Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom zo zvyškov z Veľkej noci: Schované údené, vajíčkovo syrové guľky

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Schované údené

Potrebujeme: lístkové cesto, údené mäso, 1 vajíčko, polievkovú zeleninu – mrkvu, petržlen, zeler, petržlenovú vňať, bobkový list, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do veľkého hrnca dáme povariť údené mäso, zeleninu a korenie. Necháme vychladnúť do rána.

Potom mäso vyberieme z vody, osušíme ho a dáme na rozvaľkané lístkové cesto. Dobre ho zabalíme, popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre.

Vajíčkovo-syrové guľky

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potrebujeme: 4 vajíčka uvarené natvrdo, 200 g tvrdého syra podľa vlastnej chuti, 100 g masla, 125 g tvarohu, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, nadrobno nasekanú pažítku

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Uvarené vajcia nastrúhame najemno a pridáme k nim syr nakrájaný na maličké kocky, maslo, tvaroh a pretlačený cesnak. Vymiešame hmotu, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme.

Tvarujeme z nej guľky, ktoré môžu vyzerať aj ako malé vajíčka a obalíme ich v posekanej pažítke. Prípadne niektoré môžeme obaliť v mletej červenej paprike a budeme mať na mise zelené i červené vajíčka.

Vajíčka plnené šunkou

Potrebujeme: 4 vajíčka, 1PL masla, 120 dg šunky, 4 PL sladkej smotany, 10 ks mandlí, petržlenovú vňať, soľ

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme ich a prekrojíme pozdĺžne. Žĺtky vyberieme a zmiešame ich s maslom. Pridáme k nim rozmixovanú šunku a sladkú smotanu. Vypracujeme hladký „krém“, ktorý podľa potreby osolíme a pomocou ozdobného vrecúška ním naplníme polovičky vajíčok. Na vrch môžeme dať mandle i kúsok šunky a posypeme petržlenovou vňaťou.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Veľká noc 2025

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 390
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 066
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 126
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 640
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 238
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 862
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu