Korzár logo Korzár

Varíme s Korzárom: Zemiaková špirála, zemiaky plnené brokolicou, zemiakové tacos

Inšpirácie do vašej kuchyne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zemiaková špirála

Zemiaky umyjeme, osušíme a napichneme na ostrú špajdľu. Postupne ich špirálovito narežeme, ale dávame pozor, aby sme ich celkom neprerezali. Zemiakové špirály roztiahneme koľko sa len dá, aby sa nám potom dobre prepiekli a potrieme ich roztopeným maslom. V miske zmiešame najemno nastrúhaný parmezán, čierne mleté korenie, sušený cesnak, mletú červenú papriku a soľ.

Touto syrovou zmesou posypeme zemiakové špirály a umiestnime ich na plech. Použijeme taký, ktorý má vyššie okraje, aby sme mohli na nich uložiť špajdle krížom cez plech tak, aby zemiaky zostali v podstate vo vzduchu. Pri teplote 160 stupňov pečieme asi 25 minút a pred podávaním ešte posypeme parmezánom a prípadne ja petržlenovou vňaťou.

SkryťVypnúť reklamu

Zemiaky plnené brokolicou

Zemiaky so šupkou umyjeme, osušíme a popicháme ich vidličkou. Potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pri teplote 180 stupňov ich necháme asi hodinu piecť. Po upečení ešte na teplých zemiakoch narežeme pozdĺžne šupku, trochu ich pootvoríme a lyžicou vyberieme vnútro.

Dáme ho do misky a pridáme k nemu 120 g krémového syra, šálku strúhaného syra čedar, pol šálky brokolice nakrájanej na maličké kúsky, soľ, mleté čierne korenie a štvrť šálky mlieka. Zmes dobre premiešame a naplníme ňou vydlabané zemiaky. Vrch posypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 25 minút.

Zemiakové tacos

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, dáme do misky a pridáme k nim ¾ šálky kyslej pochúťkovej smotany, dva pretlačené strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ a oregano. Ochutené zemiaky dobre popučíme a premiešame.

SkryťVypnúť reklamu

Kukuričné tortily naparíme aby zmäkli, môžeme to urobiť aj tak, že ich zabalíme do vlhkej utierky a dáme na krátky okamih do mikrovlnky.

Na polovicu každej tortily dáme zemiakovú náplň, placky preložíme, trochu zatlačíme, aby sa spojili a takto pripravené tacos vysmažíme v horúcom oleji. Podávame k nim napríklad paradajkovú salsu, alebo dip z bieleho jogurtu, byliniek a cesnaku.

Recepty z Korzára

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 996
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 868
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 121
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 637
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 234
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 831
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 442
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu