Korzár logo Korzár
Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Varíme s Korzárom: Zemiaková špirála, zemiaky plnené brokolicou, zemiakové tacos

Inšpirácie do vašej kuchyne.

Zemiaková špirála

Zemiaky umyjeme, osušíme a napichneme na ostrú špajdľu. Postupne ich špirálovito narežeme, ale dávame pozor, aby sme ich celkom neprerezali. Zemiakové špirály roztiahneme koľko sa len dá, aby sa nám potom dobre prepiekli a potrieme ich roztopeným maslom. V miske zmiešame najemno nastrúhaný parmezán, čierne mleté korenie, sušený cesnak, mletú červenú papriku a soľ.

Touto syrovou zmesou posypeme zemiakové špirály a umiestnime ich na plech. Použijeme taký, ktorý má vyššie okraje, aby sme mohli na nich uložiť špajdle krížom cez plech tak, aby zemiaky zostali v podstate vo vzduchu. Pri teplote 160 stupňov pečieme asi 25 minút a pred podávaním ešte posypeme parmezánom a prípadne ja petržlenovou vňaťou.

Skryť Vypnúť reklamu

Zemiaky plnené brokolicou

Zemiaky so šupkou umyjeme, osušíme a popicháme ich vidličkou. Potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pri teplote 180 stupňov ich necháme asi hodinu piecť. Po upečení ešte na teplých zemiakoch narežeme pozdĺžne šupku, trochu ich pootvoríme a lyžicou vyberieme vnútro.

Dáme ho do misky a pridáme k nemu 120 g krémového syra, šálku strúhaného syra čedar, pol šálky brokolice nakrájanej na maličké kúsky, soľ, mleté čierne korenie a štvrť šálky mlieka. Zmes dobre premiešame a naplníme ňou vydlabané zemiaky. Vrch posypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 25 minút.

Zemiakové tacos

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, dáme do misky a pridáme k nim ¾ šálky kyslej pochúťkovej smotany, dva pretlačené strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ a oregano. Ochutené zemiaky dobre popučíme a premiešame.

Skryť Vypnúť reklamu

Kukuričné tortily naparíme aby zmäkli, môžeme to urobiť aj tak, že ich zabalíme do vlhkej utierky a dáme na krátky okamih do mikrovlnky.

Na polovicu každej tortily dáme zemiakovú náplň, placky preložíme, trochu zatlačíme, aby sa spojili a takto pripravené tacos vysmažíme v horúcom oleji. Podávame k nim napríklad paradajkovú salsu, alebo dip z bieleho jogurtu, byliniek a cesnaku.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  8. Aká je chémia vôní
  9. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  6. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  7. Aká je chémia vôní
  8. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  9. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  10. Bývanie v meste predlžuje život
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 116
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 945
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 747
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 957
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 447
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 276
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 898
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 612
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 227
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Recepty z Korzára

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Článok je zaradený aj do ďalších tém
Jedlo

Neprehliadnite tiež

ROZHOVOR

Pediatrička: Niekedy som očkovala na chrípku 600 detí za rok, teraz približne 50

Ľudia si zvykajú, že nemôžu behať za lekárom so všetkým.

Pediatrička Eva Ševecová.
Rozhovor

Archeológ: Hrady síce opravujeme, ale tie nežijú

Michal Keruľ chcel odhaľovať poklady histórie, teraz ich pomáha strážiť.

Michal Keruľ s rodinou.
Humenskí poslanci nájomnú zmluvu so spracovateľom ovocia neschválili.
Vrak pred rodinným domom začínajú úrady riešiť.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Návštevníci u sv. Michala a spev Moniky (týždeň podľa Schutza)

Z radu kajúcnikov je exštátna tajomníčka zrejme vôbec najvýbušnejší materiál.

Ústavnoprávny výbor vypočúva kandidátov na generálneho prokurátora.
Pavol Jarčuška počas tlačovej konferencie k aktuálnej pandemickej situácii.
Miesto atentátu na jadrového vedca.
Mária Kolíková

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop