Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Tri šaláty na odľahčenie jedálnička po veľkonočnom prejedaní sa

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Insalata pantesca

Zo sicílskeho mesta Pantelleria pochádza chutný zemiakový šalát, ktorý zasýti aj osvieži.

Potrebujeme: niekoľko šalátových zemiakov – varný typ A, červenú cibuľu, cherry padajaky, alebo 5 klasických veľkých paradajok, asi 2 PL kapár, fľašu čiernych olív, čerstvú bazalku, olivový olej, oregano, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme ich do misy a pridáme k nim scedené kapary, ktoré môžeme aj trochu opláchnuť, cibuľu nakrájanú na polmesiačiky a olivy. Napokon pridáme aj nakrájané paradajky, ak používame cherry, stačí ich prekrojiť na polovice. Na záver šalát štedro posypeme nasekanými lístkami bazalky, polejeme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

SkryťVypnúť reklamu

Waldorfský šalát

Potrebujeme: najlepšie sa hodí šalát typu poľníček, 2 stonkové zelery, 2 hrste vlašských orechov, 2 stredne veľké jablká, 150 g syra gorgonzola. Na zálievku: 2 PL majonézy, 2 PL medu, citrónovú alebo limetkovú šťavu, soľ, korenie

Postup: Polovicu orechov nasekáme, nie však nadrobno, musia nám zostať väčšie kúsky a opražíme ich nasucho na panvici. Potom dáme orechy do misky, pridáme k nim umytý a osušený poľníček, nakrájaný zeler a na plátky nakrájané jablká. Namrvíme grogonzolu a všetko prelejeme zálievkou. V prípade potreby ešte osolíme a okoreníme.

Cviklovo-zemiakový šalát

Potrebujeme: 5 stredne veľkých šalátových zemiakov – varný typ A, 300 g cvikly, 250 ml kyslej smotany, 1 cibuľu, plechovku sterilizovanej kukurice, soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Zemiaky a cviklu uvaríme so šupkou domäkka. Necháme ich vychladiť, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. Dáme ich do misky, pridáme kukuricu, nadrobno nakrájanú cibuľu a kyslú smotanu. Šalát osolíme, okoreníme a podávame vychladený.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 472
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 082
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 508
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 240
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 870
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 645
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu