Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Rýchla zeleninová polievka, mletý parmský rezeň, ovocná torta

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rýchla zeleninová polievka

Potrebujeme: 1 mrkvu, 1 kaleráb, štvrť hlavy karfiolu, maslo, 1 cibuľu, 2 paradajky, konzervovaný hrášok, 2 l hydinového alebo zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, maslo, olivový olej, cesnak

Postup: Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju v hrnci na troche olivového oleja. Pridáme za lyžicu masla a mrkvu s kalerábom, ktoré sme predtým nahrubo nastrúhali.

Zeleninu krátko opečieme, poprášime paprikou, okoreníme a trochu osolíme – so soľou však narábame opatrne, pretože vzápätí zeleninu zalejeme vývarom a ten tiež obsahuje soľ.

SkryťVypnúť reklamu

Kým polievka začne vrieť, paradajky zbavíme šupiek a nakrájame ich na kocky a karfiol rozoberieme na čo najmenšie ružičky. Dáme ich do polievky a varíme asi 10 minút. Priebežne ešte do polievky pretlačíme cesnak, pridáme konzervovaný hrach a v prípade potreby dochutíme.

Parmské mleté rezne

Potrebujeme: 500 g mletého mäsa (buď len bravčové, alebo miešané hovädzie s bravčovým), 1 vajce, 1 PL bylinkového masla, čerstvú šalviu, 200 g cukety, 2 strúčiky cesnaku, 2 červené cibule, 2 toastové chlebíky, 2 PL horčice, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, olej, plátky parmskej alebo podobnej šunky, cherry paradajky

Postup: Toastové chleby namočíme do studenej vody, cukety nakrájame na kocky, cibuľu s cesnakom posekáme nadrobno.

Na panvici zohrejeme bylinkové maslo a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak aj cuketu a spolu všetko chvíľku podusíme. Pridáme trochu nasekanej šalvie a necháme trochu vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu

Mäso dáme do misky, pridáme k nemu cibuľovo cuketovú zmes, vyžmýkané toasty, vajce, horčicu, strúhaný parmezán, soľ a korenie. Dobre premiesime a potom vytvarujeme hrubšie rezne, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.

Každý zabalíme do šunky, poukladáme ich do pekáča a na každý dáme lístok šalvie, prekrojenú cherry paradajku a dáme ešte asi na 5-7 minút do vyhriatej rúry.

Linecká ovocná torta

Toto je vynikajúci spôsob, ako sa zbaviť zásob mrazeného ovocia skôr, než sa urodí nové.

Potrebujeme: 200 g hladkej múky, 150 g masla, 70 g cukru, 2 žĺtka, štipku soli. Na plnku 250 g mascarpone, 2 PL medu, 1 balenie tortového želé, 250 ml vody, 2 PL trstinového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, rôzne drobné ovocie – čučoriedky, maliny, černice, jahody...

Postup: Z múky, masla, cukru, žĺtkov a štipky soli urobíme cesto, ktoré rozvaľkáme do kruhu a uložíme do okrúhlej, takzvanej „tarte“ formy. Nezabúdame pekne vyformovať aj okraje.

SkryťVypnúť reklamu

Popicháme ho vidličkou a dáme ho upiecť do rúry. Keď je cesto dozlatista upečené, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.

Zmiešame si mascarpone s medom a niekoľkými kvapkami citrónu a natrieme ho na upečený korpus. Na to poukladáme ovocie podľa chuti a potom ho zalejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Tortu necháme pred podávaním dobre schladiť.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 564
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 347
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 876
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 681
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu