Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Jarný vývar, kurča s plesňovým syrom, tvarohové buchtičky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jarný vývar so špenátom

Potrebujeme: kuracie trupy alebo sliepku na polievku, 1 pór, 2 mrkvy, 1 cibuľu, do ktorej zapichneme klinček, 6 zrniek celého čierneho korenia, mleté čierne korenie, muškátový kvet, soľ, petržlenovú vňať, 150 g listového špenátu, rezance

Postup: Do veľkého hrnca dáme kurča, na kolieska nakrájaný pór aj mrkvu, cibuľu, zalejeme ich vodou a dáme variť. Pridáme soľ aj korenie a varíme na malom plameni. Počas varenia zbierame penu a zvlášť uvaríme rezance.

Keď bude vývar dostatočne silný, vyberieme mäso a tesne pred podávaním dáme do polievky pokrájaný špenát a petržlenovú vňať.

SkryťVypnúť reklamu

Zapečené kurča s plesňovým syrom

Potrebujeme: 1 kurča, 6 väčších zemiakov, syr s modrou plesňou typu niva či rokfort, 1 šľahačkovú smotanu, 3 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie, soľ, mleté čierne korenie, provensálske korenie, maslo na vymastenie pekáča

Postup: Na vymastený pekáč rozložíme nahrubo nakrájané kolieska zemiakov. Osolíme ich a posypeme provensálskym korením. Na ne poukladáme naporciované, osolené a okorenené kurča, ktoré posypeme aj grilovacím korením.

Na kurča poukladáme na plátky pokrájaný cesnak, posypeme ho plesňovým syrom a polejeme šľahačkovou smotanou.

Prikryté pečieme najskôr pri teplote 160 stupňov Celzia, potom pekáč odkryjeme, pridáme teplotu a dopečieme dozlatista.

Tvarohové buchtičky

Potrebujeme: 250 g tvarohu, 250 g hladkej múky, 3 vajíčka, 4 PL mlieka, 1 prášok do pečiva, štipku soli, olej, práškový cukor, vanilkový cukor

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Tvaroh roztlačíme vidličkou a zmiešame ho so všetkými ingredienciami. Mlieko pridávame až nakoniec. Malo by nám vzniknúť nie veľmi husté cesto, ktoré budeme postupne naberať veľkou lyžicou a pomaly ich vypražíme v oleji. Osušíme ich na papierovej utierke a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Jedlo

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Firma z Nitry robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok
  2. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  3. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  4. Deti odišli, byt stíchol. Prečo mnohé ženy necítia slobodu?
  5. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  6. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  7. Keď sa z brigády stane kariéra
  8. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  1. Úspech firemnej elektromobility: eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van
  2. Deti odišli, byt stíchol. Prečo mnohé ženy necítia slobodu?
  3. Firma z Nitry robí miliónové projekty pre Teslu či TikTok
  4. Rezidencia Rúrky: Prvý bytový dom skolaudovali, ďalší už stavajú
  5. Andrej Viceník, VÚB: Samosprávy potrebujú partnera, nielen banku
  6. Pulzari ukazuje, prečo algoritmy milujú dobrú kreatívu
  7. Keď sa z brigády stane kariéra
  8. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 5 626
  2. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 857
  3. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 3 620
  4. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 531
  5. Deti odišli, byt stíchol. Prečo mnohé ženy necítia slobodu? 1 756
  6. Bez nich by elektrina netiekla. 1 718
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 1 644
  8. Pacienti s akútnou myeloidnou leukémiou čakajú na moderné lieky 1 599
  1. Jozef Sitko: Okrem závisti nič nie je zadarmo, za všetko sa platí ...
  2. Tomáš Kuvik: Po predĺženom víkende: návrat do slovenskej reality
  3. Rado Surovka: Slovakistan
  4. Dušan Piršel: Funkčná spoločnosť sa nedá postaviť na návykoch z jaslí
  5. Marian Nanias: Problémy na maďarskej jadrovej elektrárni Paks II.
  6. Iveta Bakitová: Skiathos a Skopelos - miesta, ktoré očarili aj filmové legendy
  7. Štefan Šturdzík: Bijeme sa do pŕs , aký sme národ , pritom je u nás najviac čiernych skládok z celej EÚ !!
  8. Jan Dermek: 26.9. - Sviatok svätého Farizeja
  1. Ivan Čáni: Súdruh Fico, ďakujem! Vďaka vám nezomriem sprostý ani naivný. 15 652
  2. Rado Surovka: Kto zožral Ficovu návnadu ? 13 455
  3. Peter Franek: Zlá správa pre Uhríka s Mazurekom. 13 110
  4. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval. 11 371
  5. Martin Ondráš: Zákon čo legalizuje podvod? Alebo ako Slovensko stratí kontrolu nad pôdou 10 645
  6. Daniel Guľaš: Všetko dobré, Ľuboš. 9 936
  7. Ivan Čáni: Kolaborant a vlastizradca Blaha sa už aj strihá kvôli Rusom. 9 934
  8. Otilia Horrocks: Keď Monika Beňová moralizuje z miesta pre ZŤP 9 185
  1. Marian Nanias: Problémy na maďarskej jadrovej elektrárni Paks II.
  2. Marian Nanias: Nezvyčajná jadrová investícia – Maďarská JE Paks II.
  3. Anna Brawne: Džemy, hady, nebojte sa, dobre bude!
  4. Radko Mačuha: Muž, ktorý nehajloval.
  5. Marian Nanias: Problémy na tureckej JE Akkuyu.
  6. Radko Mačuha: Začnú nás stíhať za porušovanie národnej identity?
  7. Radko Mačuha: Už aj Verejné záchody chráni Ústava Slovenskej Republiky.
  8. Tupou Ceruzou: Neotravujte
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu