Korzár logo Korzár
Štvrtok, 24. jún, 2021 | Meniny má JánKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Veľkonočné špeciality na slávnostný nedeľný obed

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viedenské veľkonočné kurča

Potrebujeme: 1 kurča, 60 g masla, 1 cibuľu, soľ. Na plnku: 150 g hydinovej pečene, maslo, 2 cibule, 3 vajíčka, 150 g strúhanky, 2 PL sladkej smotany, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie

Postup: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nakrájanú hydinovú pečeň. Pražíme ju asi 7-10 minút, potom ju necháme vychladnúť. Studenú pečeň nasekáme nadrobno, pridáme strúhanku, žĺtky, smotanu, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a napokon zľahka pridáme sneh z bielkov.

Skryť Vypnúť reklamu

Touto zmesou naplníme umyté, osušené a osolené kurča. Zašijeme ho a dáme do pekáča. Roztopíme maslo a dobre ním kurča popolievame. Podlejeme vodou a upečieme.

Hovädzia chrenová roláda

Potrebujeme: 1 veľký plát zadného hovädzieho mäsa, 400 g chrenu, 125 g masla, 200 ml smotany, 2 PL hladkej múky, 1 cibuľu, soľ

Postup: Mäso vcelku rozprestrieme na dosku, naklepeme ho a osolíme. Do misky dáme nastrúhaný čerstvý chren a zmiešame ho s maslom. Natrieme ním mäso, zvinieme ho ako roládu a dobre previažeme niťou.

V pekáči na masle opražíme narezanú cibuľu, dáme k nej hovädzí závin, podlejeme ho vodou a dáme piecť do rúry. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, výpek zahustíme trochou múky, ktorú zmiešame so smotanou a omáčku podávame k mäsu, ktoré chutí teplé i studené.

Skryť Vypnúť reklamu

Voňavé jahňacie pliecko

Potrebujeme: jahňacie pliecko, 2 PL medu, 2 strúčiky cesnaku, olej, maslo, biele víno, kyslú smotanu, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Med trochu zohrejeme a pridáme doň pretlačený cesnak. Necháme ho chvíľu povariť a potom ním potrieme jahňacie mäso.

Okoreníme ho, osolíme a dáme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a dáme piecť. Pliecko priebežne prelievame výpekom a pečieme asi 50 minút. Potom na mäso poukladáme plátky masla, podlejeme ho bielym vínom, posypeme tymianom a necháme zapiecť dozlatista.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  2. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  5. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  6. Čo by som urobil inak, keby som znovu staval dom?
  7. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  8. Vážení poslanci, to naozaj?
  9. Česi vynašli revolučné tričká, na ktorých nie je vidieť pot
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  2. Vážení poslanci, to naozaj?
  3. Koniec čakania na kuriéra
  4. Čo by som urobil inak, keby som znovu staval dom?
  5. Prvé mesiace 2021 vzrástol počet susedských sporov
  6. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  7. Václav Vydra: Ako nedostať pokutu v úseku kde je meraná rýchlosť
  8. Česi vynašli revolučné tričká, na ktorých nie je vidieť pot
  9. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  10. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 11 438
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 642
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 6 898
  4. Stiahnite si stovky e-kníh 5 866
  5. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 5 082
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 3 668
  7. Crème de la crème po slovensky 3 197
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 966
  9. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania 2 879
  10. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou 2 646
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Kľúčovou zbraňou proti delta variantu koronavírusu je zaočkovanie obidvoma dávkami vakcíny.

Aktuálne je na Slovensku zaočkovaných 26 percent obyvateľstva.


8 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Ako sa bude vyvíjať pandémia.


a 2 ďalší 6 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop