Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom tvaroh naslano: Rozbité zemiaky, mäsová sekaná s tvarohom

Inšpirácie na dobroty do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tvarohová nátierka s paprikou

Potrebujeme: 250 g polotučného mäkkého tvarohu, 1 nátierkové maslo bez príchute, 1 cibuľu, 3 nakladané kapie, sladkú mletú papriku, soľ

Postup: Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú kapiu a sladkú mletú papriku. Dosolíme podľa chuti. Podávame s pečivom alebo čerstvým chlebom.

Rozbité zemiaky

Potrebujeme: zemiaky (najlepšie chutia nové, ale využiť sa dajú aj staré zásoby), 250 g hrudkovitého tvarohu, kyslú smotanu, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie, olej, čerstvú pažítku

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Celé zemiaky dobre umyjeme, poukladáme na plech, potrieme olejom a upečieme ich v rúre.

Kým sa zemiaky pečú, v miske zmiešame tvaroh, soľ, korenie, nasekanú pažítku a kyslú smotanu – tú pridávame postupne, aby nám nevznikla celkom riedka hmota.

Upečené zemiaky ešte teplé uložíme na taniere, z ktorých ich budeme podávať a každý zatlačíme päsťou tak, aby praskol a trochu sa otvoril. (Komu sa nechce pučiť rukou horúci zemiak, môže ho narezať do kríža).

Do vzniknutého otvoru dáme štedrú dávku tvarohovej zmesi, zemiaky polejeme roztopeným maslom, posypeme pažítkou a môžeme servírovať.

Tvarohová sekaná

Potrebujeme: 1 kg mletého mäsa, buď bravčové, alebo zmiešané s hovädzím, 250 g mäkkého tvarohu, 150 g tvrdého syra, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, mleté čierne korenie, majoránku, soľ

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Mäso zmiešame s tvarohom, nastrúhaným syrom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Pridáme pretlačený cesnak, nasekané čili, korenie a soľ. Všetko dobre premiešame, aby sa chute aj mäso prepojili a aby vznikla vláčna zmes.

Vytvarujeme ju do valčekov a tie dáme do pekáča s trochou vody. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 226
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 043
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 954
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 236
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 854
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 558
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu