Korzár logo Korzár
Sobota, 20. apríl, 2019 | Meniny má Marcel
Nájdete nás na webe

Varíme s Korzárom: Smrčková polievka, špenátový nákyp s údeným, bobuľková miska

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

Bobuľková raňajková miska

Ak neviete, čo so zásobami mrazeného ovocia, pripravte si z neho zdravé a chutné raňajky.

Potrebujeme: 1 š mrazených malín, 1 š mrazených jahôd, 1 š najemno nakrájaného rímskeho šalátu, 1 najemno nakrájané jablko, 1 mrazený banán rozlomený na polovicu, 1/2 š bieleho jogurtu, 1 ČL medu (voliteľné)

Postup: Všetky suroviny dáme do mixéra a vymiešame dohladka. Nalejeme do dvoch misiek a posypeme podľa chuti granolou, orechami, semiačkami, kakaom, kokosom, kúskami ovocia a pod.

Smrčková polievka

Smrčok jedlý patrí k našim prvým jarným hubám a hoci v našich kuchyniach nie je veľmi docenený, v takom Francúzsku je to vyhľadávaná delikatesa.
Smrčkom sa darí najmä po daždi, rastú na vlhkých miestach v okolí brezy, osiky a dajú sa nájsť aj pri porastoch a šípkach.

Potrebujeme: huby – smrčky, najlepšie nožičky a menšie hlávky, hladkú múku, soľ, vegetu, čierne korenie, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať, cestoviny – výborne sa k tomu hodí strúhané cesto

Postup: Umyté a narezané smrčky dáme do vriacej vody a necháme pomaly variť na miernom ohni. Osolíme ich, pridáme vegetu a korenie. Keď sú huby mäkké, z múky, oleja a červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky.

Napokon do nej nasypeme cestovinu, necháme uvariť a na záver štedro posypeme petržlenovou vňaťou.

Špenátový nákyp s údeným

Potrebujeme: 1 sendvič, 100 ml mlieka, 100 ml šľahačkovej smotany, 200 g mrazeného špenátu, 200 g vareného údeného mäsa, 3 vajíčka, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Špenát rozmrazíme, necháme odkvapkať a zatiaľ nakrájame sendvič na kocky, ktoré nasucho opečieme na plechu v rúre. Mlieko zmiešame so smotanou a vidličkou doň zašľaháme žĺtky. Osolíme, okoreníme, nastrúhame trochu čerstvého muškátového orieška a keď sa nám sendvič opečie, dáme ho do misky a zalejeme touto mliekovou zmesou. Pridáme údené mäso nakrájané na kocky, špenát a sneh z bielkov.

Všetko dobre premiešame, dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a upečieme dozlatista.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  3. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  4. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  5. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  6. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  7. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  8. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  9. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori
  10. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  2. Bim Challenge 2019
  3. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  4. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  5. Grilovacia sezóna je zahájená!
  6. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  7. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  8. Funkce pro Slovensko: navigace na čísla popisná i bez ulic! Mio
  9. Projekt CEC spojil študentov ekonomických univerzít troch štátov
  10. Kúzlo pravidelného investovania
  1. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 19 334
  2. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 11 661
  3. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 962
  4. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 8 076
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 819
  6. Idete stavať dom? Päť vecí, ktoré potrebujete vedieť 4 822
  7. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 666
  8. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 4 171
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 3 452
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 395

Téma: Jedlo


Článok je zaradený aj do ďalších tém Recepty z Korzára

Neprehliadnite tiež

Pozrite si svätenie jedál v Dóme svätej Alžbety

Tradičný obrad si nenechali ujsť stovky ľudí.

Priebežne aktualizované

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch. Priebehy online.

Zranenú ženu previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Spor ministerstva a prokuratúry o chatu ukončil sám stavebník

Majiteľ záhrady pripravil rezort o argument, prečo nezrušiť stavebné povolenie.

Okraj jamy pre základy novej chaty je úplne pri plote. Zo starých základov nezostalo nič.

Hlavné správy zo Sme.sk

Píše Marek Maďarič

Opozícia prestáva vidieť rozdiel medzi Kollárom a Kotlebom (píše Marek Maďarič)

Vyháňať za okraj každého, kto sa mi nepodobá, nemá nič s demokraciou.

Boris Kollár.
AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Lučanský je pokračovaním Gašpara (týždeň podľa Schutza)

Koalícia ďalej pracuje na únose Slovenska na východ.

Prezident policajného zboru generál Milan Lučanský a vpravo ministerka vnútra Denisa Saková.
Jozef Holomáň je prednostom Ústavu farmakológie, klinickej a experimentálnej farmakológie lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave a vysokoškolský profesor v oblasti klinickej farmakológie. Budoval a presadzoval samostatné medicínske špecializované odbory hepatológie a klinickej farmakológie. Za svoju odbornú činnosť a ľudský prístup získal od pacientských organizácií ocenenie Môj lekár 2018.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop