Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Losos s medvedím cesnakom, koláč bez pečenia s tvarohom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kuracia roláda s údeným

Potrebujeme: 1 vykostené kurča, 150 g údeného syra, 1-2 žemle (alebo iné pečivo), 1 vajíčko, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať, mlieko, olej, soľ, rascu, mleté čierne korenie

Postup: Údené mäso nakrájame na maličké kúsky a orestujeme ho spolu s cibuľou na troche oleja. Potom k nemu pridáme na malé kúsky nakrájané pečivo, nasekanú petržlenovú vňať, vajíčko, soľ, korenie a toľko mlieka, aby nám vznikla primerane hustá zmes.

Vykostené kurča rozprestrieme, potrieme ho touto údenou plnkou, zrolujeme, dobre previažeme, aby sa nerozpadlo a upečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Losos s medvedím cesnakom

Potrebujeme: buď filety alebo vcelku pstruh lososovitý, 20 - 30 čerstvých listov medvedieho cesnaku, maslo, citrón, hrubú morskú soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Postup: Rybu umyjeme, osolíme podľa chuti zvnútra aj zvonka. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením - tiež zvonka aj zvnútra.

Ak použijeme celú rybu, tak dovnútra naukladáme asi 5-10 nasekaných listov medvedieho cesnaku, podľa toho, aké veľké listy sme natrhali. Pridáme asi 3 lyžičky masla, 3-4 krúžky citróna. Na rybu pridáme ešte niekoľko kúskov masla.

Rybu dáme do misy z jenského skla, podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút dozlatista.

Ak používame filety z lososa, postupujeme takto: Na rozohriatej panvici speníme maslo, ktoré posolíme štipkou soli. Pridáme nakrájaný medvedí cesnak a naozaj veľmi krátko orestujeme. Naukladáme ho na osolenú a okorenenú rybu a dáme ju upiecť do rúry.

SkryťVypnúť reklamu

Nepečený tvarohový koláč s drobným ovocím

Potrebujeme: 160 g maslových sušienok, 70 g masla, 250 ml roztlačeného drobného ovocia (červené a biele ríbezle, čučoriedky, maliny, černice...), 12 g plátkového želé, 250 ml šľahačkovej smotany, 120 - 150 g cukru, 370 g jemného tvarohu. Na želé polevu: 250 g prepasírovanej ríbezľovej či inej ovocnej šťavy, 100 g cukru, 8 g plátkového želé

Postup: Šľahačkovú smotanu vyšľahajte a odložte do chladničky. Sušienky rozdrvte nahrubo alebo najemno rozmixujte a zmiešajte ich s maslom. Tortovú odopínateľnú formu vysteľte papierom na pečenie a na dno prstami natlačte nepečený sušienkový korpus. Odložte ho do chladničky.

Medzitým roztlačené ovocie zahrejte a vmiešajte doň želé. Ďalej vymiešajte tvaroh s cukrom a vmiešajte doň ovocnú časť so želé. Nakoniec pridajte do tuha ušľahanú šľahačku. Hotovou zmesou naplňte tortovú formu a odložte ju do chladničky stuhnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Na záver zahrejte ovocnú šťavu, rozpustite v nej cukor a želatínu a dozdobte ňou povrch koláča. Servírujte po úplnom stuhnutí a vychladení. Povrch môžete dozdobiť čerstvým ovocím.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu