolieska nakrájaný pór aj mrkvu, cibuľu, zalejeme ich vodou a dáme variť. Pridáme soľ aj korenie a varíme na malom plameni. Počas varenia zbierame penu a zvlášť uvaríme rezance.

Keď bude vývar dostatočne silný, vyberieme mäso a tesne pred podávaním dáme do polievky pokrájaný špenát a petržlenovú vňať.

SkryťVypnúť reklamu

Zapečené kurča s plesňovým syrom

Potrebujeme: 1 kurča, 6 väčších zemiakov, syr s modrou plesňou typu niva či rokfort, 1 šľahačkovú smotanu, 3 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie, provensálske korenie, maslo na vymastenie pekáča

Postup: Na vymastený pekáč rozložíme nahrubo nakrájané kolieska zemiakov. Osolíme ich a posypeme provensálskym korením. Na ne poukladáme naporciované, osolené a okorenené kurča, ktoré posypeme aj grilovacím korením.

Na kurča poukladáme na plátky pokrájaný cesnak, posypeme ho plesňovým syrom a polejeme šľahačkovou smotanou.

Prikryté pečieme najskôr pri teplote 160 stupňov Celzia, potom pekáč odkryjeme, pridáme teplotu a dopečieme dozlatista.

Tvarohové buchtičky

Potrebujeme: 250 g tvarohu, 250 g hladkej múky, 3 vajíčka, 4 PL mlieka, 1 prášok do pečiva, štipku soli, olej, práškový cukor, vanilkový cukor

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Tvaroh roztlačíme vidličkou a zmiešame ho so všetkými ingredienciami. Mlieko pridávame až nakoniec. Malo by nám vzniknúť nie veľmi husté cesto, ktoré budeme postupne naberať veľkou lyžicou a pomaly ich vypražíme v oleji. Osušíme ich na papierovej utierke a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu