Korzár logo Korzár
Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Losos s medvedím cesnakom, koláč bez pečenia s tvarohom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracia roláda s údeným

Potrebujeme: 1 vykostené kurča, 150 g údeného syra, 1-2 žemle (alebo iné pečivo), 1 vajíčko, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať, mlieko, olej, soľ, rascu, mleté čierne korenie

Postup: Údené mäso nakrájame na maličké kúsky a orestujeme ho spolu s cibuľou na troche oleja. Potom k nemu pridáme na malé kúsky nakrájané pečivo, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčko, soľ, korenie a toľko mlieka, aby nám vznikla primerane hustá zmes.

Vykostené kurča rozprestrieme, potrieme ho touto údenou plnkou, zrolujeme, dobre previažeme, aby sa nerozpadlo a upečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

Losos s medvedím cesnakom

Potrebujeme: buď filety alebo vcelku pstruh lososovitý, 20 - 30 čerstvých listov medvedieho cesnaku, maslo, citrón, hrubú morskú soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Postup: Rybu umyjeme, osolíme podľa chuti zvnútra aj zvonka. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením - tiež zvonka aj zvnútra.

Ak použijeme celú rybu, tak dovnútra naukladáme asi 5-10 nasekaných listov medvedieho cesnaku, podľa toho, aké veľké listy sme natrhali. Pridáme asi 3 lyžičky masla, 3-4 krúžky citróna. Na rybu pridáme ešte niekoľko kúskov masla.

Rybu dáme do misy z jenského skla, podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút dozlatista.

Ak používame filety z lososa, postupujeme takto: Na rozohriatej panvici speníme maslo, ktoré posolíme štipkou soli. Pridáme nakrájaný medvedí cesnak a naozaj veľmi krátko orestujeme. Naukladáme ho na osolenú a okorenenú rybu a dáme ju upiecť do rúry.

Skryť Vypnúť reklamu

Nepečený tvarohový koláč s drobným ovocím

Potrebujeme: 160 g maslových sušienok, 70 g masla, 250 ml roztlačeného drobného ovocia (červené a biele ríbezle, čučoriedky, maliny, černice...), 12 g plátkového želé, 250 ml šľahačkovej smotany, 120 - 150 g cukru, 370 g jemného tvarohu. Na želé polevu: 250 g prepasírovanej ríbezľovej či inej ovocnej šťavy, 100 g cukru, 8 g plátkového želé

Postup: Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a odložte do chladničky. Sušienky rozdrvte nahrubo alebo najemno rozmixujte a zmiešajte ich s maslom. Tortovú odopínateľnú formu vysteľte papierom na pečenie a na dno prstami natlačte nepečený sušienkový korpus. Odložte ho do chladničky.

Medzitým roztlačené ovocie zahrejte a vmiešajte doň želé. Ďalej vymiešajte tvaroh s cukrom a vmiešajte doň ovocnú časť so želé. Nakoniec pridajte do tuha ušľahanú šľahačku. Hotovou zmesou naplňte tortovú formu a odložte ju do chladničky stuhnúť.

Skryť Vypnúť reklamu

Na záver zahrejte ovocnú šťavu, rozpustite v nej cukor a želatínu a dozdobte ňou povrch koláča. Servírujte po úplnom stuhnutí a vychladení. Povrch môžete dozdobiť čerstvým ovocím.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 257
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 176
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 937
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 129
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 899
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 708
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 200
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 981
  9. Po Slovensku na motorke 5 441
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 867
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Marian Kočner na Najvyššom súde.

Otázku viny Kočnera a Zsuzsovej opäť posúdi pôvodný senát.


4 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Maďari zakázali propagovanie homosexuality.


a 2 ďalší 3 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop