Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Smrčková polievka, špenátový nákyp s údeným, bobuľková miska

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bobuľková raňajková miska

Ak neviete, čo so zásobami mrazeného ovocia, pripravte si z neho zdravé a chutné raňajky.

Potrebujeme: 1 š mrazených malín, 1 š mrazených jahôd, 1 š najemno nakrájaného rímskeho šalátu, 1 najemno nakrájané jablko, 1 mrazený banán rozlomený na polovicu, 1/2 š bieleho jogurtu, 1 ČL medu (voliteľné)

Postup: Všetky suroviny dáme do mixéra a vymiešame dohladka. Nalejeme do dvoch misiek a posypeme podľa chuti granolou, orechami, semiačkami, kakaom, kokosom, kúskami ovocia a pod.

SkryťVypnúť reklamu

Smrčková polievka

Smrčok jedlý patrí k našim prvým jarným hubám a hoci v našich kuchyniach nie je veľmi docenený, v takom Francúzsku je to vyhľadávaná delikatesa.
Smrčkom sa darí najmä po daždi, rastú na vlhkých miestach v okolí brezy, osiky a dajú sa nájsť aj pri porastoch a šípkach.

Potrebujeme: huby – smrčky, najlepšie nožičky a menšie hlávky, hladkú múku, soľ, vegetu, čierne korenie, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať, cestoviny – výborne sa k tomu hodí strúhané cesto

Postup: Umyté a narezané smrčky dáme do vriacej vody a necháme pomaly variť na miernom ohni. Osolíme ich, pridáme vegetu a korenie. Keď sú huby mäkké, z múky, oleja a červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky.

Napokon do nej nasypeme cestovinu, necháme uvariť a na záver štedro posypeme petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Špenátový nákyp s údeným

Potrebujeme: 1 sendvič, 100 ml mlieka, 100 ml šľahačkovej smotany, 200 g mrazeného špenátu, 200 g vareného údeného mäsa, 3 vajíčka, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Špenát rozmrazíme, necháme odkvapkať a zatiaľ nakrájame sendvič na kocky, ktoré nasucho opečieme na plechu v rúre. Mlieko zmiešame so smotanou a vidličkou doň zašľaháme žĺtky. Osolíme, okoreníme, nastrúhame trochu čerstvého muškátového orieška a keď sa nám sendvič opečie, dáme ho do misky a zalejeme touto mliekovou zmesou. Pridáme údené mäso nakrájané na kocky, špenát a sneh z bielkov.

Všetko dobre premiešame, dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme dozlatista.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu