Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Veľkonočné špeciality na slávnostný nedeľný obed

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

(Zdroj: Fotolia)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viedenské veľkonočné kurča

Potrebujeme: 1 kurča, 60 g masla, 1 cibuľu, soľ. Na plnku: 150 g hydinovej pečene, maslo, 2 cibule, 3 vajíčka, 150 g strúhanky, 2 PL sladkej smotany, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie

Postup: Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme nakrájanú hydinovú pečeň. Pražíme ju asi 7-10 minút, potom ju necháme vychladnúť. Studenú pečeň nasekáme nadrobno, pridáme strúhanku, žĺtky, smotanu, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a napokon zľahka pridáme sneh z bielkov.

SkryťVypnúť reklamu

Touto zmesou naplníme umyté, osušené a osolené kurča. Zašijeme ho a dáme do pekáča. Roztopíme maslo a dobre ním kurča popolievame. Podlejeme vodou a upečieme.

Hovädzia chrenová roláda

Potrebujeme: 1 veľký plát zadného hovädzieho mäsa, 400 g chrenu, 125 g masla, 200 ml smotany, 2 PL hladkej múky, 1 cibuľu, soľ

Postup: Mäso vcelku rozprestrieme na dosku, naklepeme ho a osolíme. Do misky dáme nastrúhaný čerstvý chren a zmiešame ho s maslom. Natrieme ním mäso, zvinieme ho ako roládu a dobre previažeme niťou.

V pekáči na masle opražíme narezanú cibuľu, dáme k nej hovädzí závin, podlejeme ho vodou a dáme piecť do rúry. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, výpek zahustíme trochou múky, ktorú zmiešame so smotanou a omáčku podávame k mäsu, ktoré chutí teplé i studené.

SkryťVypnúť reklamu

Voňavé jahňacie pliecko

Potrebujeme: jahňacie pliecko, 2 PL medu, 2 strúčiky cesnaku, olej, maslo, biele víno, kyslú smotanu, mleté čierne korenie, tymian

Postup: Med trochu zohrejeme a pridáme doň pretlačený cesnak. Necháme ho chvíľu povariť a potom ním potrieme jahňacie mäso.

Okoreníme ho, osolíme a dáme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a dáme piecť. Pliecko priebežne prelievame výpekom a pečieme asi 50 minút. Potom na mäso poukladáme plátky masla, podlejeme ho bielym vínom, posypeme tymianom a necháme zapiecť dozlatista.

Recepty z Korzára

Súvisiace témy: Veľká noc 2025

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu